27. jul, 2018

Twee jaar en 59 dagen zonder Sunshine

Dat het vannacht de warmste nacht ooit gemeten was, had ik wel door hoor. Op het nieuws zeiden ze het ook maar dat was eigenlijk overbodige informatie. Ik denk niet dat ik veel geslapen heb echt. Gelukkig geen kotsende katten gehoord, dat scheelt maar je ligt toch een soort van te waken. De bakken heb ik net gecontroleerd maar er is nog steeds minstens één kat aan de race. Ik heb de pillen binnen, diarstop, die ik er ook voor besteld had, daar ga ik vandaag maar mee door bij Rainbow. Al is het niet duidelijk meer of het van hem alleen is of dat ze allemaal aan de race zijn. Gisteren zaten er ook nog normale uitwerpselen bij, vandaag niet. Het kan ook zijn dat ze de bakken te vies vonden, door al dat gedoe.

Vandaar dat ik er maar eentje verschoond heb net, al was dat normaal gesproken nog lang de tijd niet. Morgen en overmorgen volgende de andere bakken ook. Dan maar extra bestellen deze maand. Het is niet anders. Ze spelen als het niet zo drukkend is, ze eten, ze drinken, ze komen niet ziek over. Wel heb ik gisteren de dierenkliniek nog gebeld. Uitgelegd dat ik nog steeds racekak zie maar dat ik niet echt weet of het ook nog van Rainbow is. Aan de bak van vandaag te zien hebben ze het allemaal maar wat ik al zei, niets is zeker. Ik moet hem dan maar even apart zetten, zei de dame. Dan weet ik het zeker.

Ja, dat zou eventueel in noodgevallen kunnen ja, in het kattenkamertje boven. Bak erbij, eten en drinken. Maar ja, laat het daar nou toch zo rond de 45 graden of hoger zijn. Nee, dan was dat geen optie. Nee, dat leek mij ook niet. Ze lijken in elk geval niet ziek te zijn dus ik moet het maar even goed in de gaten houden. Ja, dat deed ik al maar daar ga ik dan nog maar even mee door. Het blijft nog zo heet en daar ben ik nu al helemaal niet blij mee. Echt hoor, het is gewoon niet te doen. Voor de cits niet en voor mij ook niet. Ik ben zo beroerd van die hitte. Maar voor mij is het anders, voor de diertjes vind ik het echt vreselijk.

Als je ze gisteren zo zag, op het heetst van de dag, dan kreeg je er echt gelijk medelijden mee. Ik heb natuurlijk de bevroren ijsballonnen neergelegd. Skylar had het gelijk door, die ging er vlakbij liggen. Rainbow lag voor apegapen in de gang maar die snapte het later ook en heeft toen Skylar een stukje opgeschoven. De koelmatten die ik besteld heb, die zijn nog niet onderweg, zag ik net. Dat is wel jammer maar goed, de ballonnen zijn ondertussen weer bevroren, samen met een zakje of acht ijsblokjes. Die gooi ik in de fonteintjes erbij straks, lekker fris water in elk geval. Maar wat je ook doet, het was afzien hoor gisteren.

Ik lag op een gegeven moment totaal uitgeput op de bank, de cits waren ook in een soort van hitte coma. Ik voelde me zo beroerd dat het wel leek alsof ik af en toe gewoon out was of zo. Als ik niet had gelegen dan had ik gewoon flauw gevallen, zo voelde het dan ook. Ik weet niet hoelang ik zo gelegen heb maar er zat geen leven meer in ons allemaal. Ik had het gewoon niet meer en de cits ook niet. Als je net een flesje drinken had, dan was het vijf minuten later alweer lauw. Ik kwam pas weer een beetje bij mijn positieven toen het begon te waaien en donkerder werd. Het was voor ons allemaal een soort van wake up call geloof ik. Ook de cits kwamen toen weer in beweging. Op de familie app was het een drukte van jewelste, zou het gaan regenen?

Bij Mike, vriend van de familie, die in Gouda woont, was het noodweer al losgebarsten. De bui was het eerste bij mij. Jeetje zeg, was dat even lekker. Ik ben direct het balkon op gestapt en op een stoel gaan zitten, midden in die bui. Die was al voorbij voordat ik was afgekoeld, kan je nagaan. Ik voelde me weer een heel klein beetje opknappen. De cits zaten voor de keukendeur naar me te kijken alsof ik gek geworden was. Dat was ik dan ook wel een beetje geloof ik. Ze kwamen toch de regen niet in maar ze zaten ook echt te genieten van het afkoelen van die hete lucht die door het huis leek te hangen.

Even later kregen we al bericht door dat het in het centrum zo'n noodweer was geweest, een boom was op een auto gevallen en de bestuurder was zwaar gewond en de vrouw die erbij was, was ter plekke overleden. Jeetje zeg, dat is erg! Als dat geen voorbeeld is van wat voor de ene heerlijk is, voor de ander een ramp kan zijn. Niet normaal! Toen ik weer binnen ging zitten, na de bui, kwam Aurora weer en wilde weer op schoot. Serieus hoor, die is echt niet lekker! Even was het lekker afgekoeld maar daarna werd het toch weer tropisch binnen. Funest voor ons allemaal weer.

Ik geef de cits hele klein porties te eten, de hele dag door maar verder kan ik gewoon echt niets doen. Er moet gestofzuigd worden maar sorry hoor, dat ga ik nu dus echt niet doen. Zelfs de nacht koelde dus ook niet af. Ik ben tussendoor steeds even op het balkon gaan staan vannacht, hopend op een beetje koele lucht maar zelfs dat werkte niet. Het was gewoon alsof ik binnen stond. Afkoelen zat er niet in de afgelopen nacht. Het is nu ook alweer tropisch aan het worden hierbinnen. Ik heb het idee dat ik in de Rivierahal zit in Blijdorp. Elk moment verwacht ik hier opeens een krokodil voorbij te zien komen. 

Vandaag krijgen we dus weer zo'n dag. Ik ben er echt niet blij mee. Ik weet nu al dat ik er straks weer bij lig alsof ik een hele zware griep heb. Fijn is anders hoor. Ik hoop dat ze er nu ook weer flink naast zitten met hun voorspellingen en dat het na morgen gewoon afkoelt tot een dragelijke 25 graden of zo. Dat hoop ik echt, dit is echt niet fijn meer. Ik was al jaloers toen ik zag dat het in IJsland maar zestien graden was. Ik overweeg nu serieus te emigreren, wie gaat er mee?