28. jul, 2018

Twee jaar en 60 dagen zonder Sunshine

Oh wat is het vandaag heerlijk! Ik was al bang geweest voor loze beloftes maar het is echt afgekoeld! Zo fijn! We hebben hier behoorlijk afgezien hoor, zo met zijn vijfjes. Echt beroerd ben ik er van geweest en de cits hadden het ook zwaar. Tenminste, Aurora leek er echt een stuk minder last van te hebben. Ook gisteravond wilde ze weer op schoot en toen ik dat niet wilde ging ze toch lekker gewoon tegen me aan liggen... Net ook, het is beneden heerlijk maar door een enorme klap werd ik naar boven gelokt. Moonlight schoot schuldig langs me heen op de trap, die wil altijd en overal in klimmen. Nu had hij ook weer een aantal spullen van de planken gesprongen. Maakt niet uit, opgeruimd en gelijk de brokjes bijgevuld. Maar het is daar echt alsof je in de Rivièrahal stapt van Blijdorp nu. Heet en klam. En daar ligt zij dan in. Ze is nu wel beneden, aan het afkoelen denk ik.

De rest is helemaal gelukkig nu. Ze zijn al aan het rennen en gek doen geweest. Dat hebben ze een paar dagen niet kunnen doen. Ik ben heel langzaam een klein beetje aan het opruimen. Ik voel ook dat ik een enorme opdonder heb gehad van die hitte en bij mij is dat nou eenmaal niet gelijk weer weg. Wat niet wegneemt dat ik nu echt geniet, hoe rot ik me voor de rest ook voel, van het windje dat door het huis waait. Wat een opluchting is dit zeg. Nu voel ik pas echt hoe zwaar ik het gehad heb. Ik heb zoiets echt nog nooit meegemaakt en ja, ik heb wel meer hittegolven achter de rug. Natuurlijk heb je er dan ook wel een soort van last van maar je kan gewoon doorgaan met wat je hoort te doen. Nu ging dat echt niet, ik ben gewoon een beetje ingestort.

Dat zal wel met het ziek zijn te maken hebben maar ik had geen idee hoe zoiets aan kon komen. Ik ben echt een soort van onpasselijk geweest. Alles doet me ook zeer en ook nu nog maar daarom ben ik ook dubbel dankbaar dat het nu even iets minder is. Dit is nog aardig uit te houden. Gisteravond was het rond elf uur nog 29 graden binnen en ook buiten bracht het geen verkoeling. Ik wilde heel graag de bloedmaan zien maar helaas, ik heb Moeder Maan niet gezien vannacht, niet rood of zilver, gewoon helemaal niet. Jammer hoor! Ik ben namelijk een echte Selenofiel, oftewel, iemand die erg van de Maan houdt. Rond een uurtje of half drie ben ik als een blok in slaap gevallen tot zeven uur vanmorgen. Eindelijk een beetje rust.

Gelukkig waren de bakken vrij van natte kak, zou het dan eindelijk over zijn? Ik vond er zelfs bijzonder weinig in zitten. Ik hoop maar niet dat ik de kleine Rainbow een verstopping heb bezorgd. Ik moet het natuurlijk nog wel even goed in de gaten houden. Hij is gelukkig vrij makkelijk met pillen innemen. Behalve ene keer maar, toen had ik zijn nageltjes in mijn hand maar toen deed ik zelf onhandig. In die hitte zwol mijn hand een beetje op tot dubbel formaat waar de nageltjes erin gegaan waren. Ik zie nu nog een plekje ervan, kan je nagaan. Voor de rest ging het vrij vlot omdat hij dan om het pilletje weg te krijgen gaat slikken in plaats van het uit te spugen. Dat is even handig! Dat zouden ze allemaal moeten doen zo.

En dan hoor je op het nieuws dat er toch nog mensen, ouders, zijn die hun dieren of kinderen in de auto laten zitten! Wat een gestoorde mensen zijn dat toch! Zou je zelf in die hitte in een afgesloten auto gaan zitten dan? Nee? Waarom doe je dat die kinderen of dieren dan wel aan? Ik begrijp zoiets gewoon niet. Een vader vond het zelfs een beetje onzin dat de politie erbij gehaald was. Sorry hoor, maar dan ben je echt niet goed bij je kersenpit. Ik zeg, zet hem even in de auto, tien minuutjes maar, kijken wat hij ervan vindt. En dan ook graag nog een enorme boete. Kijken of ze het dan nog een keertje doen. Op zoiets moet eigenlijk gewoon gevangenisstraf staan of zoiets. Dat lijkt me wel nodig.

Mijn visitekaartjes zijn binnen! Leuk! Als mensen iets kopen dan kan ik die erbij doen, heel leuk en goede reclame. Ik heb wel zin om te gaan schilderen maar ik moet hier eerst even orde op zaken stellen. Morgen wordt het toch weer warm hoorde ik, dus dan moet ik toch echt even gestofzuigd hebben want hier vliegen de haren je om de oren. Ik doe het gewoon maar een beetje voor het oog hoor. Als je zo ligt te apegapen dan zie je overal haar en ook, en dat zal wel door die hitte komen, vlogen de haren zo van de cits af waar ze liepen. Als ze al liepen dan. Want ook zij lagen half in coma geloof ik die afgelopen dagen. Extra haar dan ook nog eens over de vloer.

Ik ga straks heel even naar mijn broer, zijn cadeautje geven ook al is hij pas dinsdag echt jarig. Vanavond ga ik niet naar het feestje, ik voel me echt nog niet goed genoeg daarvoor. Zijn de avonden voor mij toch al moeilijk, ik heb nu gewoon een tikkie terug gehad. Dus nee, om tussen de mensen en in de drukte te zitten, dat zie ik eventjes niet zo zitten. Vervelend hoor, want ik heb juist zo'n behoefte om even tussen de mensen te zitten maar ik voel heel goed dat dit nu eventjes niet kan. En, dat heb ik toch maar geleerd, dan moet je dat ook niet doen want anders ben je nog verder van huis.

Het begint nu heftig te waaien, mijn lamp komt bijna van het plafond! Oh wat lekker, dan ga ik mooi even snel de stofzuiger pakken en dan kan ik daarna weer even bijkomen. Dan even wassen en aankleden en broer zijn cadeau brengen. Dan snel weer naar huis en even op een normale manier proberen wat uit te rusten en bij te komen. Voor alle zieke mensen en de dieren en de natuur hoop ik dat we het ergste gehad hebben. Want als je er last van hebt, echt last, dan is het echt heel zwaar. Dat weet ik nu wel uit ervaring en ik zal echt niet de enige zijn. Geef mij maar die gulden middenweg, zodat mensen die de zon aanbidden, en ik ben ook gek op Vader Zon normaal hoor, ervan kunnen genieten maar anderen er ook geen last van hebben. Maar ja, zo werkt het nou eenmaal niet blijkbaar. Beetje jammer wel.