19. jul, 2018

Twee jaar en 51 dagen zonder Sunshine

Gisteren deed mijn site nog steeds raar met de lettertypes. Maar ik ontdekte in het documentje waar ik ze in schrijf ook iets raars met 'tekstblok' of zoiets. Dat heb ik er nu helemaal uitgehaald en of dat de reden was zal ik straks na dit blog kunnen zien. Daar kan ik me dan zo'n kluns in voelen. Ik ben half digibeet. Ik sta er net niet ver genoeg in om over dat soort dingen te weten. Ik kan er redelijk mee overweg met pc's en dat soort dingen maar het is en blijft maar een soort basiskennis. Ik weet van de diepe ins en outs niet veel. Jammer maar helaas. Ik zit er net een generatie vanaf. Tegenwoordig zie je ze van twee jaar oud al met een tablet zitten en dan weten ze er meer van dan hun oma's. Zo gaat dat nou eenmaal en de technologie ontwikkeld zich als een gek op elk gebied.

Verder heb ik ook alles weer gevonden hier thuis, behalve de grote rollen plakband. Die blijven gewoon verstopt. Gisteren heb ik dan ook weer een paar rollen meegenomen bij de Action. Mij zullen ze er niet mee hebben! Grote kans dat ik die andere rollen straks ook vind omdat ik nu nieuwe rollen heb. Ik heb nog wel meer gevonden. De dozen die ik allemaal zo netjes uit elkaar heb gehaald, daar moeten er een paar weer van in elkaar. Dus leek mij zo'n apparaat wel handig. Waar je die grote rollen in doet en daar plak je dan zo een doos mee dicht, zonder moeilijk te moeten doen en grote stukken af moet scheuren. Maar die hadden ze niet bij de Action.

Dat was maar goed ook want in het kleine zolderhoekje vond ik er eentje. Ik wist echt niet dat ik die had! Dat is ook wat. Wat ik ook niet wist dat ik het had, een lijmpistool. Ik heb er nu drie. Eentje van de Action maar dat is niet zo'n hele fijne. Dan een kleine fijne van Bison en nu dan ook een grote van betere kwaliteit. Had ik die dan? Nou, blijkbaar wel en er is ook mee gelijmd maar met de beste wil van de wereld kan ik me dit niet herinneren. Zo raar vond ik dat. Hoe kan dat nou? Ik heb namelijk maanden lopen denken dat ik toch echt een keer zo'n lijmpistool moest kopen en die had ik dus al die tijd gewoon in huis. Maar zelfs nu ik hem gevonden heb, ik kan me niet herinneren er ooit eentje gehad te hebben. Vreemd dit.

Dat zoiets zomaar tussen de mazen van je herinneringen uit kan glippen, vind ik echt een raar verschijnsel. Ik ben nu al benieuwd wat ik zo nog meer ga tegenkomen daar op zolder. Wie weet voor een schatten daar nog liggen. Voorlopig moet ik eerst op mijn gemakkie gaan sorteren wat ik er al vanaf heb gehaald en over een maandje of twee weer zo'n ochtendje met Kim inplannen. Het kan dan lang duren maar die zolder raakt ooit een keertje opgeruimd en georganiseerd. Met dozen met opschrift en inhoud bekend zal hij weer gevuld worden. De container beneden zal gevuld worden met van alles wat weg kan en mag. Als ik dan ga verhuizen dan weet ik zo alles te vinden en kan alles wat er nog is gewoon mee.

Dat vind ik een prettig idee. Dat ik vandaag dan ook nog steeds niet helemaal in orde ben, neem ik maar op de koop toe. Ik ben wel naar Stefan geweest vandaag. Hij vond het een heel goed idee van de bedrijfsarts om voorlopig even te gaan werken met twee dagen en die dagen eerst uit te gaan breiden voordat ik weer naar drie dagen ga. Toch weer iets dat ik eigenlijk zelf had moeten regelen maar waar iemand anders me weer op moest wijzen. Aan de ene kant ben ik het daarmee eens. Ik had wat meer op moeten komen en zelf moeten zeggen, joh, die drie dagen trek ik gewoon nog niet. Aan de andere kant, en dat speelt ook mee, weet ik gewoon eigenlijk niet eens dat dit soort dingen mogen. Je bent gewoon gewend je werk te doen en er niet bij na te denken of dit wel gaat of niet. Want dat het me te zwaar viel, ja dát wist ik toch al. Ik moet alleen goed leren meer herrie te maken voor mezelf. Hij gaat een paar weken met vakantie en daarom zie ik hem over een week of vijf pas weer. Ik ben benieuwd wat er in die tijd zal veranderen in elk geval. Je weet het maar nooit.

De warmte speelt natuurlijk ook mee, ik hoorde van Stefan dat veel mensen er daar niet beter op worden. Het is inderdaad vrij uitputtend. Ook de nachten lig je te baden in het zweet en slaap je niet optimaal. Eigenlijk is het nu wel heel erg te begrijpen dat ze in de warmere landen een siësta houden. Je bent daar dan ook wel aan toe. Ik merk ook dat ik weer mijn middagdutje niet kan missen. Vandaag was wel weer overdreven hoor. Ik schrok met een schok wakker en het was al kwart over zeven geweest. Nou ja zeg, dat is toch echt lang na etenstijd voor de cits.

Die ben ik dan ook maar heel snel eten gaan geven. Zelf heb ik ook niet echt honger of zo. Ook door het warme en ook zal ik daar niet de enige in zijn. Ringen zitten strak, schoenen ook, vocht dat vastgehouden wordt. Echt hoor en dan wordt het volgende week nog warmer? Ik wil niet zaniken hoor maar ik ben er toch echt niet zo heel blij mee. Ik voel me er ronduit slecht bij in verhouding met wat meer normalere temperaturen. Bosbranden woeden, echte watertekorten worden al geconstateerd. Serieus? Hier in waterland Holland? Watertekort? Dat is toch niet normaal! Land- en tuinbouw zit in de problemen, er zit aardig wat aan vast, aan die hitte. 

Kim merkte het al toen ze bij de AH bestelde en geen enkele soort water kon bestellen. Dat was allemaal uitverkocht. Dat is wel iets dat ik extreem vind en dan zijn we nog niet eens door de warmte en droogte heen. En over een paar maanden kunnen we weer klagen omdat het met bakken uit de hemel komt en bij sommige laagliggende woningen de boel weer onder water staat. Maar gewoon in de AH door het water heen? Dat vind ik nog het gekste van alles. Je kan hier ook zo uit de kraan drinken toch? Nog wel dan. Dus wat mijn betreft, graag een paar graden minder en in de nachten lekker flink neerslag. Dan kunnen we er weer snel tegenaan.