5. aug, 2018

Twee jaar en 68 dagen zonder Sunshine

Ik heb een probleem met mijn mail. Die outlook speelt gewoon de baas. Het mapje spam of ongewenste mail controleer ik bijna elke dag. Vroeger deed ik dat nooit. Ik heb nu ook sinds een paar maanden 2 postvakken IN. Eentje heeft PRIORITEIT en de andere OVERIGE. En daar komen willekeurig mailtjes in. Wie bepaalt dat eigenlijk? Wat voor mij prioriteit is of overig? Zo raar. Ook komen er dingen in de ongewenste map die helemaal niet ongewenst zijn. Dit hoor je dan uit te kunnen zetten door op die mail te gaan staan en dan op 'is geen ongewenste mail' te klikken. Dan verhuist die mail naar een van die twee postvakken.

Ik zat van de week met een vriendin te mailen. Later bleek ook één van die antwoorden van haar in de ongewenste box te zitten. Nou ja, dat is toch raar? Gelukkig kijk ik daar nu, door al dat gedoe, regelmatig in. Maar wie bepaalt nou opeens dan dat die mail in ongewenst moet komen? Want de mails van daarvoor kwamen gewoon in prioriteit binnen. Dus ik vind dat enorm irritant. Het ding doet maar wat blijkbaar. En ik heb geen idee hoe ik dat uit kan zetten. Ik ben al gedwongen om mails in twee verschillende postvakken te ontvangen en opeens zet hij dingen in ongewenst als daar geen aanleiding toe is. Ik zou dat mannetje wel eens even willen spreken, die dat doet.

Als dat nou gebeurt met bijvoorbeeld mails die je altijd ongeopend delete of zo, dan snap ik het nog. Oh, die worden nooit geopend, die kunnen in ongewenst en dat zou dan redelijk kloppen. Maar zoals het nu gaat klopt er geen jota van. Het is geen halszaak of zo maar het is gewoon erg irritant. Ik wil dat eigenlijk gewoon zelf kunnen bepalen! Dit gaat gewoon ad random en daar klopt dan ook nog eens geen zier van. Maar goed, net als met zoveel dingen in het leven, ik zal het ermee moeten doen. Let it go, let it goooooo. Als dat maar zo makkelijk was. En hier gebeurt er ondertussen ook weer van alles waar ik nu niet op zit te wachten.

Ik hoor net wat kraken en ik denk, wat een raar geluid. Zit Rainbow met een halve eierdop waar het rauw ei nog uitdruipt. En ik weet dat het een heel oud ei is ook nog eens. Als ik in de keuken kijk, dan zie ik de andere helft met smurrie door de hele keuken heen liggen. Ik had dat ei al lang moeten weggooien maar omdat het redelijk verstopt op één van die planken lag, is het daar niet van gekomen. Ik vergeet toch al veel, laat staan zo'n eitje dat niet in de weg ligt. Maar nu vind ik dat even zo leuk niet meer. Is dit gevaarlijk? Ja toch? Als hij nu ziek wordt dan weet ik in elk geval wel waar het van is. Ik weet even niet zo gauw wat ik hier nu mee moet doen. Ja, ik heb het natuurlijk direct afgepakt.

En ook direct de andere helft dwars door de keuken heen opgeruimd. Ook zo fijn, je krijgt er wel een enorm mooi glimmende vloer van, daar kom ik nu net achter. Alleen heb ik daar ook niet zoveel aan. Als hij maar niet ziek wordt ervan, dan ben ik allang blij. Is deze crisis net achter de rug, wordt hij gevolgd door de volgende. Ik ben nog aan het schoonmaken in de keuken en ik zie hem, Rainbow weer natuurlijk, iets doen op de grond en hij springt opeens een meter omhoog en vliegt weg. Huh? Wat doet ie nu weer? Ik zie iets op de grond en ik moet bukken omdat ik zo kippig ben om echt te zien wat het is. Is het een wesp verdorie! Straks is hij in zijn bekkie gestoken en stikt hij! Ik schrik me half dood.

Ik vlieg dus achter hem aan maar ik zie hem niet meer. Ik roep hem en hij steekt zijn koppie uit het gat van de rol waar ze nog altijd zo mee spelen en doorheen kruipen. Ik wil hem bekijken maar hij vliegt weer weg. Ik er weer achteraan, al ben ik een stuk minder snel. Hij gaat op zijn plekje onder de krabpaal liggen en daar krijg ik hem te pakken. Ik hou hem in zijn nekvel en probeer hem te bekijken. Ik zie nog geen zwellingen of zo maar ja, het is ook net gebeurd. Wat nu? Hij wil natuurlijk wegkomen en probeert zich los te wurmen. Ik wurm me onder het bureau met hem in zijn nekvel vast op de grond.

Zo probeer ik het reismandje te pakken te krijgen. Dat lukt gelukkig en ik doe hem er in. Ik app naar de familie app en Sandra zoekt dingen voor me op online terwijl ik Rainbow in de gaten zit te houden. Jeetje zeg, ik ben er gewoon misselijk van. Het is toch al zo warm weer en ik kan daar nu erg slecht tegen en al helemaal met deze stress erbij. Wat Sandra stuurt wist ik al wel en ondertussen wordt Rainbow echt gek omdat hij eruit wil. Ja joh, nog even wachten. Maar na een minuutje of tien is er nog steeds niets te zien en wil hij er alleen maar nog meer uit. Ik denk dat ik hem dan wel los kan laten zo.

Maar dan denkt Skylar opeens dat hij wel even de big boss kan gaan spelen of zoiets en die valt Rainbow aan. Al blazend probeert Rainbow weg te komen en ik roep dan ook hard Skylar maar die luistert niet tot ik bijna flip. Uit een soort van tegenreactie valt hij dan ook nog eens Aurora aan in haar mandje in de krabpaal. Hee, ben je gek geworden en pas als ik me richting hem begeef, gaat hij weg en moppert hij nog terug ook. Rainbow is ondertussen onder de bank en daar pest Moonlight hem ook nog eens even. Ik vind het vandaag niet leuk meer. En kom ik er ook net nog achter dat het zondag is terwijl ik dacht dat het zaterdag was. Oké, ik ben er wel klaar mee voor vandaag. Ik heb in elk geval wel in een paar minuten tijd mijn blog geschreven. Dan is het er ook weer uit en ga ik nu even bijkomen. Wat een dag zeg, even kappen nou!