22. jul, 2018

Twee jaar en 54 dagen zonder Sunshine

Is dat even irritant zeg. Wil je verder kijken in je serie, die erg spannend is, houdt de wifi in de tv er opeens mee op. Tenminste, die zegt steeds dat ie niet verbonden is. Na twee avonden van alles proberen, zoals alles helemaal uit, stekkers eruit, weet ik veel hoe vaak een reset, is de situatie nog steeds hetzelfde. Nou ben ik niet zo'n enorme tv kijker hoor maar toch, soms is het wel fijn als je dat gewoon kan doen als je daar zin in hebt. Maar helaas, nu is het twee dagen later en ik krijg nog steeds dezelfde melding. Niet verbonden. Herstellen lukt niet, probleemoplossen ook niet. Er staat dat ik dan contact op moet nemen met de provider dus morgen maar weer even tot Ziggo wenden hoe of wat. Irritant hoor.

Ik ben daar al niet zo bedreven in eigenlijk. Ik kom er meestal wel uit maar zoals nu, als ik er niet uit kom dan krijg ik het ervan. Ik weet gewoon verder niet wat ik dan kan doen. Dan Ziggo maar een belletje geven morgen. Hopelijk komt het dan weer goed. Toen ik de tv net gekocht had heb ik het ook niet zelf gedaan, heb ik ze ook gebeld en toen kwam ik er ook uit. Nu maar hopen dat het dit keer ook weer zo werkt. Anders heb ik pech. Ik kan ook nog naar Ziggo on demand kijken hoor maar dat was t punt niet. Ik wil graag dat het gewoon werkt zoals het werken moet. Bovendien zat ik een heel spannende serie te kijken en wilde ik die afkijken. Hij loopt niet weg maar toch, niet aardig van de wifi.

Vanmorgen liep Moonlight weer te mauwen. Dat doet hij wel vaker natuurlijk. Alleen toen ik in de badkamer kwam, zag ik dat er weer iemand aan de spuitkak is. Sorry voor de details hoor maar het is zoals het is. Je zag van half vast, tot nat tot zowat gewoon water in de bakken. Dat is niet goed en ik heb snel de bakken verschoond. Dus of Moonlight nou liep te mauwen omdat hij diegene is of omdat de bakken onder zaten, wat ze niet gewend zijn, ik weet het dus niet. Ze komen geen van vieren ziek over of zo. Ik heb ze allemaal zien eten en drinken vandaag en kom er dan maar eens achter. Wel heb ik gelijk het water op het balkon weg gekiept.

Dat wordt niet iedere dag verschoond en ik moest het nu nog doen. Gisteren al eigenlijk maar toen ben ik het vergeten. De emmer waar Moonlight normaal uit drinkt, verschoon ik om de dag. De fonteintjes hoeven maar één keer per week. Dat water wordt sowieso al gefilterd. Het is meer dat het water dan opraakt dan wat anders. Drie liter fonteinen heb ik, twee zelfs. Ze komen niets te kort wat water betreft. Toch vonden ze het alle vier leuk om uit die grote bloembak te drinken. Maar ja, wat als ze daar nou net even ziek van kunnen worden. Elke paar dagen wordt die ook wel verschoond maar hij staat wel buiten en er kan van alles in vallen zoals vliegjes of wat dan ook.

Moonlight wilde net gaan drinken daar maar schrok toen ik naar buiten kwam. Hij stond wel even lullig te kijken toen ik die bak gelijk leeg kiepte. Ja sorry hoor, maar je weet maar nooit. Ik heb dan ook nog steeds geen idee wie van de vier er nou eigenlijk aan de race is. Om nou de hele dag in de badkamer te gaan zitten wachten, zie ik dan ook weer niet zitten. Ik moet zo ook maar even boven gaan kijken of alles daar nog wel in orde is. Als je zo aan de race bent, dan kan je het niet altijd halen naar het toilet. Dat was vorige keer ook zo maar dan hier beneden en dat merk je dan echt wel aan de lucht. Toen was het Rainbow maar ja, wat ik al zei, kom daar maar eens achter als je er niet zelf getuige van bent.

Toen zag ik het hem doen, ja dan weet je het direct. En als er eentje ziek doet of je het ergens anders aan kan merken, dan is het ook wat anders. Nu is het gokken tot je het kan zien. Laat ik nou hopen dat het dan gewoon ook over is. Wat ook zo lastig is, ik zou ze beter even geen natvoer kunnen geven maar ja, wat moet Rainbow dan eten? Lastig kereltje hoor, die Rainbow. Door gewoon te weigeren brokjes te eten maakt hij mijn leven wel een stuk gecompliceerder. Ik kan van hem dan ook echt zeggen dat hij zo geboren is, want ik ken hem al vanaf zijn eerste dag zowat. En brokjes heeft hij nog nooit gegeten en dat zie ik hem dan ook niet meer gaan doen. Lekker handig, heb ik weer.

Zelf voel ik me ook niet al te goed. Ik denk dat het wat meer is dan alleen die vermoeidheid die bij mijn ziekte hoort. Alleen weet ik niet echt wat het dan wel is. Wel ja joh, kan er ook nog wel bij. Je gaat er bijna aan wennen, aan al dat gedoe. Het zal vanzelf wel weer over gaan. Het warme weer helpt ook niet, dat merk je echt heel snel als je niet in orde bent. Ik hou vocht vast, dat voelt ook niet prettig. Dikke enkels en voeten, zelfs mijn eeuwige enkelbandje zit strak. Dat zit dat ding echt nooit. Deze week nog warmer? Dat zie ik eigenlijk niet zitten maar ik heb er niets over te zeggen. Hopelijk normaliseert het weer straks weer een beetje. Dat is voor ons alle vijf wel wenselijk op dit moment.

Hopelijk genieten andere mensen er wel enorm van, dat scheelt dan nog een beetje. Voor mij hoeft het even niet meer, zo warm hoor. Een klein beetje minder zou erg welkom zijn. Ik heb nog steeds dingen staan die op mijn pagina Ria's Art Corner moeten. Heb ik ook nog geen zin in. Die moet ik nog steeds op de foto zetten ook. Er staan nog aardig wat dingetjes die erop kunnen maar dan moet ik vandaag eerst maar eens een paar foto's gaan maken. Zoveel moeite is dat niet hoor. Je moet het alleen even doen. Voor vandaag ga ik gewoon niks doen. Ik voel me niet zo lekker en dat komt nu dubbel aan blijkbaar. Nou ja, aan alles komt een eind, aan dit ook wel weer.