30. jun, 2018

Twee jaar en 32 dagen zonder Sunshine

Wat een prachtig weer is het. En zo gaat het ook een tijdje blijven heb ik begrepen. Wel jammer dat ik niet meer zo goed tegen die warmte kan, sinds de longbeschadiging. Ik heb het dan sneller benauwd. Gelukkig hebben we daar pufjes voor, de warme dagen heb ik er een paar extra nodig. Ik gooi het maar op het ouder worden, dat komt altijd met gebreken. Raar eigenlijk, je zou wel ouder, en dus ook wijzer, moeten worden maar dan zonder die lichamelijke dingen die zonder twijfel gaan toeslaan bij iedereen. Dat ik af en toe met een brilletje zit te verven, dat vind ik helemaal niks maar bij het fijnere werk zal ik toch moeten. En dan zal ik over de rest maar zwijgen.

De katten liggen vaak boven, in het stikhete zijkamertje. Daar snap ik niets van. Die kunnen heerlijk het balkon op maar dat doen ze dan niet. Ja, ze zijn daar wel vaak maar ze liggen toch ook vaak boven te knorren. Nou ja, ieder het zijne zal ik maar denken daarbij. Ik heb de typgriep geloof ik, ik moet steeds terug om woorden te verbeteren, ik doe ze precies andersom steeds. Of ik wil, wat net iwl was, te snel, kan ook. Daar schijn ik wel met meer dingen last van te hebben. Gelukkig heb ik het gisteren echt rustig aan gedaan en heb ik vannacht kunnen slapen. Dat scheelt een boel met hoe je je voelt.

Gisteren kwam ook het kattenhangmandje binnen. Die moet je met grote industriele zuignappen aan het raam plakken. Dat leek me geweldig voor ze. Alleen laten die zuignappen steeds los. Sonja had online gekeken en kwam ermee dat je er dan haarlak op moet spuiten. Dat moet ik nog steeds proberen maar ze vinden het geloof ik meer fijner als een afdakje tegen de zon want ze gaan eronder liggen. Nou ja, daar is het niet voor! Skylar was wel de eerste die hem uitprobeerde maar de ene hoek zakte direct. Wel raar want als ze vastzitten dan kan ik er zelfs een beetje aan hangen. Het moet ook twintig kilo of zo kunnen dragen maar ja, dan moeten ze wel blijven zuigen die nappen.

Tot nu toe kan ik de aanschaf dan ook niet echt een succes noemen. Op het moment hangt hij er prima, geen lossen nappen dus ik wacht nog heel even met het uitproberen van de haarlak maar ze willen er alleen niet op. Nou ja, misschien moet ik wachten tot er een vliegje of zo hoog op het raam zit. Wie weet willen ze dan opeens wel. Rainbow ging er gisteren voorzichtig naast zitten en zat het met zijn koppie schuin eens te bekijken. Met een flinke mep constateerde hij dat het in elk geval niet terug slaat. Maar erop springen, nee, dat gaat hem toch te ver. Ik laat hem nog maar even hangen, wie weet komt dat nog en krijg ik ze er straks niet meer af. Ze moeten het nog even doorkrijgen.

Ik kom nog steeds overal zaadjes tegen in de keuken. Toen ik de cits gisteren eten ging geven, zaten de blikjes bovenop ook helemaal vol. Ja, daar had ik geen erg in gehad bij het stofzuigen. En voor ik het doorhad lag er alweer een lading vanaf het blikje op de grond. Diepe zucht. Ja hoor. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. De volgende blikjes pak ik voorzichtig en kiep ik de zaadjes eruit boven de gootsteen. Ik ben ze net bij het stofzuigen namelijk weer vergeten. Dus of ik dat ga onthouden weet ik ook nog niet zeker. We zullen het beleven. Er stond toch iets over zaad verspillen met een waarschuwing daarvoor in de Bijbel? Nou, dat is hier in de keuken ook gebeurd maar ik denk niet dat het iets met elkaar te maken heeft. Als ik straf krijg dan merk ik het wel.

Ik word weer vaak gebeld ook, allemaal onbekende nummers en meestal is dat weer om een stageplek of zo. Ik word er gek van. Dat is al een paar jaar zo in deze periode. Ik heb toen een keer geprobeerd om uit te zoeken van wie dat afkwam en om dat te herstellen maar dat was toen praktisch niet mogelijk. Daarom neem ik gewoon geen vreemde nummers meer op of als er staat 'onbekend' dan neem ik ook niet op. Het blijft heel vervelend in elk geval maar ja, er is verder niet veel aan te doen. Stom dat die lui, die dus blijkbaar stagiaires nodig hebben, dit zelf niet doorhebben.

Het moet toch opvallen dat er niemand belt? Maar goed, het is mijn probleem niet, ik neem gewoon niet op. Klaar mee om uit te leggen elke keer dat dit een privé nummer is. Soms begrijpen ze je ook niet en blijven ze drammen. Ze zoeken het maar uit, ik pak gewoon de telefoon niet meer op. Zo simpel is het om dat op te lossen. Wel raar gewoon dat niemand het doorheeft en herstelt want het is al een jaar of drie zo, in deze periode. Ik begrijp dat niet. Ook niet de mensen die bellen, toen ik nog oppakte, dat ze daar niet achteraan gaan en het dan even zeggen of zo. Aangezien ik die stagiaires niet nodig heb, kan het mij niet bommen.

Vandaag en morgen ga ik ook heel rustig aan doen. Maandag even op de zaak bespreken of ik andere dagen mag nemen. Een voorstel van Stefan dat me wel een goed idee lijkt. Omdat ik nu om en om naar de zaak ga, en elke keer die vrijdag van de tweede week te moe ben, dacht hij dat ik eens moest proberen om dit aan te passen. Dus dan na het weekend twee dagen achter elkaar, maandag en dinsdag. Dan twee dagen uitrusten daarvan en dan de vrijdag weer. Dan heb ik daarna ook weer 2 dagen rust. Toch iets om uit te gaan proberen. Ik wil wel verder komen natuurlijk en anders schiet dat niet zo op zo. Aangezien ik nergens voor sta ingepland, lijkt het me geen moeilijk voorstel. Maar dat merk ik maandag dan wel.

Ik kan het niet gelijk doen want woensdag moet ik mijn autootje weer even naar de garage brengen. De luchtslang is er dan en dan ook gelijk twee nieuwe voorbanden. Kan het toetje er weer tegenaan in elk geval. Voor nu ga ik even lekker het balkon op met een boek. Voor morgen staat er ook lekker niets gepland. Dan kan ik lekker weer even wat dingen afschilderen. Dat moet van mij anders mag ik geen nieuwe dingen meer pakken. Het loopt anders uit de hand en daar kan ik niet tegen. Als ik genoeg heb staan, dan komt er een webshopje bij op deze site. Eens kijken wat dat gaat doen. Dat lijkt me leuk al heb ik nog geen idee hoe ik zoiets in goede banen kan leiden en voorlopig, zolang ik nog niet beter ben, moet het me ook niet teveel werk gaan bezorgen. Wel leuk! Komt vast helemaal goed.