6. aug, 2018

Twee jaar en 69 dagen zonder Sunshine

Het was echt een shitdag gisteren. Het begon al door om half tien pas wakker te worden. Op zich niet gek want door de warmte heb ik de afgelopen weken alleen maar slecht geslapen. Als het dan eindelijk een keertje wat koeler is, ja dan val je in coma. De buurt hier werkt ook niet echt mee hoor. Ook de afgelopen nacht was het weer raak. Rond een uur of half één werd ik wakker en blijkbaar kwam er een auto geparkeerd staan, lekker met de muziek aan. Een soort van Nederlandse R&B, het had erger gekund. Maar toch, je ligt je een beetje stilletjes te ergeren. Diegene denkt misschien wel dat het maar zachtjes is maar geluid draagt nu eenmaal ver en vooral omhoog. Daar lag ik dan weer klaar wakker met mijn peen en uien gezicht.

Met als gevolg dat ik me nu al helemaal niet meer zo fris voel en ik ben er net uit. Gisteren was het al helemaal een rare dag geweest en ik kreeg dan ook weer last van verkrampingen en dat begon al in de middag. Daarom ben ik maar heel rustig op de bank gaan liggen maar het was al te laat. Trouwens, ik zou echt geen idee hebben hoe ik het had kunnen voorkomen. Ik voelde me gewoon heel slecht, klaar. Eenmaal in slaap werd ik wakker van de krampen, die ik toch al een tijdje niet gehad had. Dat in combinatie met die muziek hield me de hele nacht wel wakker. Ik voel me dan ook alsof ik ben overreden door een vrachtwagen. En dan zie je net het weerbericht.

Daar wordt Sinterklaas ook niet vrolijk van hoor. Weer zo warm vandaag en morgen al helemaal. Gelukkig boden ze me dit keer een lichtpuntje en wordt het na woensdag toch wat koeler en komt er regen. Ik zit echt niet op lelijk weer te wachten hoor maar ik kan zo gewoon niet functioneren op het moment. Regen is nu echt wel nodig voor de natuur en morgen weer zo flink boven de 30 graden, ik trek het bijna niet meer zo. Ik kijk maar eventjes vooruit naar de net boven de twintig graden na woensdag. Dan krijg ik misschien eindelijk de kans om een klein beetje bij te gaan komen en op te knappen.

Met de cits gaat het gelukkig ook weer normaal. Ik heb Rainbow natuurlijk in het oog gehouden gisteren. Dat hij zo hoog sprong en wegrende, moest voor mij toch betekenen dat hij gestoken was maar ik heb niets kunnen vinden. Ook heel blij was ik dat hij in elk geval geen allergische reactie kreeg verder. Moonlight twee jaar geleden ook niet, al had die een drie keer zo dikke poot toen. Dat scheelt al veel. Wel is Rainbow de rest van de dag heel rustig geweest. Skylar doet ook weer normaal en natuurlijk wil Aurora nog steeds in die hitte op schoot. Ik heb wel een stelletje gekkies hoor, hier in huis.

Ik ben wel een beetje benieuwd hoe Rainbow nu met vliegjes zal omgaan. Hij was er al een beetje rillerig voor. De jacht erop vindt hij geweldig maar als hij dat beestje dan tegen zijn pootje aan krijgt, dat vindt hij maar griezelig. Toch wilde hij gisteren in die wesp bijten en die was niet zo groot want anders had ik dat direct gezien. Een wesp in vliegformaat was het. Als die beesten echt groot zijn, dan doen ze al vanzelf voorzichtig en meestal heb ik het dan snel door en zorg ik dat ze er bij weg gaan tot ik het beest zelf heb gevangen of vermoord. Ja sorry hoor, ik dood echt liever niets, zelfs geen mug, maar soms moet je wel. En zeker als je wilt voorkomen dat je diertjes gestoken worden. Maar ik blijf dat altijd erg vinden. Het leeft dus dan moet je daar zo veel mogelijk vanaf blijven.

Ik ben al blij dat die rampendag van gisteren voorbij is. Vandaag beginnen we gewoon met een schone lei. Gisteren ging gewoon alles mis wat er mis kon gaan. Ik mag die Murphy niet hoor, die van die wet. Die was lekker bezig gisteren. Ik morste ook van alles en liet alles uit mijn handen vallen. Zo ging ik een shake shaken maar dan zonder het dopje erop te doen. Met als gevolg alles onder de tjets. Heel fijn. Wat later bukte ik met een half vol flesje in mijn hand. En dan niet je hand met dat flesje rechthouden, nee joh, gewoon helemaal bukken. Alles weer nat. Heel de dag door met van die rare rot dingetjes. Normaal krijg ik dan de slappe lach maar gisteren niet. Na een tijdje kon ik wel janken. Ik had het dan ook echt gehad en was helemaal klaar met van alles en vooral die dag.

Ik was gewoon echt zo aan het klunzen en dan die Rainbow nog en daarna Skylar die een beetje gek werd. Echt de hele dag ging het door. Ik had ook echt volledig in mijn hoofd dat het zaterdag was, ook zo raar. Toen het zondag bleek te zijn was ik helemaal verbaasd. Dat maakte het er niet beter op. Het was ook weer zo benauwd binnen. Ik probeer normaal altijd ergens iets positiefs in te vinden maar gisteren lukte me dat echt niet. Dus klaar nu, over die dag. Vandaag beginnen we opnieuw. Of nou ja, eerst nog maar eens rustig vandaag en morgen door zien te komen. Gewoon maar weer ondergaan die hitte en hopen dat ik er niet al te beroerd van word, dit keer. En dan hoop ik na woensdag eindelijk weer een beetje uit dit rare hitte gat te kruipen. Dat wordt echt wel tijd hoor! Voor vandaag ben ik al dankbaar dat het niet helemaal windstil is.