26. jul, 2018

Twee jaar en 58 dagen zonder Sunshine

Wat een plaknacht was het vannacht zeg. Om half vier werd ik al gewekt door een kotsende kat. Ik schoot er snel naartoe zodat ik dan in elk geval kon zien wie het was. Dat dacht ik in elk geval. Helaas zaten er drie katten naar de kots te kijken. Rainbow, Moonlight en Aurora keken me alle drie verbaasd aan. Ja, leuk, wie van jullie was het nou? Dat Aurora het ging begraven zegt niets want dat doet ze altijd als ze iets vies vindt. Zij kan ook wel eens opeens iets omhoog gooien maar ja, Rainbow was al niet lekker. Ik ben het maar op gaan ruimen en kon daarna van de warmte de slaap toch echt niet meer vatten.

Het was verdorie al 25 graden in die vroegte. Als de weerberichten kloppen dan wordt het vandaag zelfs 37 graden. En de beestjes voelen zich al zo rot. Alleen al daarom zou ik het wat minder warm willen. En als je buiten al die verdorde grasvelden ziet en hangende bomen, dan word je daar ook al triest van. De natuur lijdt en een aantal van ons ook. Zelfs van mensen die goed tegen de hitte kunnen hoor ik dat die het ook graag wat minder warm zouden zien. Kan je nagaan! Ik ben er ook behoorlijk beroerd van maar ik kan voelen of ik naar een dokter moet of niet. Dieren kunnen dat niet aangeven.

Toen ik rond een uur of half zes de bakken maar ging verschonen, je moet toch wat, zag ik dat de diarree nog lang niet over is. Toch weer behoorlijk nat. Wat natuurlijk ook kan is dat er nu een van de anderen aan de dunne is. Want er zaten maar weinig normale drollen tussen, zo te zien. Godsamme zeg, wat moet je daar nu mee? Ik zou de kliniek wel kunnen bellen, maar wat nou als het bij Rainbow toevallig wél over is en die dunne van een andere kat? Dat is ook weer zo handig maar niet heus. Daar krijg je dan enorm verkeerde diagnoses van en misschien medicijnen in een kat die het niet meer nodig heeft. Ik loop deze week toch wel erg tegen de nadelen van een aantal katten aan.

Tenzij je een camera overal kan hangen, die alles wat beweegt filmt, moet je er maar net getuige van zijn. Ook eten ze niet echt goed. Vanmorgen was het alleen weer Moonlight die heerlijk aan de mousse ging. De rest liep gewoon zelfs weg. Zelfs Rainbow en daar is dat zeker echt niet normaal voor. Trouwens voor Skylar ook niet hoor maar die zag ik even later toch aan het eten. Zou het dan toch Rainbow zijn die echt niet in orde is? Ik vraag me echt af hoe mensen dat doen die nog meer katten dan ik hebben. Ik weet het nu gewoon even niet meer. Ik ga ze straks maar even bellen en vragen wat zij ervan vinden.

In die hitte in de auto naar de dierenarts lijkt me nu ook niet echt bevorderlijk voor een kat die misschien al niet zo lekker is. Ze drinken wel goed allemaal. Dat scheelt. Ik zag toevallig Rainbow een aantal keer gaan drinken en die zie ik eigenlijk niet zo vaak drinken. Dat zegt niet dat hij niet drinkt maar gewoon dat ik het niet zie. Twee fonteinen en een emmer kan je ook niet goed door meten hoeveel er eigenlijk gedronken wordt. Nou ja, als ze al vinden dat ik langs moet komen, dan stel ik toch echt voor die morgenochtend vroeg te doen. Ik zal toch wel weer niet echt slapen en dan kan ik de bakken misschien in de gaten houden of zo?

Niet zeker dat ik er dan achter kom natuurlijk maar ik kan een poging wagen. Voor vandaag heb ik verder helemaal geen idee hoe het zal gaan lopen. Ik stort zelf straks natuurlijk ook van mijn voegen. Zo vroeg opstaan, alleen maar omdat het gewoon te heet is om te liggen, breekt me dan een paar uur later toch echt wel op. Ik ben benieuwd hoe warm het hier straks zal zijn. Op het heetst van de dag en dan binnen. Zelfs op het balkon voelt het alsof je onder een dikke warme deken zit. Nu al. Ik heb wel drie koel matten besteld voor de cits. Twee kleintje en een grotere. Als zij er niet op willen, dan ga ik er gewoon zelf op liggen hoor. Daar voel ik me niks tegoed voor. Zeker in de nachten zou me dat nu heerlijk lijken. Wie weet bestel ik er nog wel een hele grote voor mezelf bij! Geen verkeerd idee eigenlijk met deze hitte.

Verven kan ook niet echt. Ja, alleen als je hele klein prutjes verf pakt en er steeds bij pakt. Je ziet het zo onder je ogen drogen. Ook niet gek natuurlijk maar er valt niet mee te werken als je geen airco hebt. En nee, die heb ik niet. Bovendien heb ik daar nu ook echt de puf niet voor hoor. Ik waagde gisteren even een poging maar doordat de verf praktisch direct onbruikbaar was, heb ik die poging al vrij snel gestaakt. Toch, al was dat niet zo geweest, het is echt te heet. Ik ga straks gewoon languit op de vloer liggen, vlak voor de ventilator. Dat is denk ik nog de beste plek in het huis. Gewoon op een plaid en dan mijn ogen dicht doen. Ik denk dat ik zo weg ben.

Facebook werkt ook al raar. Wilde ik weer iets op mijn site zetten, er staan nog genoeg spullen die er nog niet opstaan, blijft het maar de foto downloaden. Dan zit ik vast gelijk. Volgens mij zijn de servers ook oververhit. Kan best natuurlijk. Nou ja, dan niet. Ik wacht wel tot het wat minder heet is en als het aan mij ligt, dan regent het hier over tien minuten flinke pijpenstelen en dat een paar uur lang. Dan ga ik gewoon op het balkon zitten en hoop ik dat de cits erbij komen zitten. Ach, dromen mag, ze komen soms zelfs uit al denk ik niet dat dit daar eentje van is...