24. jun, 2018

Twee jaar en 26 dagen zonder Sunshine

Het was een drukke zondag voor mij. Vandaar de hele late blog. Ik vind het fijner als ik er eentje vroeg kan plaatsen maar dat ga ik van de week langzaam weer naar de ochtend trekken. Dat is gewoon fijner om te doen. Dan hoef je ook niet steeds te denken, oh ja, ik moet nog even schrijven. Vooral als dat je pas laat te binnen schiet, is dat niet zo handig. Zo ging dat vandaag ook. Oh ja, ik moet nog schrijven. En ik zat net zo lekker naar een serie te kijken. Maar het geeft niet, schrijven vind ik ook leuk. Die serie wacht wel op me.

Straks lekker vast uitkleden, tandenborstel vast klaar en dan maakt het mij niet uit of ik op de bank in slaap val tijdens het tv kijken. Als ik maar wel de wekker heb gezet en mijn tandjes heb gepoetst. Nu eerst even schrijven dan maar. Vandaag allemaal van die dingetjes gedaan die ik normaal niet zo snel doe. Eerst maar even het huisje van de cits weer echt netjes neergezet. Een paar van die lantarens heb ik nu als toortsen erbovenop gezet. Dat zal straks grappig staan als het donker wordt. Kasteel kattenkop is het nu. Ik ga er wat leuks van maken als het met de herfst binnen komt om geverfd en opgekalefaterd te worden.

Aangezien het buiten op balkon staat ga ik het vol met bloemen doen natuurlijk. Alsof het begroeit wordt, zeg maar. Klimop en rozen en bijtjes en vlindertjes. Komt helemaal goed, ik zie het al voor me. En als ik dat heb dan komt het er meestal ook zo uit te zien. Als je er maar mee bezig blijft, dan word je vanzelf met van alles steeds beter. Ook met het verven, als het ene aardig gaat, dan weer iets proberen om erbij te doen om te leren. Ik merk ook dat ik vaster word in lijnen en dat soort dingen of cirkels uit het losse handje. Dat gaat nu stukken makkelijker dan maanden geleden. Ik merk dat goed, het gaat nu vanzelf wat eerst moeite kostte. Beter hoor!

Ik zat nog wakker te worden met een bakkie koffie en toen dacht ik, ik ga vast de ondergrond doen voor het cadeau van Mike, die is 15 juli jarig en ik weet nooit hoelang ik over iets ga doen. Ik kan er hier niet veel over zeggen, voor het geval hij het leest maar ik vind het zelf een heel leuk idee en het is wat hij vroeg. Hij wil iets met een universum of zoiets en dan ook met zijn sterrenbeeld kreeft. Oké, ik verzin wel wat hoor. Dat heb ik gedaan en nu moet ik het nog uit gaan voeren. Dus toen de ondergrond gedaan was, zat ik even te kletsen met Kim. Ze stuurde me steeds foto's die ze gisteren had gemaakt. Zo mooi! Ze mocht heel dicht bij een hazenmoeder komen die haar jongen aan het zogen was.

Schitterende natuurfoto's zijn dat geworden. Ze had ook een reiger met zijn prooi, een molletje, arme Momfer, in zijn snavel. En ondertussen zat ik eigenlijk gewoon verder te schilderen. Ik ben me toch maar aan gaan kleden want mijn toetoet moest echt gestofzuigd worden. Kim en Daan waren ook bij mijn broer en San, dat was weer even gezellig. En toen was Kim nog zo lief dat ze de auto voor me gestofzuigd heeft ook. Ze had vast door dat ik daar wel tegenop zag. Mijn broer heeft een hele goeie stofzuiger gelukkig, dat scheelt. Terwijl zij dat aan het doen was, ging ik haar achterna en deed de ramen van binnen.

Ik was al moe alleen daarvan. Daarom ben ik ook niet langer gebleven. De volgende keer a ik wel alleen voor een bakkie, dat is wel gezelliger. Ik ben even door de wasstraat gereden en ik deed het grote programma maar, toetje was best vies. Maar ja, daar ga ik voortaan ook niet meer zoveel voor betalen hoor. Er zaten nog twee duiven schijtsels op, of dat waren schijtlijsters, kan ook. Nou dan kan ik beter het goedkoopste programma nemen. Later hoor ik van Kim als ik dat daar gezegd had, dat ik er dan nog een keer doorheen zou mogen. Alleen het leek daar wel gratis, zo druk was het, daar zou ik dan ook weer geen zin in gehad hebben. Maar goed, weer wat geleerd.

Ik heb ook een paar kleine stukjes roest ontdekt waar ik ze niet wil hebben dus daar ga ik van de week wat voor kopen. Dan kan het in elk geval niet verder roesten. Dat komt nog wel, voor vandaag had ik het wel gehad. Toch lokte het schilderij me nog een beetje en ik heb er nog wat aan zitten klungelen. Morgen de rest doen en dan kan het goed drogen, dan een laklaagjes eroverheen en dan drogen voor ik het vast in kan pakken. Ik hoop dat hij het mooi zal vinden. Leuk om iets echt specifiek naar iemands wensen te maken. Dat vind ik altijd. Gewoon maar wat doen is ook leuk hoor, maar dit is leuker. Daarna ga ik weer wat glas verven.

Ik zit te wachten op een nieuwe bestelling verf want ik wil takken met kersenbloesem ergens op maken. Ik had zo'n zilveren schaal maar die was zo lelijk geworden. Die heb ik nu een blauwe laag gegeven en daar staat kersenbloesem zo mooi bij. Maar ik heb nog geen bruin voor de takken. Die moest dus besteld worden en dan kan ik de schaal afmaken. Dat Japanse met kersenbloesems heb ik zelf altijd al zo mooi gevonden. Raar dat ik dat nog niet eerder ben gaan schilderen. Dat ga ik even goedmaken. Wat ik al eerder zei, ik heb bijna teveel ideetjes in mijn hoofd. Ik ga er maar vanuit dat als ze eruit moeten, dat wel zal gebeuren. Ben ik ze kwijt, jammer maar helaas. Daar ga ik echt geen lijstje van maken, dan krijg ik het benauwd.

Ik ga de mooie foto's van mijn dochter hier dit keer bij doen. Ze heeft daar echt talent voor, ik vind ze prachtig in elk geval. En ik ben dan ook een trotse moeder natuurlijk, al heb ik er verder helemaal geen hand in of zo. Ik was wel één van de eersten die tegen haar zei dat ze er iets mee moest gaan doen, dat dan weer wel. Ik zag gewoon gelijk dat haar foto's iets extra's hadden. Mijn cleanson kan er ook wat van hoor, maar hem heb ik niet gebaard al ben ik dan wel weer een trotse cleanmother. Hij maakt dan ook echt mooie foto's. Volgende keer mogen die van hem er weer bij, vandaag is voor Kim.