24. jul, 2018

Twee jaar en 56 dagen zonder Sunshine

Al niesend, snotterend en snuitend, met dikke rode jeukende ogen zit ik hier te typen. Zo zou ik me normaal horen te voelen als ik minstens twee dagen mijn medicijnen niet in heb genomen. Maar laat ik die nou gewoon toch hebben ingenomen! Het lijkt wel alsof de warmte ervoor zorgt dat mijn medicijnen niet werken. Gelukkig werken die voor mijn longen wel, anders had ik niet eens genoeg lucht om die grote niesbuien op te vangen. Dit is echt niet leuk meer zo. Ik heb zelfs moeite om te kijken. Hier hoort ook een drukkende hoofdpijn bij en die is helaas ook niet weggebleven. Raar hoor, alsof de medicatie er gewoon niet toe doet.

Gisterochtend dacht ik nog, misschien als ik een blokje om ga, voel ik me iets beter. Nou nee hoor, ik heb het echt geen blokje gered. Is het binnen nog dragelijk, buiten kwam er een te warme deken om me heen en na een klein stukje ben ik dan ook maar weer terug gegaan. Snel, nah snel, naar boven dan maar weer. In de latere middag was het hier ook niet meer te harden. We lagen alle vijf zo'n beetje als dweilen overal gedrapeerd. En de nachten maken het er ook niet leuker op. Waar het dan normaliter een klein beetje afkoelt, is het nu nog steeds om te stikken. Bovendien heb ik een plein voor de deur waar de halve buurt lijkt samen te scholen tot een uurtje of vier of vijf.

En dat zijn allemaal van die herrieschoppers met op een gegeven moment zelfs een heel irritant muziekje er ook nog eens bij. Heel fijn. Als je je ramen allemaal open hebt, dan lijken ze zo naast je bed te staan. De ventilator staat recht op me gericht in de nacht, anders zweet ik al als ik gewoon lig. Als je dan eindelijk een keer slaapt en erna wakker wordt, dan lijkt het alsof je een berg watten in je hoofd hebt of zo. Ik lijk wel vermoeider als ik wakker word dan toen ik ging slapen zo. Ik heb echt in mijn hele leven nog niet zo'n last gehad met deze warmte. Ik kon er juist altijd zo goed tegen. Dat is voor nu wel even helemaal weg. Echt niet fijn, ik zou er liever goed tegen kunnen.

Dan heb ik net weer enorm smerige bakken moeten verschonen. Nu blijkt de silicaat die ik gebruik toch niet zo heel fijn te zijn. Normaal wel hoor, daar heb ik geen klagen over maar nu is het niet zo handig. Het is vrij duur maar je doet er normaal lang mee ook. Het leek wel alsof er nu meer aan de dunne waren maar daar ben ik dan ook weer niet zeker van. En ze proberen natuurlijk de boel zo netjes mogelijk te begraven maar ja, met droge drolletjes is dat niet moeilijk. Nu maken ze er alleen een echte smeerboel van zo. Oh heel fijn hoor als je jezelf al niet zo goed voelt. Maar goed, zij gaan voor, je moet wel. Bovendien kan je het moeilijk zo laten.

Ik weet nog steeds echt niet wie het nou is. Dat is ook zo vervelend. Nu net hebben ze alle vier haast niet gegeten dus daar werd ik ook niet wijzer van. Ik heb stiekem kontjes bekeken en pootjes en staarten. Ook daar is bij alle vier niets bijzonders aan te zien. Je zou dat toch wel verwachten maar nee, alle vier brandje schoon. Tja, nu weet ik het toch ook niet meer. Het lijkt wel alsof ze het bewaren voor midden in de nacht. Gisteren probeerde ik ook steeds te kijken als er eentje naar de badkamer ging, maar op de een of andere manier zijn ook zij gesteld op hun privacy. Kom ik erbij, dan doen ze het niet.

Eigenlijk leek het erop alsof alles wat in de bak zat race product was. Op eentje na, die onbegraven bovenop lag. Alleen zat daar ook geen naamkaartje op. Arme beestjes, ook voor hen is deze hitte echt niet fijn, dat blijkt maar. En ik zag net het nieuws, gisteren was nog niets! De komende dagen wordt het nog erger. Ik ben al blij dat ik geen boodschappen hoef te halen of zo. Al zijn er wel dingen die ik moet hebben, ik kan nog even zonder. Straks maar even die paar pakken water uit mijn auto halen. Dat ontploft straks nog van de hitte, dat is ook niet handig. Alleen al voor mijn lieverdjes wens ik minder hitte en voor mezelf zou het ook niet erg zijn. Hopelijk kan het geen kwaad bij ze, bij wie het ook is of zijn. Er wordt gegeten en gedronken maar ook dat is lastig bijhouden omdat ze dat overal kunnen doen hier in huis.

Afgelopen weekend heeft Mike zijn schilderij gekregen. Hij was er geloof ik wel blij mee. Hij had gezegd dat hij graag iets zou hebben met een universum in combinatie met zijn sterrenbeeld, kreeft. En dan doe je maar wat en dan weet je niet of diegene het zo wel bedoelde. Dat is altijd lastig zo. Maar hij vond hem mooi en dat was wel wat ik hoopte in elk geval. Dat weet je gewoon nooit van te voren. Voor mij ook weer leuk als blijkt dat je het dan goed hebt ingeschat. Daar kom je altijd pas achteraf achter. Ik had voor een andere vriend ook nog een schilderij gemaakt. Dat komen ze morgen even ophalen. Ben benieuwd wat ze er van dichtbij van vinden. Ik had er twee gemaakt, eentje is er gekozen maar via foto's. En als je ze zo zelf ziet, zijn ze toch weer anders. Vaak mooier dan op de foto, dat is toch anders.

De twee jongste harige telgen liggen languit op het balkon, waar het nu nog lekker is. Zelfs om mijn normaal winderige balkonnetje is het in de middag te heet nu. Daar kwam ik zelf gisteren ook achter. Daar kan je dan ook niet lekker gaan zitten. Ik heb nu net, beter laat dan nooit, weer wat ballonnen met water in de vriezer gelegd. Het duurt even voor die hard zijn maar dan heb je grote ballen ijs. Ik heb 3 van die kleine koelelementen en die leg ik straks onder hun mandjes waar ze vaak liggen in de ton en de krabpalen. Dat blijft dan ook even lekker koel. Als die ballen ijs klaar zijn, dan leg ik die gewoon op het balkon, dat vinden ze ook leuk om mee te spelen en ze koelen er door af. Ook goed voor honden om dit te doen.

Als je de ballon los knipt, heb je een bal ijs. Maar laat je ze erom, dan kan je ze ook ergens neer leggen waar ze er tegenaan kunnen liggen. Had ik al een paar dagen eerder moeten invriezen. Nu moet ik wachten tot morgen voor ze vol bevroren zijn. Tot het weekend blijven de temperaturen maar oplopen dus ze zijn nog wel nodig. Ik hoop echt dat het niet nog langer gaat duren en dat diegene die aan de race is er niets aan overhoudt. Lastig hoor, als je niet weet wie het is. Ik blijf alert maar ben zelf ook niet in orde. Eerst maar weer eens even deze warme dag door zien te komen. Sterkte voor iedereen die er ook zo'n last van heeft.