30. apr, 2018

Een jaar en 336 dagen zonder Sunshine

Toen Miranda hier zaterdag was, liet Skylar even zien hoe ik mijn handen vol heb met hem. Niet alleen met hem natuurlijk, de rest kan er ook een houtje van. Ik moet niet alles op die arme jongen schrijven, hij krijgt toch al vaker dan de rest op zijn kop. Hij doet ook vaker wat, dat is dan ook wel een feit. Rainbow is op zijn eigen manier ook wel een hand vol. Alleen daar heeft de rest geen last van, ik alleen wel. Daarom lijkt het alsof Skylar lastiger is maar dat is niet echt zo. Hij is juist eigenlijk ook de liefste van het stel, alleen hij is enorm druk en bezig altijd.

Daardoor raakt hij ook vaker in de moeilijkheden waarschijnlijk. Hij heeft laten zien hoe hij terug moppert als ik ergens wat van zeg. Daar moest Miranda erg om lachen, scheldt hij nou terug? Ja, hij moppert gewoon terug. Door het huis vliegen was ook een van de demonstraties die hij gaf. Hij haalde weer eens wat dingen van mijn bureau af door ze gewoon op de grond te gooien. Allemaal dat soort ondeugden demonstreerde hij. Zoals Miranda zelf constateerde, het is wel leven in de brouwerij. Dat is echt zo, soms wat te veel leven voor het leuke maar meestal echt wel heel grappig. Al loop ik dan te mopperen, ik moet er ook erg om lachen.

Omdat je er vier hebt, is er altijd wel eentje wakker en wat aan het uithalen of aan het doen. Ik ben best met ze bezig zo. Een enkel keertje komt het voor dat ze allemaal aan het dutten zijn en dan kan ik wel eens een zucht van opluchting slaken. Even rust. Het zijn net kleine kindertjes en Skylar heeft dan een beetje ADHD. Alle Dagen Heel Druk. Dat zal de pret niet drukken, het is juist heel veel pret vaak. Hij liet ook nog even zien dat hij behoorlijk goed luistert, dat vond ik dan ook wel weer erg aardig van hem. Want makkelijk is het niet om een kat iets te leren of af te leren.

Daarom vond ik het heel leuk dat iemand anders dit nu eens kon zien. Ja, het gaat nog wel eens mis. Katten zijn ook net zo intelligent als kleine kindertjes dus gaan ze je uitproberen. Daarom moet je daar alert op zijn en ook consequent blijven. Meestal gaat het goed met de snoepjes 's avonds maar een enkel keertje, zoals gisteren, probeert Skylar het toch weer even uit. En dan wordt hij met net zo'n harde hand weggestuurd. Nee nee, dat mag niet. Dan moppert hij even terug maar gaat braaf een stukje verderop liggen wachten tot de anderen klaar zijn. Als ze weglopen dan mag hij kijken of er nog wat te vangen valt. Maar nogmaals, het blijft werk vragen.

Er zijn vervelendere dingen dus mij hoor je niet klagen. Ik vind het wel prima. Alleen soms zucht ik er dan bij en denk, daar gaan we weer. Dat is gelijk weer weg hoor, ik vind ze veel te lief en te leuk allemaal. Rainbow met zijn stelen, niet altijd leuk maar toch wel altijd grappig. Dat felle koppie van hem als hij weer eens wat gepikt heeft. Dat alleen al is leuk om te zien. Hij vangt tegenwoordig ook alles. Dat vindt hij zo geweldig! Als ik ze kip geef of als ze zitten te bedelen, alsof het honden zijn, om een stukje brood, dan gooi ik het met een bochtje omhoog en dan vangt hij het met zijn voorpootjes of in zijn bekkie. Hij heeft ook zijn 'high koppies' gedemonstreerd, dat was ook grappig. Hij springt echt altijd in de lucht met zijn kopje helemaal om een kopje te geven.

Heerlijke beesten heb ik. Moonlight en Aurora kwamen zich pas laat laten zien maar dat ben ik wel gewend van ze. Die hebben het niet zo op andere mensen dan ik in huis. Maar dat mag, dat moeten ze zelf weten. Rainbow en Skylar houden er juist wel van. Vooral Skylar blijft beneden, hoe druk het ook mag zijn. Dat is ook wel eens leuk voor de verandering. Ik ben wel blij met mijn harige kindjes. Met mijn minder harige kind ook hoor, daar niet voor. Alleen is dat weer een heel andere soort van liefde. Toch voor je kinderen en je dieren is die liefde onvoorwaardelijk en zo hoort dat ook te zijn.

Vandaag heb ik van alles zitten bellen. Ik dacht juist dat ik zo dan ook alles in mijn drie weken vakantie kon regelen. Niet dus. De tandarts zat al helemaal vol, eind mei pas. Dan op een 'vrije' dag maar gepland, de dag erna weer naar de zaak en dan de dag erna naar het ziekenhuis voor de longarts die me weer eens wilde bekijken. Nou ja, dat wordt dus een enorme drukke eerste week. Dat weekend erna moet ik dan zeker niets gaan afspreken want dan weet ik nu al dat ik dan plat lig. Ach ja, misschien ook niet, het is dan toch weer drie weken verder dan nu. Ik ga het wel merken.

Het fijnste telefoontje was toch wel naar Ziggo. Als je en Vodafone en Ziggo hebt, dan zitten daar een boel voordelen aan. Behalve voor mij omdat ik al een vrij compleet pakket heb. Daar heb ik even over gebeld en lichtelijk gedreigd dat ik anders net zo goed over kan stappen. Nu heb ik het voor elkaar dat ik de eerste drie maanden de helft betaal, dan ietsje erbij, nog steeds veel korting dan. Maar bovendien ga ik per maand, als dat half jaar voorbij is, wel twintig euro minder betalen. Ik kan dan alleen niet meer gratis bellen met mijn huistelefoon maar dat geeft niet. Met mijn gsm kan ik ook volop gratis bellen en dan bel ik daar wel mee.

Dat vond ik toch echt wel heel fijn geregeld zo. Alleen op 1 juni kan ik dan bepaalde zenders 1 dag niet ontvangen maar die zitten er 2 juni weer bij. Hij adviseerde me ook dan volgend jaar gewoon weer te bellen en dan kunnen we alles weer opnieuw gaan bekijken. Nou, ik vond dat goede service want het scheelt me echt veel geld zo. Dat heb ik mooi geregeld, vind ik zelf. Voor vandaag ga ik wat dingetjes in huis doen verder en natuurlijk hoort stofzuigen daar ook bij. Ik moet alleen naar buiten voor de vuilniszak en water uit mijn auto halen. Dat komt mooi uit want het water komt ook met bakken uit de hemel. De cits hebben een blik op het balkon geworpen en besloten dat het beter was om binnen te blijven. Gelukkig maar.

Het is echt drijfnat overal en het regent ook steeds. Maar dat neemt niet weg dat ze er eerst enorm om lopen te zeuren. Nou, dan kijken jullie toch zelf even? Ze wilden al naar buiten vliegen maar bleven abrupt stil voor de open deur. Oh bah, het is nat buiten. Ze 'druppelden' dan ook allemaal weer de kamer in. Mooi, dat weten ze dan ook weer. Het regent. Dan moeten ze zich binnen maar vermaken. Daarom typ ik nu heel rottig want Rainbow ligt half op toetsenbord en mijn arm en een beetje in mijn ochtendjas. Hij kijkt me wel aanbiddend aan en dat maakt alles goed!