15. mei, 2018

Een jaar en 351 dagen zonder Sunshine

Wat een gedoe weer zeg! Ik haat echt die updates. Die zorgen er elke keer voor dat er weer iets niet goed gaat. Ik heb niet het systeemherstel zoals Regina dit gisteren aan mij liet zien. Ik kan wel terug naar een vorige versie maar dat durf ik dan weer niet zo goed. Zo fijn als je digibeet bent. Als ik heel snel typ dan kan ik door typen maar aarzel ik maar een seconde dan wisselt het document mee met mijn balk eronder. Die lijkt dus elke twee seconden te wisselen. Alsof er twee programma's tegelijk opgestart zijn en die elkaar beconcurreren. Ik weet echt niet wat ik eraan kan doen. Maar ik leer wel en zo krijg ik toch via een enorme omweg mijn documenten openen.

Maar ja, om zo nu te blijven doorwerken is gewoon geen doen. Net zoals de vorige keer mijn pc volledig gecrasht is na een update is ook nu weer de ellende begonnen maar deze pc heb ik pas van februari en ik ben niet van plan om er nu weer een andere voor te gaan aanschaffen. Die andere had ik al jaren, dus ja, dan is hij wel eens aan vervangen toe ook. Dat leek me wel duidelijk. Toch denk ik dat ik er, zonder die achterlijke updates, nog veel langer mee had kunnen doen. Alsof ze dit doen om de mensen op kosten te jagen of zo. Zo lijkt het in elk geval wel. Ik had gisteren even mazzel, ik had een heel blog geplaatst en dus was mijn document waar ik dit altijd in doe, gewijzigd en dat had ik nog niet opgeslagen.

Dus toen ik de pc afsloot omdat ik zo pissed was, bleef het programma hangen en vroeg of ik het zeker wist omdat er nog bestanden open stonden die nog opgeslagen moesten worden. Ik dacht, nou dan sluit ik die toch nog maar even af. Wat bleek, is blijkbaar dat ernaast lopende programma wel afgesloten en toen was de toestand weer even normaal. Ik dacht nog, oké, dan doe ik het morgen ook weer precies zo. Helaas. Nu sluit hij gewoon af en dan wil hij later het document herstellen. Dus die pret gaat eventjes niet meer op. Ik dacht nog wel dat ik het zo slim geregeld had. Vandaag is de ellende weer precies zoals gisteren. Wat Regina me aan tips gaf gisteren lijkt niet te gaan lukken. Ik kon vroeger inderdaad ook een systeemherstel doen, en dan kon je de datum of zelfs tijd aangeven.

Bij deze versie loopt het niet zo, ik zie alleen bij systeemherstel staan dat ik bv terug kan gaan naar een vorige versie of meer van dit soort dingen waarbij ik dan bang ben dat ik het al helemaal naar de knoppen zal helpen. Maar ik zag ook iets staan waarbij ik om hulp kon vragen. Dat is toch iets dat ik moet leren dus ik dacht, laat ik dat maar doen dan. Nu zou ik binnen tien minuten teruggebeld worden. Dat is ondertussen gebeurd. Tenminste, ik moest eerst wat opties kiezen die me gegeven werden door een computerstem. Toen ik mijn keuzes had gemaakt, zou ik een medewerker aan de lijn krijgen. Ik hang nu al een aardig aantal minuten aan de lijn met een achtergrond muziekje, dat als je depressief zou zijn, zelfmoord door zou plegen. Echt hoor, wat een nare muziek.

Je wordt er in elk geval niet vrolijker van zo. Ik hang al vanaf 9u40 aan het lijntje en we zijn al bijna tien minuten verder. Het muziekje klinkt nog steeds grimmig door de kamer. Het wordt 9u55, 10u00, gelukkig zit mijn telefoon in de lader tegelijkertijd... Het wordt 10u03 en ja hoor, ik krijg eindelijk iemand aan de lijn én ik ben verlost van het irritante muziekje. Me happy! Jurgen heet de beste meneer en leg dan maar eens uit wat er scheelt. Uiteindelijk lijkt hij het een beetje te begrijpen en ik moet iets starten, waarmee hij dan direct in mijn pc mee kan kijken en ermee kan werken. Een heel gedoe maar na een tijdje is het zover en lijkt mijn pc een eigen leven te gaan leiden. Hij is bezig in elk geval. Nu maar hopen dat hij kan vinden wat het is en zo ja, er dan iets aan doen.

Hij geeft me een dossiernummer, wat fijn dat ik zo vaak op de zaak met de IT heb moeten werken want ik begrijp ook helemaal waarom en hoe en wat, mocht er iets mis gaan dan kan ik weer de assistentie inschakelen en dit nummer doorgeven zodat ze dan precies weten hoe of wat. We gaan de telefoonverbinding verbreken en hij gaat verder werken. Er blijft een chatschermpje open staan, mocht hij iets aan mij of ik iets aan hem willen vragen. Ik blijf in elk geval, in mijn ponnetje nog, bij de pc zitten. Gelukkig kan ik de tijd doden door lekker te gaan zitten stippelen op mijn flessen die ik aan het beschilderen ben. Ik zie af en toe wat dingen gebeuren vanuit mijn ooghoek. Soms ook niet, dan hangt de cursor levenloos ergens op het beeldscherm.

Mijn scherm krijgt opeens een grote tekst erop, alles is verder weg, dat ik de pc niet mag uitschakelen en dat het langer duurt dan gedacht maar dat ze bezig zijn. Oké, als jullie maar bezig zijn. Na een tijd komt mijn scherm weer in beeld. Op het kleine chatschermpje kan ik zien dat het een paar keer beëindigd is en weer gestart. Nu gaat de sessie over naar een andere technicus, Anthony. Jurgen lijkt er niet uit te komen. Ik word weer gebeld. Ik krijg instructies hoe ik de pc moet opstarten vanuit de veilige modus. Oké, dat weet ik dan voortaan ook weer, wel zo handig. Het is niet moeilijk, je moet het alleen weten. En alles wat ik weet, daar ben ik zelf achter gekomen. Een echte cursus zou wel fijn zijn maar daar komt het nooit van.

Maar goed, ik weet het voor nu. Door weer door enkele menuutjes te lopen kan ik zo ook de boel herstellen en als het scherm aangeeft dat hij bestanden aan het terug zetten is, gaat Jurgen even pauze houden. Hij belt me straks terug. Dan is alles misschien wel klaar en kunnen we verder kijken. Ik ga even afwassen, naar het toilet ook. Heel goed van mij dat ik de detox nog niet genomen had want anders had ik steeds heen en weer moeten rennen. Ik zie een dingetje waar ik op OK moet klikken maar ik weet dat het daarna gisteren mis ging. Dus dat doe ik nog maar even niet. Maar Jurgen neemt wel een hele lange pauze. Het is verdorie al half twee geweest nu en ik heb nog helemaal niets kunnen doen.

Ja, nu kan ik tenminste weer op een normale manier typen gelukkig, dus mijn blog staat er ook straks. Toch wil ik hem nog spreken want ik denk dat als ik op dat ding klik, het weer net zo mis gaat als gisteren. Het is het Classic Shell menu dat zich wil configureren enzo. Nou nee, want dan gooi je de boel door elkaar. Het zit daar in maar ik heb geen idee. Ik kan het dingetje, dat me verder niet in de weg zit, de rest van mijn pc's leven open laten staan natuurlijk. Toch is dat de bedoeling niet. Voor nu kan ik er in elk geval weer mee werken en dat is al heel wat.

Vanmorgen was ik nog tot ontploffen in staat. Ik heb wel gelijk gezegd dat ik het idioot vind dat er altijd iets raars is na zo'n update van ze. Dat niet alle mensen met een pc ook genoeg geld hebben om na elke nieuwe update een nieuwe pc te kunnen kopen. Ik wil me nu eindelijk ook een keertje kunnen aankleden maar ja, Jurgen heeft volgens mij een hele grote boterham óf hij is me vergeten. Dat kan ook. Ik geef hem nog even en dan kap ik ermee. Hij wordt er voor betaald en ik niet dus ik geef het dan ook maar op. Ik blijf gewoon van dat ene menuutje af en hou mijn hart vast hoe het morgen gaat nadat ik weer ben opgestart. Het is net the never ending Story...