7. aug, 2018

Twee jaar en 70 dagen zonder Sunshine

Zo, koelmat nummer één is stuk. Kleine gaatjes, ongeveer een kattennageltje groot, zitten erin. Kijken of ik dat kan maken straks en anders gaat hij de prullenbak maar in. Ik heb die 5 second fix en dat is aardig goed spul. Ik zal een drupje op de gaatjes doen en dan het UV lampje erop. Dan zit het als een soort las erop vast. Lukt dat niet dan houdt het op. Het is natuurlijk wel logisch dat zulke dingen vrij snel kapot gaan met dierennageltjes die erop krabben of, zoals gisteren gebeurde, als er een noodsprong wordt gemaakt. Dat zijn net scheermesjes, die van katten en die van honden kunnen ook aardig scherp zijn of rafelig. Dan is zoiets zo gebeurd.

Skylar nam een raar sprongetje en hij gooide daarbij een aantal van de blikken, die ik altijd verf, van het kastje vielen. Dat gaf een oorverdovend geraas en Rainbow is sinds de planken affaire erg bang van vallende dingen. Eigen schuld natuurlijk maar wel te begrijpen. Dus hij sprong met zo'n vaart vanuit zijn slaap van de ton af, dat hij die gewoon omver sprong. Dat ding is erg stabiel en zwaar en valt echt niet zomaar om. En daarbij staken zijn nageltjes dwars door de koelmat heen waar hij heerlijk op lag te dromen. Logisch natuurlijk. Zulk geweld kan zo'n ding ook niet verdragen.

Door het lawaai van die blikken én de bende die Rainbow veroorzaakte, schrok Aurora zich ook een hoedje. Ze vloog naar de gang maar bleef halverwege toch even kijken wat er nou aan de hand was. Ze had een drie keer zo dikke staart, alsof ze een Perzische was in plaats van een Griekse. Best mooi wel. Grote blauwe ogen keken angstig rond maar toen ik tegen haar begon te praten kwam haar eigen dunne staartje weer terug en ging ze weer op de bank. Oké, alles was zo weer opgepakt. En snel dat lekke ding in de keuken gelegd.

Ondertussen is het geplakt en het lijkt te werken. Mooi, die dingen zijn niet goedkoop. Dat heb ik weer netjes gefixt. Fijn spul dat 5 second Fix. Kost duur maar niet via Ali. Dan koop je er zo twee maar gaat er eentje kapot onderweg. Dan is die tweede die nog heel is nog stukken goedkoper dan die kapotte dus nog geen man overboord. Blij dat ik ze daar ook toevallig vond. Hier zijn ze niet zo makkelijk te krijgen meer. Zelfs die kapot was zat nog genoeg in en daar heb ik het matje mee gemaakt. Beter hoor. Creatief zijn is fijn op alle fronten. Ik verzin altijd wel iets overal op. Heb het matje nu wel in een handdoek ingepakt, dat kan schelen.

Ik was er vanmorgen al weer heel vroeg uit. Toen was het zo heet nog niet. Maar ook de nachten zijn zwaar zo hoor, als het zo broeierig is. Ik slaap voor geen meter en dat put me ondertussen echt helemaal uit. Ik ben nog nooit zo klaar met de zomer geweest als ik nu ben. Verdorie gewoon twee hittegolven is voor een gezond mens al een belasting. Voor mij is het gewoon echt ene ellende. Maar het einde is in zicht, als ik de weervoorspellingen mag geloven. Vanaf morgen moet het minder worden. Wel met regen maar ook dat is nu wel eventjes nodig. Donderdag heb ik ook een afspraak bij de paranormaal therapeut, Peet, en daar moet ik misschien wel door de stromende regen heen. Ook niet favoriet tijdens het rijden maar dan voel ik me toch misschien al een beetje beter dan nu. Al om tien uur was het hier binnen al niet meer te harden en zwel ik helemaal op omdat ik dan extra vocht vast ga houden. Heel fijn allemaal weer. Ik ben het zo ontzettend beu nu om me er steeds zo beroerd door te voelen! Echt niet te doen meer.

Dan ook gisteren nog op het nieuws, smogalarm. Ja alsof ik dat niet door heb zonder. Echt hoor, ik heb niet voor niets puffers en die redden het nu niet eens. Je krijgt het door die warmte al benauwd en daar komt dat nog eens even leuk bovenop. Dus zo kortademig als een ouwe ezel. En ook daar word je weer nog meer moe door. Ik kom gewoon niet aan de gang zo meer. En dan zijn er echt nog meer mensen die het nog zwaarder hebben. Ook voor hen hoop ik dat die voorspellingen nu dan toch echt uit gaan komen. En voor volgende zomer wens ik zo ontzettend graag weer beter te zijn, zodat ik er dan normaal op kan reageren en niet ervan instort zoals nu. Meer wil ik niet eens wensen.

Ik had mijn prullenbakje gepakt, daar heb ik een vijvertje op geschilderd omdat ik het chroom niet meer mooi kreeg. Het was een soort ruwig chroom, vond ik ook niet fijn. Dan maar een vijvertje maken, dacht ik toen. Ik wilde er nu nog schelpjes bij maken op de bodem maar ik heb hem maar weer terug gezet. Té warm. Het is gewoon voor alles te warm. Ik weet het, ik zeur, maar zeker niet zonder reden. Het overheerst gewoon mijn leven op het moment en dat hoort gewoon niet. Ik kan het ook niet helpen hoor, het is gewoon nou eenmaal zo. Ik wil er vanaf maar heb het niet in eigen hand. Ik zal blij zijn als vandaag gewoon voorbij is en het echt koeler wordt. Dan kan ik tenminste ook een beetje bijkomen.