17. aug, 2018

Twee jaar en 80 dagen zonder Sunshine

Gisteren vond ik, op het plankje van mijn moeder, een envelop. Het plankje van mijn moeder, dat klinkt raar natuurlijk. Maar daar staat mijn maanlamp op en er staat een foto van mijn moeder, en daarbij hang het gedenkkastje waar allerlei spulletjes en foto's van mijn moeder in zitten. Het was een brief aan mijn moeder van Karina, het is zo lief wat er allemaal in staat. Wat is ze toch een enorme lieverd. Zo kreeg ik dus nog een extra cadeautje terwijl ze al lang weer thuis was. Ik zal hem echt bewaren, bij al die andere lieve dingen die ik ondertussen al van haar gekregen heb. Zulke cadeautjes zijn meer waard dan al het goud en geld in de hele wereld. Ik heb er al aardig wat en gelukkig zal geen inbreker ze willen meenemen maar voor mij zijn zulke dingen alles.

En dan werd ik ook nog eens ergens anders heel gelukkig van. Ik had op de pagina van Donna Dewberry gezet dat ik het zo jammer vond dat die verzendkosten zo huizenhoog zijn. Al doe je een hele kleine, niets wegende bestelling dan kost het al zo'n veertig dollar bijvoorbeeld. Bestel je verf erbij, of mediums, dan kan je helemaal je lol op en altijd zijn de verzendkosten duurder dan je bestelling, ongeacht wat. En daar wordt Sinterklaas ook niet vrolijk van. Maar een aantal dames probeerden me te helpen en zo vond ik dan toch de site die dezelfde dingen verkoopt maar dan in Engeland.

Niet zoveel en uitgebreid als wat je in Amerika kunt kopen maar toch al wel aardig wat. Het bestellen doe ik via de eigenaar, net zoals ik in Amerika zou doen. Ik geef door wat ik wil en krijg dan een Paypal rekening en daar kan ik gelukkig mee betalen. De verzendkosten vanuit Engeland zijn echt stukken lager dan die vanuit Amerika en zo kan ik net aan een aantal dingen komen, die ik hier in Nederland echt niet kon vinden. Beter zeg! Ik ben er helemaal blij mee. Ik zou alles daar, wat met het onestroke schilderen te maken heeft wel willen kopen. Een vluchtige berekening liet me weten dat dit niet echt zou lukken dus moet ik het kalm aan doen.

Een beetje sparen en dan af en toe eens een bestelling doen. Wel heb ik nu al een kleine bestelling gedaan want tot mijn grote vreugde hadden ze er ook de glazing medium waar ik hier al weken naar opzoek ben. Je hebt genoeg spullen van andere merken hoor, maar van de Folkart is het juist zo fijn dat het zichzelf hecht en dicht, zonder in de oven gebakken te moeten worden. Het is ook multisurface, wat wil zeggen dat je het op elke willekeurige ondergrond kan verven. Je kan het zo gek niet bedenken, van glas tot bijvoorbeeld een leren jasje of tasje. Meubels, agenda's, hout, ijzer of plastic, het kan allemaal. En dat is nou alleen maar bij die verf zo. Je kan hier echt genoeg krijgen maar dit niet.

Dat is echt weer iets voor mij natuurlijk, om tegen zoiets aan te lopen. Het is ook de perfecte dikte om het onestroke mee te doen en ook bijvoorbeeld de penselen, van Dewberry, werken net even beter dan de andere. Dat weet ik uit ervaring want die heb ik uiteindelijk toch gekocht. En ja, dan merk je het verschil want het maakt het gewoon weer iets makkelijker. Ondertussen staat mijn huis vol met glazen en potten die beschilderd moeten worden en vanuit de UK heb ik nu de speciale kwasten voor glas en porcelein ook gekocht. Daar ga ik ook weer profijt van hebben. Dat weet ik nu al. Het loopt nog niet echt heel vlot met de verkoop maar ik mag niet klagen want ik heb toch al aardig wat dingen verkocht.

Ik heb ook een aantal opdrachten nu. Potten voor Sinterklaas ook, die kandelaars en ook al een vijftal voor kerst. En dat lijkt misschien heel ver weg maar ik weet niet of ik er tegen die tijd wel tijd voor zal hebben. Ik heb geen zicht op mijn genezingsproces en daardoor ook niet op het re integreren en dat soort dingen. En ik ben geen superman, zo snel gaat het nou ook weer niet want je hebt er toch echt even de tijd voor nodig wil je iets moois maken. Ik heb ook in opdracht vier stel glazen gemaakt. Die worden van de week opgehaald en dan moet ik er voor de maand erna ook weer 4 stel maken. Dat is zo leuk om te doen, in opdracht werken. Je hebt dan echt een doel en je weet wat de klant van je wil. Eigenlijk is het dan al verkocht voor je het hebt gemaakt.

Ik kom straks echt ruimte tekort hoor. Wat zou het mooi zijn om straks ergens naartoe te kunnen verhuizen en dan precies het juiste huisje te vinden. Dat je bijvoorbeeld een voorkamer hebt, waar je je atelier/winkeltje van kan maken. Het enige wat dan belangrijk is, is dat je een aparte entree hebt, waardoor de katten dan niet stiekem weg kunnen glippen. En dat je dan opslag hebt in het schuurtje in de tuin, ja ja tuin ook. Dan kan ik lekker thuis werken en kunnen de mensen ook binnen komen kijken naar alles wat er staat. De opleiding volgen zodat ik gecertificeerd word en ook workshops kan gaan geven en dat soort dingen. Oh ik weet het allemaal al wel hoor. Het moet alleen nog even voor elkaar komen. Komt vast ook goed!