22. apr, 2018

Een jaar en 328 dagen zonder Sunshine

Moonlight was weer eens bezig. Sinds de dierenarts en alle spanning die dit voor hem met zich meebracht, is hij al bijna helemaal niet meer bij me weg te slaan. Het leuke is dat hij nu zelfs zijn plekje opeist bij me. Dat deed hij eerst niet en daardoor kwam het nogal eens voor dat er elke kat naast me lag, behalve Moonlight. Nu laat hij zich niet meer doen door de anderen. Hij gaat liggen en blijft liggen ook, ook al komen de anderen kijken of ze hem weg kunnen krijgen en zo zelf het lekkerste plekje kunnen opeisen. Dat lukte eerst altijd wel. Gewoon dicht tegen Moonlight aan gaan liggen en dan ging hij vanzelf weg.

Nu niet meer, hij blijft gewoon liggen waar hij ligt en grauwt desnoods naar de anderen als die hem teveel in de weg gaan zitten. Nou nou, wat een vooruitgang! Ook met spelen lijkt hij opeens een stuk assertiever. Ik had een doosje voor ze neergezet, dat vinden ze altijd het leukste als ik pakketjes krijg, en hij ging daar als een kitten inzitten. Gewoon zitten, meer niet, vond ie leuk blijkbaar. Rainbow wilde ook met de doos spelen maar die kreeg me toch een grauw van Moonlight! Zo dan, dat deed hij anders nooit hoor... Nu wel opeens. Nou op zich niet verkeerd. Hé, Moonlight is ook aan het leren voor zichzelf op te komen. Nu ik nog.

Ook apart! Ik dacht er opeens weer aan dat de dierenarts zei dat sommige katten hun baasjes soms volledig spiegelen en alles overnemen. Volgens mij geeft hij me nu het goede voorbeeld. Dank je wel Moontje, wat ben je toch een aparte lieverd. Om dat nog eens even te demonstreren, gaat hij bij me liggen. Onder het beeldscherm waar hij of Sunshine ook altijd lagen als ze de kans kregen toen ze kleine kittens waren. Alleen is hij nu toch echt niet meer klein genoeg. Het past niet meer zo soepeltjes. Daarna vindt hij een rol plakband en daar is hij ook zo gek op. Hij heeft echt iets met dat soort lijm dingen. Hij gaat daar dan helemaal in op en kan er uren aan zitten snuffelen. Hij ging er zo met zijn voorpoten in zitten. Gekke kat is het toch. Ook hier mag dan weer niemand bij in de buurt komen, dat is zijn plakband en alleen hij mag daaraan snuiven. Ach ja, als je maar lol hebt.

Gisteren ben ik dus naar een BBQ geweest. In dit geval was het echt barbeknoeien. Het liep uit op een waar gevecht met de heerlijke salade die Agnieszka had klaar gemaakt. Sandra en ik bleven link in onze hoekjes van de bank zitten, daar zou ik echt geen puf voor gehad hebben en San wilde gewoon niet onder de troep komen. Ik heb heerlijk gegeten voor mijn doen. Ik lust zo weinig, ben niet zo'n vleeseter en bij een BBQ eet je nou eenmaal meestal vlees. Ag had voor mij speciaal kip gehaald, dat lust ik dan nog en tonijn. Ik lust geen vis behalve dan tonijn en dat had ze een keertje gehoord. Het was fijn om ze weer te zien en kennis te maken met Martin en zijn kinderen die hun zo goed geholpen hebben.

Kleine Alan stal natuurlijk weer de show. Hij zag dat zijn moeder werd "aangevallen", al was het dan met salade en pindasaus, hij ging de boosdoeners te lijf met een vork om haar te helpen. Daar moest ik zo om lachen. Wat is het toch een heerlijk ventje. Ik was er al later dan de rest aangekomen en ik ging ook eerder weg. Bij mij is de maat zo vol, dat is nou eenmaal zo. Agnieszka vond het schilderij dat ik voor haar gemaakt heb mooi, gelukkig maar. Ze zou er een mooi plekje voor zoeken. Voor Alan ga ik er nog eentje maken, ik heb al iets in mijn hoofd en moet alleen nog de 'zin' krijgen om er aan te gaan beginnen. Eenmaal thuis ben ik direct de bank opgegaan. Dan moet ik echt weer even bijtanken.

Vandaag wilde ik wat dingen doen in huis maar ik voel me heel moe. Dan maar even uitstellen. Ik weet hoe het werkt ondertussen. En dan vooral proberen me daar niet aan te ergeren. Dat is nog het moeilijkste van alles. De boel de boel laten zou een stuk makkelijker zijn als je er dan ook niets van zou zien. Helaas, zo werkt het niet. Maar goed, ik kan het nog altijd proberen. Dat ga ik dan ook maar doen. Stofzuigen moet eigenlijk echt wel. Als ik morgen naar de zaak ga, dan komt er ook weer niets van omdat ik daarna ook helemaal out ben. Dat wordt dan dinsdag pas. Nou ja, we zien wel.

Skylar lijkt behoorlijk aan het puberen te zijn. Hij doet al dagen naar tegen Aurora. Net was hij zelfs met Moonlight echt aan het vechten. Goh, dikke starten, grauwen naar elkaar en plukken haar over de vloer. Ik heb ze wel tot de orde geroepen maar leuk vind ik dat niet. Skylar lijkt de macht in huis over te willen nemen of zoiets. Hij is dan ook wel de grootste maar dan moet hij niet zo'n echte pestkop gaan worden hoor. Dat vind ik niet zo leuk. Kim gaf me net een goeie tip, overal wat catnip gaan sprayen. Dat heb ik dan ook maar gelijk gedaan, even rust in de tent. Ze lopen nu snuffend door het huis, ik heb overal waar ze vaak komen wat valeriaanspray gesproeid. Ik was vergeten dat dit wel eens kan helpen. Het helpt inderdaad. Rainbow kwam gelijk even tegen me aan zitten hier. Scheetje. 

Het mag dan wel stukken frisser zijn dan de dagen ervoor, zo met het zonnetje vind ik het nog steeds prachtig weer. Voor mij zelf maakt het niet zo uit. Ja, niet echt te warm, mijn lijf en leden hebben daar last van. Ik zelf eigenlijk niet maar ja, als je lijf niet mee doet met de lol dan heb je het ook liever iets minder heet. Voor mij is het belangrijk dat de cits onbeperkt naar buiten kunnen. Dat zou ook zo mooi zijn als ik een ander huis krijg. Hopelijk een benedenhuisje met een tuin. Die ik dan ook af zou zetten zodat de cits geen kwaad kunnen en dan natuurlijk met een kattenluikje zodat ze zomer en winter zelf kunnen bepalen of ze wel of niet naar buiten gaan.

Dat lijkt me echt ideaal. Of, als het niet anders kan, met een heel groot terras of balkon. En dan ook ergens een luikje voor ze. Hier gaat dat praktisch niet en bovendien, dan mag ik er straks een nieuwe deur voor gaan kopen. Daar zit ik nou niet echt op te wachten. Toch, zoals nu, dat ze naar buiten kunnen wanneer ze maar willen, dat is voor hen echt geweldig. Gelukkig kan dat voorlopig ook. Tot het weer koud gaat worden. Alleen als de temperaturen weer onder de tien graden komen, gaat de deur dicht. Hopelijk zal het nog lang duren voor het weer zo koud wordt. Tot die tijd, lekker genieten, laat het zonnetje maar blijven schijnen en de nodige regen voor de plantjes 's nachts laten vallen. Dat zou pas echt mooi zijn!