28. jun, 2018

Twee jaar en 30 dagen zonder Sunshine

Eindelijk zit ik weer lekker hier. De nieuwe bureaustoel is, veel sneller dan ik dacht, binnen. Het is een mooierd hoor! Je moest hem wel zelf in elkaar zetten en daar ging het ergens mis. Ik ben heel handig, ik kan van alles altijd zelf. Maar hier had ik toch even hulp bij nodig. Toen ik gisteren uit mijn werk kwam, hadden ze een enorme doos bij de buren afgeleverd. Die lieve buurvrouw heeft me weer geholpen. Gelukkig nu maar twee trapjes want ze woont onder me. Ik heb de doos maar even laten staan want als ik thuis kom uit de zaak dan moet ik even verplicht rusten, anders gaat het mis. Aangezien ik vandaag moest rennen naar het toilet, liever ik dan de cits, had ik nog mazzel dat alles goed was gegaan.

Dus ik ging even naar mijn mail kijken. Hee, mailtje van GLS met een track&trace en de aankondiging dat ze de stoel de 28e komen afleveren. Oh, oké. Maar wat heb ik nu dan naar boven gesleept? Ik kan de tijd van bezorgen nog veranderen tot 23u59 zelfs. Goh, dat is fijn. Eigenlijk zoiets, maar dan anders, als ik gisteren voorstelde. Dat je het zelf kan bepalen. Het mailtje was van acht uur maar dat had ik niet gezien. Toen was ik bezig. Het eerstvolgende mailtje was ook van GLS. Ze hadden mijn stoel bij de buren afgeleverd. Even was ik in de war. Hoeveelste is het nou vandaag? Ja toch, de 27e. Leuk geprobeerd GLS, het werkt alleen niet echt zo.

Nadat ik was uitgerust wilde ik toch even in de doos kijken. Daar zijn de cits als de kippen bij, zeker als het zo'n grote doos is. In delen kwam de stoel eruit. Nou draai ik mijn hand niet om voor bouwpakketjes en ik zette de stoel in elkaar. Alleen die wieltjes. Hoe krijg ik die er nou op? Eerst dacht ik dat ze iets van bevestigingsmateriaal vergeten waren. Nee, je moest ze er zo induwen. Eergisteren heb ik een rare beweging gemaakt met mijn arm en er was iets ingeschoten. Zo kon ik al helemaal geen kracht zetten of zo maar ook leken de wieltjes hier helemaal niet in te gaan. Ik werd er gelijk helemaal kriegel van. Nu wilde ik erop zitten ook.

Ik had de stoel pas over een week of drie verwacht maar dit was lekker snel gegaan. Dus heb ik Daan en Kim maar even ingeschakeld. Daan kreeg het zo voor elkaar, hij had het iets over hoe maar eerlijk gezegd, ik snapte er geen bal van. Ik had al zo staan te klungelen met de rest ook. Echt voor mij weer bewijs dat ik nog niet helemaal ben waar ik moet zijn. Geef mij de moeilijkste bouwpakketten van Ikea en ik zet ze snel en kundig in elkaar. Vaak nog zonder op de tekening te kijken en ik hou geen onderdelen over of kom ik ze tekort. Eerst had ik de zitting op de tafel gelegd en een deel van het onderstuk moest daarop geschroefd worden. Dat had ik met de schroeven voor de armleuning gedaan.

Ik zag dat gelukkig, wel nadat ik de leuningen bekeek, en toen heb ik die er weer uitgehaald en de juiste schroeven ervoor gebruikt. Ik had wel gekeken hoe dat stuk erop moest, wat moest voor en wat achter. Maar blijkbaar, door dat de stoelzitting op zijn kop aan de tafel hing, had ik het toch achterstevoren gedaan. Nou ja zeg. Dat ontdek ook altijd als ik net de schroeven op zijn vast heb gezet. Hoe krijg ik het voor elkaar! Zoiets zou me anders echt nooit gebeuren. Weer losmaken en nu in de juiste richting geplaatst en vlak daarna waren Kim en Daan er ook. Die laatste ploept zo de wieltjes erin waar ik al kwijlend gefrustreerd van was geworden. Ook zoiets. Maar toen was de stoel eindelijk gebruiksklaar.

Hij is minder massief dan de andere was, wat ik mooier vind, en hij is superlicht. Hij heeft een speciale rugleuning die goed is voor je rug. Oh wat zit hij lekker! Nu pas voelde ik hoe raar ik de laatste maanden, of misschien zelfs jaren, heb gezeten. Die andere zakte een beetje door links en daar ga je toch naar zitten ook. Hier wordt ik nu gedwongen, door die leuning, om goed rechtop te zitten met op de juiste plaatsen steun. Ik vind hem perfect! Ook het onderstel, nu van chroom, is fijner bij het schoonmaken eronder en hij lijkt over de vloer te zweven als je erop beweegt. Kortom, een goede aanschaf! Ik ga hem niet terugsturen.

Iemand had me namelijk heel lief toegezegd ook een bureaustoel te hebben voor me, gratis. Dus ik dacht, dan kan ik hem ook nog terugsturen straks. Maar hij bevalt me te goed. Ik heb dat trouwens altijd. Toen ik net mijn autootje had gekocht, die vorige, zei mijn neef, had dat maar gezegd, dan had je de mijne mogen hebben. Die had je zo gekregen. Ja, als je net een paar duizend euro lichter bent, dan is dat wat wrang. Zeker als je niet zo dik in de slappe was zit. Ook nu, nadat ik hier had geschreven de stoel besteld te hebben, kwam er iemand met een gratis stoel voor me. Voortaan ga ik gewoon in de rondte melden dat ik een grote aanschaf ga doen. Wie weet heb ik dan een keertje mazzel op dat gebied.

De cits hebben niets meer gekotst nadat ze vis hebben gekregen gisteren. Ik heb net de bakken gedaan, ook geen rare dingen daar. Hopelijk is het gevaar geweken. Ik heb ook geen last meer vandaag. Misschien een virusje dat op mensen en dieren over kan komen? Je weet het maar nooit. En terwijl ik dit zit te schrijven, klinkt er een oorverdovend gedonder uit de keuken! Ik schrik, ik weet ook dat ik net mijn plantjes heb weggehaald daar omdat Rainbow op een mug op het raam zat te loeren, just in case. Heeft hij toch de hele plank voor boxen vol met boodschappen tegen de grond gewerkt. Ik ga maar even opruimen en het is nog geen negen uur! Dat vertel ik morgen wel verder... Maar eh, me so no liky! Oh by the way, iemand nog doorzichtige opbergboxen over? Hier zijn de meesten namelijk stuk.