16. apr, 2018

Een jaar en 322 dagen zonder Sunshine

De dag begon al vroeg deze maandag. Ik heb het weekend namelijk zonder één van mijn medicijnen gezeten. Heel stom hoor, dat is me tot nu toe nog nooit zo gebeurd sinds ik bij de longarts loop. Ik let daar altijd behoorlijk op omdat het vrij benauwd is als ik mijn medicijnen niet neem of in dit geval, kan nemen. Het is mijn ochtendpuffer, zoals ik het noem. Die moet ik als eerste nemen in de vroege ochtend. De medicatie wordt erdoor onder druk behoorlijk diep je longen in geschoten. Die was zaterdag opeens op en ik dacht, oké we pakken een nieuwe maar die had ik niet meer.

Ja, dat is niet handig. Gelukkig heb ik nog andere medicijnen voor hetzelfde maar toch was het ietsje merkbaar. Om acht uur hing ik al aan de telefoon en dan denkt ook de rest van die praktijk maar even te bellen. Daarom hang je erg lang in de wacht en hoor je de hoeveelste je bent. Ook heel apart is dat de assistentes altijd zeggen, u kunt ze na drie uur ophalen maar als je dan gaat dan hebben ze de medicijnen nog niet. Je krijgt dan een sms, soms wel 2 dagen later, dat je je medicatie op kunt halen. Dat volg ik in elk geval niet helemaal, daar klopt iets niet.

Ik ga vanmiddag na drie uur gewoon naar de apotheek om mijn spullen te halen. Kijken wat ze nu weer zeggen. Staat het er dan weer niet dan loop ik direct even langs de assistentes. Dat zit allemaal in één pand, hier om de hoek. Ik kan nog lopen en woon vlakbij, dan is het niet zo erg. Het lijkt me als je erge moeite hebt om daar te komen, niet zo leuk om te horen dat je voor niets bent gekomen. Dat moeten ze dan maar eens beter op elkaar afstemmen, lijkt mij. Of ze dat ook gaan doen is een ander verhaal, dan heb ik het in elk geval gezegd.

Het lijkt weer prachtig weer te worden vandaag. Ik kreeg Skylar en Rainbow gisteren pas bij tienen van het balkon af omdat het tijd voor snoepies werd. Het leek wel warmer te worden in de avond dan overdag, toen ik het vrij fris vond zo met de deur open. Maar ach, ze vinden het zo heerlijk om heen en weer te kunnen lopen, dan doe ik wel een vest aan of zo, als ik het echt koud krijg. Heel fijn in elk geval dat ze weer lekker naar buiten kunnen eindelijk. Ik zag net ergens in Amerika dat het daar nu vriest en meters sneeuw ligt. Geef mij dan maar dit weer, fris en zonnig en zonder neerslag van welke aard dan ook. Het is dan ook weer praktisch elke dag wel een keer 13 graden geweest.

Echt hoor, ik heb het in mijn leven nog nooit zo vaak gezien. Ik durf niet te zeggen of het toen ook niet zo was, dat heb ik in elk geval niet gemerkt. Als ik nu 13 zie ergens, dan valt het me direct op. Mijn perceptie lijkt er te zijn op ingesteld ondertussen. Kim stuurde me net een berichtje met weersvooruitzichten, op donderdag is ze jarig en dan zal het 26 graden worden. Ze zei van de week nog, laat oma me maar twee keer 13 graden geven als ik jarig ben en zo te zien, krijgt ze haar wens vervuld. Op mijn site ben ik sinds gisteren de 113000 voorbij, die zag ik ook elke keer in beeld. Ja, die 13 weet wat in onze familie.

Ik moet hier in huis toch maar van die camera´s gaan hangen hoor. Rainbow blijft van die gekke dingen doen, die je haast niet op de film krijgt. Gisteravond was hij ook weer bezig. Hij gaat tegenwoordig, al spelend, onder de bank, de boel in de gaten houden. Als hij daar dan op zijn rug ligt, dan zet hij zijn voorpootjes in de onderkant van de bank en trekt hij zich er een klein beetje onderuit. Zo op zijn kop, voor mij gezien dan, kijkt hij even rond en schiet weer snel terug. Dit herhaalt zich een aantal keren, steeds weer vanaf een ander plekje. Ik zie dan dat kleine koppie met felle ogen eronderuit piepen, geen gezicht. Dat wil ik ooit nog eens een keertje zien te vangen op de foto. Al mag ik dan echt wel wat sneller worden.

Dat lukt bijna nooit. Eigenlijk heb ik ontdekt wat ik moet doen als ik wil dat ze ergens mee ophouden. Gewoon de camera pakken. Of ze die nou zien of niet, feit blijft dat ze dan opeens iets anders gaan doen en weglopen of ophouden met wat ze aan het doen waren. Misschien moet ik dat dan eens inzetten als ze iets doen wat ik niet zo fijn vind. Dat soort dingen gebeuren natuurlijk ook vaak genoeg. Zal je net zien dat het dan niet werkt. Zo zijn ze wel. Altijd tegendraads, zoals een echte kat betaamt. Daar zijn ze alle vier wel heel erg goed in.

Vandaag is het weer zo half fris en toch zonnig. Ik hoop dat ze gelijk hebben en het van de week echt zacht gaat worden. Daar heb ik wel even zin in. Nu heb ik de balkondeur open staan voor de cits, maar ik moet zeggen, ik heb ondertussen behoorlijk kippenvel. Als je dan naar buiten stapt, is het veel warmer dan in huis met de deur open. Dat is best nog fris zo. Je moet er wel wat voor over hebben om je cits hun zo geliefde balkon onbeperkt toegankelijk te laten zijn. Alleen 's avonds gaat de deur weer dicht, dan is het echt koud.

Nu heb ik hier lekker wat dingetjes gedaan en ook leuke dingetjes. Ik heb nog niet echt zin in een volgend schilderij, na die grote voor Agnieszka. Maar ik heb volop potten staan, die heb ik een tijd geleden al zwart geverfd. En dan doe ik daar elke keer een klein stukje op dotten. Ik heb al lang in de gaten dat ik vaak dingen eerst even moet laten drogen voor ik er weer mee verder kan. Nu ben ik niet zo geduldig van nature maar als je drie potten tegelijk hebt staan om mee te werken dan kan je steeds toch verder maar dan met een andere pot en kan die andere drogen. Probleem van mijn ongeduld is zo snel opgelost.

Ik moet wat boodschappen gaan halen zo, de mousse van de cits is op. Daar had ik niet op gerekend en dat eten ze altijd 's avonds. Ik vind het nooit zo prettig om later in de middag de deur uit te gaan omdat ik tegen die tijd altijd al best moe ben. Maar op zich geeft het niet, ik heb voor de rest bijna alles op mijn briefje gedaan en dan kan ik daarna gaan zitten. Ik neem natuurlijk wel weer gelijk iets makkelijks te eten mee. Hoef ik ook lekker niet te koken, hooguit opwarmen of bakken in de oven. Ik weet nog niet tegen wat ik aan ga lopen. Dat koken aan het einde van de dag blijf ik een crime vinden. Dat heb ik voor vandaag in elk geval mooi weer opgelost.