22. mei, 2018

Een jaar en 358 dagen zonder Sunshine

Gisteren is ook Karina voor mij op penselenjacht gegaan. Zij liep praktisch tegen hetzelfde op als ik. Of betaalbaar maar dan willen ze 130 euro verzendkosten. Nou dan kan ik beter een ticket naar Amerika kopen en het zelf gaan halen. Schreeuwend duur allemaal. Toen kreeg ik opeens het lumineuze idee om op Ali Express te gaan kijken. En ja hoor, heel goed betaalbare kwasten en penselen. Je zal er dan wel een paar weken op moeten wachten maar voor dat geld is dat zeker niet erg. Daar ga ik me de volgende maand maar even op uitleven. Het vervelende is dat de penselen die ik echt wil hebben en waarvan ik al weet dat ze de juiste zijn, alleen maar in Amerika te krijgen zijn. En overal waar ze die hebben, verzenden ze niet naar Nederland.

Nou ja. Ook nog zoiets. Had ik van de week allerlei Folkart kleurtjes besteld, via de Duitse Amazone, vind ik ze toch ook hier in Nederland. Helemaal per toeval, al vind ik dat dit niet bestaat. Dat kwam omdat ik zocht op de floating medium die ik ook moet hebben. Kom ik een hobbywinkel tegen, online, die alles heeft van Folkart. En dat is de verf die ik moet hebben. De multisurface, de buitenverf, de enamels. Echt alle kleuren hebben ze, ook schrijfdopjes voor de flesjes en alle mediums. Nou ja zeg. Spotgoedkoop in verhouding. Had ik dat niet een weekje eerder kunnen vinden? Zonder zo. Maar goed, ik weet het nu te vinden. Volgens mij één van de weinigen in Europa die dit verkopen. Je zou er ook niet zo snel opkomen want het is een postzegelhandel. Ze hebben er echt de gekste dingen, Bijkerk heet de zaak.

Het werd nog gekker want toen ik keek waar die winkel zat, bleek die in Rotterdam Zuid te zitten. Als ik straks beter ben, kan ik er zo zelf naartoe mocht dat moeten. Ergens op Charlois zit hij. Dat scheelt dan ook weer verzendkosten. Alleen voel ik me daar nu nog niet goed genoeg voor. Bovendien mag ik dan wel een dag uittrekken want ik kan heel moeilijk kiezen uit al die mooie kleurtjes. Ze hebben daar wel twee penselen voor bijna acht euro. Precies die ik hebben wil maar voor dat geld heb ik er wel twintig via Ali. Ik mag die Ali wel. Helaas weet je pas of de penselen echt goed werken, als je ze probeert. Ik bestel gewoon elke maand een setje, tot ik de juiste heb. Dat kan wel voor die prijzen.

En ik heb al zoveel penselen, waarvan ik er evenveel al geprobeerd heb nu. Maar er zijn er maar een paar die doen wat ik wil. Het opnemen van de verf, het uitsmeren ervan. Ze zijn vaak te hard of nemen niet genoeg verf op. Met dat onestroke schilderen moet je echt veel verf op je penseel hebben, anders werkt het niet. Daar kwam ik gisteren wel achter. Bovendien moeten ze ook heel dun zijn omdat je anders niet van die dunne lijntjes kunt maken met de onderkant. Ik moet nog wel veel oefenen want ik doe nog bepaalde dingen niet goed of ze lukken niet. Vaak ook omdat ik iets net verkeerd doe. Daar zijn de filmpjes op Youtube weer handig voor. Ik bekijk die willekeurig en soms zeggen die mensen dan opeens iets waarvan je denkt, AHA!

Een soort zelfstudie wordt het ondertussen. Ik vind het dan ook erg leuk om te doen. Wat jammer toch dat ik dingen nog niet lang achter elkaar kan doen. Dan zou ik het wel weten. Aan de andere kant ook wel goed omdat ik anders verder niets meer zou doen, denk ik. Dat is dan weer een nadeel dat zijn voordeel heeft. Soms moet je even zoeken maar dan vind je dat toch altijd weer. Ik ben daar heel goed in geworden, al kan het altijd nog beter.

De cits waren wat ongedurig vannacht. Volgens mij heeft het ook behoorlijk hard geregend want mijn vloer was helemaal nat onder het matje dat er ligt. Ik heb dat eerst maar even droog gemaakt. Daarna zag ik dat ze het grote canvas doek met Aurora erop van de muur hebben gegooid. Gelukkig is het op de kast zelf gevallen, dat is niet zo heel hoog. Ik denk dat ze iets vliegends achterna hebben gezeten. Dat kan bijna niet anders. De krabpaal was ook verschoven en daardoor waren mijn kastjes ook een stuk gaan schuiven. Dat is dan weer een nadeel van wieltjes eronder. Gelukkig was er verder, voor zover ik zien kon, geen schade meer aangericht.

Zo meteen moet ik naar Stefan en direct erna door naar de zaak, naar PZ. Als ik dan thuis kom ben ik behoorlijk afgemat en dan gebeurt er hier ook niets meer. Ik moet dan alleen nog wel eventjes de plaat met Aurora terug gaan hangen. Als ik zo eens kijk zit er ook geen spijkertje meer in de muur. Trapleer, hamer en spijkers pakken en hopen dat hij weer net zo precies komt te hangen als hij al hing. Dat gaat wel lukken. Ik heb daar oog voor. Kim heeft dat ook. Wij kunnen zo een drieluik ophangen, zonder uit te moeten meten waar precies de spijkertjes moeten komen. Gewoon even kijken waar je ze hebben wilt en hoever uit elkaar. Ook even aan de achterkant kijken hoever het plekje zit waar de spijker moet komen en hup, we slaan ze zo de muur in en alles hangt perfect.

Ik moet daar niet bij na gaan denken want dan gaat het mis. Ik moet dat puur op gevoel doen en dan gaat dat prima. Hoe dat bij Kim zit weet ik eigenlijk niet. Maar ze kan het wel, net als ik. Ik ga even een broodje klaar maken nu. Dan heb ik iets gegeten voor ik weg ga. Ik ben al aardig door mijn voorraad in de vriezer heen. Daar is wel veel van weggegooid. Als ik me niet meer kon herinneren wanneer ik dat gekookt had, dan leek het me te lang geleden om het op te durven eten. Weg ermee. Hierdoor krijg ik eindelijk weer eens wat plek voor nieuwe dingen. Al ga ik dat ook proberen wat efficiënter te doen. Dat scheelt dan weer een hoop weggooien over een jaar of twee. Voor wie ook gaat eten, eet smakelijk!