17. jul, 2018

Twee jaar en 49 dagen zonder Sunshine

Kom ik op de zaak gisteren, ik dacht, dan moeten we eventjes die nieuwe regeling gaan bespreken waren de twee collega’s die hierover gaan er niet. De ene heeft er nog een extra dagje bijgenomen en de ander is gewoon met vakantie.  Oké dan maar naar degene die over het rooster gaat, gezegd wat de interim bedrijfsarts heeft gezegd en dat ik weer even terug moet naar 2 x 3 uur per week. Zij heeft dat gelijk genoteerd. Alleen in plaats van maandag en donderdag wordt het deze week maandag en vrijdag omdat ik donderdag weer naar Stefan moet ook. En ik ga het even niet riskeren om direct na het werk door te gaan. Die gesprekken met de therapeut zijn ook best intensief en om dat dan er direct achteraan te doen, wat zo zou uitkomen qua tijd, dat lijkt me nu even niet verstandig. Maar vrijdag is die ene collega er ook nooit dus die zie ik de maandag daarna dan wel weer. Geen man over boord hoor.

Ik merkte wel dat ik nog niet helemaal ben zoals ik een week hiervoor was. Daarom was ik wel een beetje blij aan de ene kant dat degene die me verder die opfris cursus zou geven er niet was. Aan de andere kant, ze waren ook vergeten om de boekingen die ik sowieso zou doen, via de mail, voor mij te laten staan. Daardoor had ik niet zo heel veel te doen aangezien ze mondjesmaat binnen druppelden, die mailtjes. En dan gaat de tijd wel heel erg langzaam. Dat was ook niet zo prettig, eerlijk gezegd. Het duurde voor mijn gevoel een halve eeuw voordat het twaalf uur was. Daarna moesten even wat boodschapjes gehaald worden ook. Ik heb ook last van die hitte hoor. Het mág best ietsje minder. Zondag op maandagnacht was het zelfs hier in huis bloedje heet terwijl het hier normaal gesproken vrij koel is binnen. Tegen deze hitte is het hier ook niet bestand blijkbaar.

De muggen moeten me ook steeds hebben. Wat een irritantjes kunnen dat toch zijn zeg! Buiten ziektes verspreiden en mensen uit hun slaap houden zie ik nog steeds het nut van deze diertjes niet in. Zouden we slechter af zijn als die gewoon niet zouden bestaan? Waarschijnlijk wel aangezien niets er voor niets is in deze perfecte schepping maar kan ik er nu even niets van vinden. Hadden ze dan maar tenminste niet zo gezoemd of zo. Dat zou al gescheeld hebben toch? Muggen vinden mij gewoon lekker, dat is dan wel weer aardig al is het niet iets waar ik blij mee moet zijn. Van mij mogen ze gewoon met zijn allen opzouten. Ze hebben daar helaas geen boodschap aan. Ik ben ondertussen weer prachtig versierd met allerlei rode puntjes.

Wat is het heet zeg. Mijn koele huis is op het moment even zo koel niet meer. Toen ik thuiskwam lagen de katten als dweilen languit op de vloer. Maar opeens dacht ik aan de ventilator die ik boven heb staan voor noodgevallen als deze. Die ben ik snel voor ze gaan pakken en ik heb het ding zo op de vloer gezet. Dan vang ik zelf ook nog een zuchtje frisse lucht mee als ik achter mijn bureautje zit. Oh wat is dat nou weer voor een eng ding. Moonlight moet het toch wel kennen ondertussen maar die was ook even heel voorzichtig. Even later snapte Skylar als eerste de bedoeling en die ging, wel veilig onder de tafel, in de buurt liggen. Elke keer als de wind weer langskwam, ging hij helemaal met zijn poten wijd op zijn rug.

Heerlijk vond hij het! Even later lagen ze alle drie onder de tafel. Aurora bleef lekker boven in de krabpaalmand liggen. Die vond het wel fijn zo, even rust van die kerels. Dat koelde in elk geval lekker af. Lekker voor ze hoor en voor mij ook wel. Ik ben er niet goed van bij die hitte. Misschien ook wel een reden dat ik me zo lang zo moe blijf voelen. Weet ik veel, ik probeer ook maar naar wat 'normale' redenen te zoeken. Toen ik ging bankhangen, verhuisde de ventilator een eindje mee. Af en toe even een zuchtje koude wind over je benen is best lekker zo met deze temperaturen.

Ook slapen gaat niet al te best omdat ik elke keer badend in het zweet wakker word. Al zal ik wat dat betreft zeker niet de enige zijn. Gisteravond moest ik wel het raam dichtdoen, tot mijn grote spijt. Het waaide als een malle, zo erg dat alles aan het klapperen was. Nou vond ik dat op zich niet erg, het was eigenlijk heerlijk. Maar de windkracht was gewoon te sterk en zelfs mijn opgerolde rolgordijn werd erdoor zo weer afgerold elke keer. Dan maar even dicht. Het gekke was, aan de andere kant waar het balkon zit was er geen wind te bekennen. Ook raar. Ik dacht namelijk slim te zijn om even het balkon op te stappen. Het enige dat ik daar vond was een warme deken hete lucht om me heen.

Shoot me but leak, niet te volgen zoiets. Daar zit hooguit zoveel meter tussen. Nadat de wind was gaan liggen heb ik snel het raam weer open gedaan maar helaas kwam er niet eens een klein zuchtje meer binnen. Alleen vanmorgen heel vroeg was het lekker. Ik voel me er in elk geval niet zo heel prettig bij, bij die hitte. Helaas geeft het weerbericht door dat het nog warmer en droger gaat worden de komende week. Oké dan. Heel fijn. Zo rond de twintig tot vierentwintig graden gaat het nog prima met me maar warmer is niet zo prettig. De komende week, of zelfs langer, wordt het dus zwaar voor me. Maar als na regen zonneschijn komt, dan kan het niet anders dan dat het voor andersom ook geldt.

Niet dat ik zit te wachten op regenbuien hoor. Al zal de natuur er, denk ik, heel dankbaar voor zijn. Maar een beetje minder heftig warm mag best. Zieken en oudere mensen hebben hier vast veel last van en vele diertjes ook. Geef mij de gulden middenweg maar. Lekker zo net boven de twintig graden met veel zon overdag, dan in de late avond een flinke regenbui zodat alles weer te drinken heeft. Dat zou mooi zijn. Zoals met alles, het is nooit goed. Wat voor de ene heerlijk is, is voor de ander een last. Of we het dan over warmte of koude hebben, dat maakt niet uit. We kunnen in elk geval zeggen dat we dit jaar toch heus een echte zomer hebben. Daar kan niemand omheen.