1. jul, 2018

Twee jaar en 33 dagen zonder Sunshine

Ik heb het hangmandje voor de ramen nog eens uitgeprobeerd met haarlak onder de noppen maar niks hoor. Ze blijven eraf zakken. Het gekke is dat als je ze vastplakt en er dan direct druk op uitoefent, door er gewicht op te zetten bij het mandje, dan zitten ze muurvast. Zodra je dat weg haalt, duurt het heel even en dan ploep, zijn ze weer los. Ik heb het nu wel opgegeven en ik ben al blij dat ik het niet eerder heb gekocht want toen was het een heel stuk duurder dan nu. Ik heb een echte miskoop in handen. Wel ben ik erachter dat haarlak op ramen erg lastig te verwijderen is. Van de week maar even de ruimte zoeken om de ramen te doen hier.

Gisteren en vandaag heb ik bitter weinig gedaan. Ook de cits hebben zich rustig gehouden voor een keer. Geen instortende planken, geen gevechten om niets. Nou ja, klein beetje elkaar pesten, dat moet kunnen. Maar verder, bijna niets te melden. Nu voel ik me ook niet echt super fit hoor met die hitte. Ik heb het dan sneller benauwd en dat merk je toch wel. Gisteravond pas kreeg ik het echt warm binnen. Ik heb zo'n raar balkon, zelfs als het bloedje heet is, kan het toch te kil zijn om er in de avond te gaan zitten. Ik zit in een soort windvanger hoek of zo.

Je waait zo uit je verschoning als je niet uitkijkt. Dat is hierachter maar ook voor de deur. Als er een beetje wind staat, dan zie je soms zelfs van die hoosjes beneden. Soms met een plastic tasje erin, die dan binnen een mum van tijd boven de daken uitkomt. Heel apart is dat. Doe je drie stappen verder dan is het direct weg, die sterke wind. Natuurlijk heb ik het voor elkaar gekregen in een huis te wonen waar het aan beide kanten zo is. Vraag me niet hoe ik dat gedaan heb, dat weet ik niet. Ik heb er geen last van hoor verder, het is alleen weer iets raars. Echt iets voor mij dus.

Vanmorgen heb ik de twee grote plantenbakken op het balkon voorzien van hun natje. Dat zal de komende dagen wel vaker moeten gebeuren want ik heb gehoord dat het weer zo nog wel even blijft. Niet verkeerd hoor, mij hoor je niet klagen. Als ik me maar niet al te veel hoef in te spannen, dan kom ik er wel doorheen. Ik kan er nog steeds van genieten, van zomers weer. Wie niet zou je zo denken. Wat dat betreft hebben we echt niets te zeuren over het weer van nu. Al blijf ik in de echte hitte liever binnen. Ik heb een vrij koel blijvend huis en dat is wel fijn.

Soms zit ik bijna te klappertanden en als ik dan het balkon op stap, of naar buiten ga, dan ben ik verbaasd hoe warm het buiten dan niet is. Maar dat vind ik helemaal niet verkeerd. In de winter is het hier ook niet echt vreselijk koud, ik zit wat dat betreft helemaal goed. Toch weer een voordeel om hier te wonen. Daar neem je kleine windhoosjes voor op de koop toe toch? De katten zijn volgens mij zo rustig omdat het te warm is om kattenkwaad uit te halen. Daar ben ik in elk geval wel blij mee. Ik kreeg het al warm van het balkon sproeien, kan je nagaan. Ik heb een plantenpot, een lage, gevuld met water en Skylar heeft er wel mee gespeeld. Moonlight heeft er heel lang aan staan te ruiken maar de andere twee vonden het niet interessant.

Ik kan ook niet alles goed doen voor ze natuurlijk. Ik doe mijn best. Ik heb ook nog wat geschilderd gisteren en vandaag. Ik heb veel van het glaswerk nu ergens weggezet en wat er nog stond, dat moet ik eerst weg schilderen, voor ik weer wat anders op ga pakken. Het idee voor een webshop is heel leuk natuurlijk. Daarom moet ik ook een voorraadje zien te maken. Het probleem is alleen, waar laat je alles. Daar moet ik nog even goed over nadenken. Als je veel verkoopt dan is het probleem zo opgelost natuurlijk. Maar zo niet, dan moet je er toch ergens plek voor maken.

Ik heb ook gezien dat ik bij Donna Dewberry, de ontdekster of uitvindster van het one stroke verven, een opleiding kan volgen. Zo word je dan gecertificeerd in het geven van workshops hierin en weet ik het allemaal wat. Het liefst wilde ik me daar gelijk voor inschrijven maar een beetje nadenken deed me anders beslissen. Het kost een flinke duit, en daar bovenop moet je ook nog eens een behoorlijk bedrag aan verzendkosten betalen. Echt bizar is dat. Zelfs voor een pakje penselen ben je zo twintig euro kwijt terwijl die penselen zoveel niet eens kosten eigenlijk. Dat vind ik echt enorm balen.

Maar goed, het is nou eenmaal zo. Misschien kan ik die boel hier naar Nederland zien te krijgen mettertijd. Ik weet dat ik me nu eerst moet focussen op beter worden en mijn spaarcentjes heb ik straks misschien wel harder nodig bij het verhuizen. Ik heb nu gewoon de mogelijkheid niet om zoiets te doen. Financieel niet maar zeker wat betreft mijn gezondheid nog niet. Dan zou ik me alweer veel te snel iets op de hals halen en dan zit ik er wel aan vast want je zal de opleiding toch af moeten maken. Maar het is wel zeker iets, dat ik in mijn achterhoofd hou voor straks, als ik weer beter ben. Je zal toch maar van je hobby je beroep kunnen maken.

Helaas kost alles geld, een aantal van die verfjes kan ik hier nu ook kopen. Dat scheelt wel. Maar bij haar op de site, daar zijn zoveel dingen die ik zou willen hebben. Oh mijn hemel, daar heb ik gisteravond de hele tijd bij zitten kwijlen. Allerlei worksheets en dvd's met lessen, het materiaal, zoals de dubbele lader, een soort van palet dat je kan gebruiken wat het makkelijker maakt je penseel met twee kleuren te laden. Ook dat is iets dat je moet leren hoor, daar was ik al achter. Maar goed, wat niet is kan zeker nog komen. Het zit in mijn hoofd. Lijkt me leuk, workshops geven met kleine groepjes. Die mensen hebben een leuke middag en ze gaan met iets moois naar huis.

Verder is vandaag geloof ik mijn halve vriendenlijst getroffen door een virus. Ik ben daar ene keer bijna ingetrapt dus als iemand me nu, zonder verder iets te zeggen een youtube filmpje stuurt, dan klik ik daar niet meer op. Ik raad iedereen aan om dat ook niet te doen. Niet op klikken, naar messenger zelf gaan en daar het gesprek gewoon helemaal verwijderen. Ik hoor mensen zeggen dat gewoon je wachtwoord veranderen al genoeg is om het weg te krijgen, eens je de pineut bent maar dat klopt niet helemaal hoor. Het virus zit dan al in het systeem. Gooi er even een virusscanner overheen, meestal is dat wel afdoende. Als je zomaar iets gestuurd krijgt, kan je beter even vragen of dit ook de bedoeling was, voor je erop klikt. Voorkomen is beter dan genezen, zeker bij een computervirus!