20. aug, 2018

Twee jaar en 83 dagen zonder Sunshine

Ik heb verteld van die schilder opdracht die ik heb, vier sets glazen voor 1 september. Die worden van de week opgehaald en dan moeten er weer vier sets gemaakt worden en daar ben ik al aan begonnen. Gewoon omdat ik het zo leuk vind maar ook omdat ik ook iets in mijn hoofd kreeg en dat uit wilde proberen gelijk. Dan kan ik nooit wachten. Zo ongeduldig ben ik wel. Die eerste set waren mooie hortensia’s in vier kleuren. Daarna had ik een ander soort glazen gemaakt, alsof je uit een tulp drinkt, zeg maar. Maar ik had ook glazen zien voorbij komen ergens, waarop een motief met dots gemaakt was. En die wilde ik nu ook gaan maken. Dat is wel veel arbeidsintensiever dan bloemen schilderen.

Bovendien moet je erg opletten dat je geen fouten maakt, zeker niet als je twee dezelfde glazen wilt hebben. En als je het dan af hebt, na veel geduld en honderden dots zetten, dan moeten er nog dots op de dots gemaakt worden ook. En soms nog dots op de dots die al op de dots zitten. Je kan je wel voorstellen dat daar aardig wat uurtjes in gaan zitten. Maar het resultaat is dan ook echt wel prachtig. Tenminste, dat vond ik. Maar of mijn ‘opdrachtgever’ dat ook zou vinden, dat wist ik nog niet. IK dacht, geen man overboord. Als hij dat niet mooi vindt, dan gooi ik ze gewoon in de webshop. Wel virtueel natuurlijk want anders gaan ze stuk.

Maar hij vond ze ook prachtig, gelukkig. Ik heb namelijk ondertussen gemerkt, juist ook door de webshop, dat wat ik prachtig vind, anderen weer niks aan vinden. Of als ik iets maak, in opdracht, dat helemaal niet mijn eigen smaak is, dan is de ander er juist hartstikke blij mee. En soms krijg ik een opdracht, waarvan ik denk, zou dat mooi worden? Daar kan ik me dan niks bij voorstellen maar goed, het is een opdracht en dan ga je dat maken. Zo kreeg ik een opdracht om een karaf met een uil te maken. Oké, dat is dus niet iets waar ik zelf zou zijn opgekomen om te maken.

Ik maakte eerst een schilderij ervan, ik had namelijk nog nooit een uil geschilderd en wilde dat even oefenen. Dat was goed gelukt, die komt ook vandaag in de webshop. Maar op een schilderij heb je ook een achtergrond en dat soort dingen, veel details. Zou dat wel leuk worden op een karaf? Dat heb ik gisteren geprobeerd en dat is me toch leuk geworden! Veel leuker dan ik zelf had gedacht. Zo zie je maar hoe verschillend zulke dingen kunnen uitpakken. En ik heb daardoor nu een idee in mijn hoofd om op flessen takken en vogeltjes te gaan schilderen. Die uil was ook zo leuk, dat gaat wel leuk worden met van die schattige lovebirds of zo.

Echt weer iets voor Nederland, dat kwam van de week in het nieuws. We hebben blijkbaar opeens een nieuw geloof erbij. Er is namelijk de kerk van het vliegende spaghettimonster. Als je daar lid van bent dan laat je dat zien door een vergiet op je hoofd te zetten, ook bij officiële documenten en dat soort dingen. Het kwam in het nieuws omdat de foto van de kerkleider, mét vergiet op zijn hoofd, werd geweigerd als paspoortfoto en daar was hij het niet mee eens. Mijn broer stuurde bewijs dat hij zich er ook bij heeft aangesloten, zie foto 1. Hier een link naar de site van de kerk: klik hier  Vooral de “lievernietjes” die ze hebben, lag ik dubbel om. Ik heb ze even gekopieerd voor hier:

Liever nietjes: In het Evangelie van het Vliegend Spaghettimonster wordt verhaald dat deze godheid op een berg advies gaf aan Mosey, de eerste piraat, in de vorm van tien stenen tabletten. Op de weg naar beneden liet Mosey twee van de stenen tabletten vallen, zodat er nog maar acht over zijn (de lage morele standaard van pastafari wordt verklaard door de twee ontbrekende tabletten): *Ik heb echt liever niet dat je… doet alsof je heiliger bent dan iemand anders wanneer je mijn noedelige goddelijkheid beschrijft. Als sommige mensen niet in me geloven dan is dat oké. Echt. Trouwens, dit gaat niet over hen, dus niet afdwalen. *Ik heb echt liever niet dat je… mijn bestaan gebruikt om mensen te onderdrukken, straffen, veroordelen of, je snapt het, je slecht te gedragen tegen anderen. Ik heb geen offers nodig en het begrip “zuiver” is bedoeld voor bronwater, niet mensen. *Ik heb echt liever niet dat je… mensen beoordeelt op hoe ze eruit zien, hoe ze zich kleden, hoe ze praten of hoe ze lopen, maar wees gewoon vriendelijk, oké? O, en laat dit eens doordringen: vrouw = mens. man = mens. Precies hetzelfde. De één is niet beter dan de ander, tenzij we het over mode hebben en sorry, dat heb ik aan vrouwen gegeven en een paar mannen die toevallig het verschil weten tussen lila en violet. *Ik heb echt liever niet dat je… je gedraagt op een manier die aanstoot kan geven aan jezelf of je willige partner met de wettige leeftijd EN geestelijke volwassenheid. Voor wie daar problemen mee heeft:, ik geloof dat de uitdrukking is: “doe ’t effe lekker met jezelf”, tenzij je daar aanstoot aan neemt; in dat geval moet je maar eens de TV uitzetten en voor de verandering een ommetje maken. *Ik heb echt liever niet dat je…discussieert met gehersenspoelde, vooringenomen, akelige mensen op een lege maag. Eet eerst en maak dan gehakt van ze. *Ik heb echt liever niet dat je…kerken/moskeeën/tempels bouwt van multimiljoenen euro’s voor mijn noedelige goedheid, wanneer het geld beter besteed kan worden aan bestrijding van armoede en ziekte, aan leven in vrede, liefhebben met passie en het goedkoper maken van breedbandkabel. Ik mag dan een alles wetend complex wezen zijn, maar ik hou van de simpele dingen in het leven. Ik kan het weten, ik ben de Schepper. *Ik heb echt liever niet dat je…rondbazuint tegen anderen dat ik met je praat. Zo interessant ben je niet. Word volwassen. Ik vertel je net dat je je naasten lief moet hebben, dat was een hint. *Ik heb echt liever niet dat je…bij een ander dingen doet die je met jezelf wil laten geschieden, als je in bent voor dingen die te maken hebben met, eh… veel glijmiddel, leer of vaseline. Als de andere persoon het wil (gelet op punt 4), ga ervoor, maak foto’s en in Mike’s naam, gebruik een condoom! Echt, het is maar rubber. Als ik had gewild dat het niet goed voelde had ik wel stekels toegevoegd, of zoiets. (RAmen). Hilarisch of niet?! Ik vind het zo'n gek geloof nog niet, vergeleken met sommige andere geloven.

Zondag stuurde mijn broer ook nog foto twee en vroeg me naar mijn geheime leven. Ik kon niet meer bijkomen! It isn’t me hoor! Er zijn nog wel meer Ria Niemeijer’s te vinden, ook op Facebook en er is er zelfs eentje vrij goed in darten, had ik al eens gezien op Google. Daar ga je dan met je exclusiviteit! Er zijn wel meer hondjes die Fikkie heten maar eh, zo je voor- en achternaam tegenkomen, met foto en al, dan ga je toch vergelijken. Laat ik het er bij deze op houden dat mijn haar net even ietsjes beter zit. Ook niet altijd maar wel in verhouding met dit kapsel. Mijn broer noemt me altijd Rie, of Jezus, omdat ik dat altijd op kaarten zette die ik hem stuurde, kus van Jezus. Misschien moet ik het daar maar op houden. Ik vond eigenlijk wel dat 1 Ria Niemeijer wel genoeg was maar wie ben ik. Ja, Ria Niemeijer, één van de...