20. jul, 2018

Twee jaar en 52 dagen zonder Sunshine

Vanmorgen werd ik wakker met een haast schele hoofdpijn. Mijn ogen brandden als gekken en ik heb toch echt zeker weten mijn medicatie ingenomen. Het voelde namelijk als een enorme allergie aanval. Ik kon echt niet kijken toen ik net wakker was. Ik nog maar even checken en ja hoor, gewoon de medicijnen ingenomen. Waar komt dit nou weer vandaan dan? Ik heb echt geen idee maar fijn is anders. Ondertussen kan ik wel weer gewoon mijn ogen open krijgen maar alleen branden die ooghoeken nog en moet ik daar niet aankomen want dan maak ik het wel tien keer erger. Dat ga ik niet riskeren natuurlijk.

Voor ik wist dat het van een allergie kwam heb ik maanden met van die jeukende ogen rondgelopen. Oh dat was echt vreselijk. En af en toe dan zo'n vreselijke aanval met van die diepe hoofdpijnen en jeukende ooghoeken. Gisteren had ik al zo'n hoofdpijn en nu weet ik waarom. Ondanks de medicatie toch een aanval gekregen of zo. Niet dat ik snap hoe dat kan hoor maar het is wel zo. Hopelijk blijft het daarbij want ik wil niet weer zo lang op zoek gaan naar een middeltje ervoor. Het ging juist zo goed. Misschien gewoon een wat lagere weerstand of zo, laat ik het daar maar op houden.

Misschien heeft het ook wel met die warmte te maken. Er zijn veel meer mensen die er last van hebben. Ik hoor dat het de komende week nog erger wordt. Ik hou mijn hart vast hoor want ik heb er behoorlijk last van. En ik zal echt niet de enige zijn. Vooral dieren die in een heel warm huis zitten opgesloten, die voelen zich ook niet prettig. Hier binnen valt het nog te doen hoor. Als ze het warm hebben dan gaan ze languit voor de ventilator liggen. Zo slim zijn ze wel. En ikzelf kan het ook uithouden door de vlagen van koele wind over mijn benen. Ik zou niet eens bij Kim op visite kunnen. Die heeft een soort oven als huis en dat is echt stikheet daar.

Op de bovenverdieping is het bij mij ook zo heet hoor en zij zit nou eenmaal direct onder het dak met een heel groot raam waar de hele dag de zon opstaat. Dan kan je het wel schudden in die hitte. Hier staat alles zowat open, rolgordijnen naar beneden en de ventilator continue aan. Het is te doen nu maar hoe het volgende week gaat, dat weet ik nog niet. Voor mij mag het best even flink gaan regenen. Niet lang hoor, gewoon even goed voor de planten en bomen en dieren. En een paar stortbuien boven de bosbranden, dat zou ook mooi zijn. Ik ben echt gek op mooi weer en zon maar dan wel dat het voor iedereen lekker is.

Het is toch nooit goed, voor de één is dertig graden nog niet warm genoeg en een ander loopt al te zweten als het nog geen achttien graden is. Zie daar maar eens een gulden middenweg in te vinden. Net zoals bij ons op de zaak het ook nooit goed is. In dit weer, als de airco goed aanstaat, moet je echt wel een vestje aan binnen hoor. En als je dan even pauze hebt en weer naar binnen komt, dan heb je zo'n twintig graden verschil. Dat is ook niet te doen. Dan zitten er een stel te klappertanden terwijl anderen nog steeds zitten te zweten. Mensen zijn nou eenmaal zo verschillend, daar doe je niks aan.

We zijn allemaal uniek. Wij mensen maar ook de dieren. Dat merk ik zo al aan die vier harige kindjes die ik hier heb rondlopen. Die zijn ook allemaal enorm van elkaar verschillend. Mijn moeder snapte niet eens dat ik de zwart/witjes uit elkaar kon houden. Voor mij zijn ze echt zo verschillend, dat ik direct zie wie er langs loopt. Ja in het schemerlicht of zo kan ik er wel eens naast zitten. Dat dan weer wel. Of ik zeg de verkeerde namen terwijl ik weet tegen wie ik het heb maar dan Rainbow toch Moonlight noemen.

Wat dat betreft lijk ik dan precies op mijn oma, daar moet ik dan direct aan denken. Wij lagen altijd dubbel dat ze een heel rijtje had opgenoemd voor ze bij onze naam kwam. Ben, Tien, Riet, Wil, ehhhh Arie! Maar nu blijk ik toch ook last van diezelfde afwijking te hebben. Zou dat ook onder het kopje ouderdom vallen? Ik begin het toch te denken. Volgens mij heeft mijn oma dat altijd gehad hoor, ook toen ze nog jonger was. Maar ik blijk er ook erg goed in te zijn. Soms zijn we allemaal heel verschillend en toch hebben wel allemaal wel dezelfde dingen. Wel grappig eigenlijk.

Mijn hoofdpijn is gelukkig wat afgezwakt ondertussen. Vandaag heb ik niet veel kunnen doen. Ik ben, nadat ik had afgebeld, weer gaan liggen. Ik heb zelfs nog wat geslapen dus het zal wel nodig geweest zijn. Als je gezond bent dan kan je van alles hebben, zelfs die hitte van nu. Als je dat niet bent, dan lijkt alles gewoon veel zwaarder dan het hoort te zijn. Deze laatste twee weken heb ik van van alles last gehad dus nu zal het toch wel weer een keertje weer omhoog gaan kruipen? Daar reken ik gewoon op hoor. Al dat gedoe steeds, ik heb er al lang tabak van. Helaas kan ik er geen sigaretjes van maken. Dat had veel geld gescheeld op jaarbasis.

Het weekend ga ik ook heel rustig aan doen. Ik ben benieuwd hoe het volgende week zal gaan. Op weerberichten hoor ik niets anders dan een aangekondigde hittegolf met tropische temperaturen. Dat zijn we hier in Nederland gewoon niet gewend. Ik vind die watertekorten wel frappant hoor in een land dat zowat voor het grootste deel onder de zeespiegel ligt. Kan je nagaan hoe dat dan in andere landen moet zijn. Ik geef mijn twee grote plantenpotten op het balkon toch echt wel wat te drinken hoor. Dat is anders dan een hele tuin sproeien, vind ik toch. Op naar wat lagere temperaturen, maar eerst nog in de tropen de komende tijd. Na zonneschijn zal ook wel een keertje regen komen toch?