23. jul, 2018

Twee jaar en 55 dagen zonder Sunshine

Gisteren, ondanks dat ik mezelf niet zo heel goed voelde, heb ik maar extra gelet op de katten. Alle vier konden ze ziek zijn, ik wist gewoon niet welke van hen aan de race was. Moonlight ging hard mauwen op de gang. Ik snel kijken maar niks aan de hand verder, niets in de bakken ook. Dat zei dus nog niets. Skylar lag op het balkon onder het tafeltje op het onderste blad. Daar lag hij normaal ook niet, hij leek een beetje suf. Net zoals ik toen bij Moonlight deed, haalde ik me nu ook van alles in mijn hoofd. Pff wat is dat vermoeiend zeg. Wie kan het nu toch zijn? Hopelijk zal ik daar nog achter komen of nog beter, het zou gewoon weer over zijn en dan is het hele probleem de wereld uit. Dan maakt het me ook niet uit wie het geweest is, al zou ik dat wel graag weten. Ik heb ze liever gewoon gezond hoor. Dit is niks zo.

Ik maar steeds vragen, ben jij ziek? Alsof ze dan even gaan antwoorden. Rainbow kwam ook aandacht vragen. Allemaal hele gewone dingen eigenlijk, die ze normaal ook doen maar nu zocht ik er alleen iets achter. Irritante gewoonte van mezelf maar wel voortkomend uit bezorgdheid. Zou één van hen een beestje hebben gegeten waar ze ziek van worden? Kan ook natuurlijk, ik zie ze regelmatig vangen en kauwen. Wat is nou wijsheid, Rainbow wel zijn lunch geven of niet? Ik heb het maar wel gedaan, die neemt toch al geen brokjes. De bakken waren nog schoon dus tja. Maar Rainbow at niet zoveel eigenlijk. Normaal gaat dat bakje schoon leeg maar nu bleef meer dan de helft over. Zou het dan toch Rainbow zijn? Volgende keer wil ik katten met bordjes die aangeven wat er mis is.

Als je dan je kat door de gang ziet lopen, dat er zo'n bordje met 'diarree' erop zit, dan kan je vast maatregelen nemen en weet je wie je naar de dierenarts moet brengen. Ik hoop er maar op dat het gelijk weer over is bij wie het dan ook is. Dat het even iets was wat dwars zat of zo. Even later was Rainbow weer nergens te vinden, die zou wel naar boven zijn gegaan maar dat doet ie ook haast weer nooit. Hemeltjelief zeg, wat een gedoe, vier katten in de gaten houden. Bij het 'avondeten' werd ik al ietsje wijzer. Tenminste, het blijft een gok. Rainbow at weer maar een heel klein beetje. Ook zijn lunch was al stuk minder dus tja, zou hij het zijn dan? Ik gok van wel maar zeker weten doe ik het niet. Zo stonden ze ook alle vier, en ja dat is zeldzaam, lekker te smikkelen zodra ik hun eten neer had gezet. Alleen Rainbow dan een stuk minder maar wel lekker gegeten. Leg het maar uit.

Moonlight deed ook zo raar in de late avond. Heel hard mauwen in de keuken, ik ben maar gaan kijken. Zat hij bovenop de ijskast, door het raam te mauwen. Daarna, toen ik er was, sprong hij op de keukenkastjes, nog een paar keer mauwen en toen ging hij daar liggen. Zucht, als ze dan allemaal ook nog eens rare dingen gaan doen, dan weet ik het al helemaal niet meer. Ik voelde me al niet zo lekker, laat me met rust vervelia's, kom maar op met die bordjes. Even later, alle rust was weergekeerd, begint Rainbow zo raar te kuchen. Oké, dat is het virus dat ze bij zich hebben en dat doorkomt, zodra hun weerstand minder is. Zou hij het dan toch zijn? Voor mij in elk geval weer een teken dat ze morgen, vandaag dus, weer even aan de medicijnen gaan.

Alleen die Echinea is voor de weerstand, maar die is, in elk geval voor Rainbow, nu te laag. Daarom krijgen ze alle vier maar weer even een weekje die Liseng erbij. Dat helpt meestal vrij snel. Vanmorgen de bakken geïnspecteerd en ja, nog wel eentje aan de dunne maar geen water meer. Half race en half vast zeg maar. Wat een lekkere praatjes zeg. Ik ben ook thuis gebleven vandaag. Ik voel me gewoon heel slecht. Of het door mijn ziekte komt of wat anders is, ik heb geen idee. In elk geval voel ik me niet goed genoeg om eruit te moeten. Zwak, ziek en misselijk zeg maar. Dokter gebeld voor medicatie gelijk en ook gelijk maar een afspraak die ik had voor morgen ook afgezegd. Dat moet maar naar volgende week. Hopelijk zijn we dan door die hitte heen en wordt het iets normaler.

Ik weet zeker dat ik me dan ook weer wat beter ga voelen. Nu is dat even een heel stuk minder. De terugval duurt langer dan ik had gehoopt in elk geval. Als het dat al is. Ook weer iets waar ik geen idee van heb. Ik voel me echt blonT hoor. Ziggo is ook benaderd, gelukkig kan je je gsm meenemen naar het toilet. Daar moet ik ook weer zo vaak heen. En via berichtjes hoor je dat toch niet. Moet kunnen. Het meisje was heel vriendelijk maar de tv kreeg ze niet meer op de wifi. Aangezien dit blijkbaar veel vraagt van je wifi, heeft ze me nu een kabel opgestuurd. Die kan ik over een paar dagen verwachten. Hopelijk werkt het dan wel allemaal weer zoals het moet. Nou ik nog! En wie het dan ook is van mijn viertal, die moet ook nog.

Verder is het voor mij alleen maar nodig om de dag door te komen. Ik zal nog wat foto's gaan nemen van mijn spulletjes. Dan kan ik elke dag weer wat anders erbij zetten op de site. Zelfs om te schilderen heb ik even geen puf. Dat zegt wel wat. Er staat nog genoeg dat ook op de site moet, dat is in elk geval geen probleem. Maar goed, het is dan ook voor alles te warm. Ben ik even blij dat ik die shakes in huis heb, dan hoef ik om te eten ook geen moeite te doen. Voor voorlopig geeft het weerbericht alleen nog maar meer stijgende temperaturen aan. Nooit gedacht dat ik het ooit zou zeggen maar, geef mij maar wat minder zomers weer. Geen lelijk weer natuurlijk, alleen niet zo heet. Lijkt me heerlijk! Oh en katten met bordjes, niet te vergeten.