21. aug, 2018

Twee jaar en 84 dagen zonder Sunshine

Mijn pakketje uit Engeland is binnen! Leuk! Nu heb ik ook de speciale Dewberry penselen voor glas en porselein. En die kan ik goed gebruiken want ik doe veel op glas. Die ga ik vanmiddag dus eens lekker uitproberen. Door de uil op de karaf, die ik niet laat zien omdat het een cadeau is voor iemand, heb ik een vogeltjes tik opgelopen. Ik heb zitten zoeken naar diverse afbeeldingen die ik leuk vond om te maken en die ga ik ook vanmiddag eens even op een fles verven. Oh ik wil zoveel maken! Als het allemaal zou kunnen dan zou een dag een week moeten duren. Anders zou ik het niet redden.

Ik moet natuurlijk ook mijn opdrachten niet vergeten. Daar doe ik elke keer iets van. Nu zijn er weer een paar sinterklaaspotten en de dotglazen die de oven in moeten. En ik heb maar zo'n heel klein oventje en dan is bijvoorbeeld die karaf te hoog. Maar daar vind ik nog wel iets op. Als ze afgebakken zijn dan kunnen ze wel wat hebben en kunnen ze in elk geval afgewassen worden. Al zou ik ze nooit in een heet sopje leggen, dan smelt denk ik toch de acryl er weer af. Maar even afwassen moet kunnen, zeker als ze gebakken zijn. Komt helemaal goed, dat weet ik zeker.

Van de week had ik wat verf over en dat smeer ik dan altijd op, op van alles. Mijn portemonnee moest er ook aan geloven. Daar ga ik zo ook nog even een tak met vogeltjes op maken. Daarbij bedenk ik me dan dat het geld binnen zal vliegen daardoor. Kan nooit kwaad en heb ik gelijk even een beetje geoefend voordat ik aan de fles ga beginnen. Ik heb ook bij het pakketje een worksheet pakket binnen, met wat tuindieren, zoals een konijn, kikkers en lieveheersbeestjes. Maar eigenlijk kan ik dat soort dingen al. Maar ja, wist ik veel wat er in zoiets zou zitten. Daar moet ik voortaan beter naar kijken, wat heb ik wel en wat niet nodig. Als ik iets ga schilderen dan pak ik er altijd, via google, een stel foto's bij en dan maak ik er maar wat van. Daar kom ik meestal wel mee weg.

Je gaat ook heel anders naar foto's en plaatjes aankijken. Je ziet de lijnen die je zou moeten hebben om ze weer te geven. Je haalt het plaatje een beetje uit elkaar zeg maar. Je ziet ze in vormen en hoe je je penseel daarvoor moet houden of met welk penseel je dat het beste kan doen. Dat viel me van de week opeens op, ik keek ergens naar en zat te denken, plat penseel, ronde, vlinderkwastje. Pas later keek ik naar het geheel. Ik ben ermee besmet zeg maar. Ik kan me nu ook niet meer voorstellen dat ik niet meer zal schilderen. Tussen nu en de vorige keer zaten een jaar of twintig, dat zie ik nu niet meer gebeuren maar je weet nooit. Ik zeg nooit nooit en ik vermijd altijd altijd. Als het even kan dan.

Tussen de Facebook herinneringen kwam ik weer een grappige uitspraak tegen. Van toen ik nog gek deed. Zegt een man tegen zijn vrouw: "God, wat was ik een stommeling toen ik jou trouwde!! " Waarop zij reageert: "Ja, oke, maar toen was ik verliefd en wilde ik dat niet zien...." Ik kon er weer zo om lachen. Dat is hét antwoord als je partner zoiets zegt. En aangezien ik weet dat echt genoten de verleden tijd is van echt genieten, blijf ik lekker alleen. Lekker rustig en ik hoef met niemand rekening te houden. Ja, dat dacht ik, maar die vier haarballen die hier lopen eisen meer dan menig man zou durven. Ze weten het alleen niet. Maar ze doen het wel.

Er is er weer eentje met een beetje natte kak. Half half zeg maar, lekker praatje weer. Maar net als vorige keer, heb ik geen idee wie. Want ik heb nog pilletjes en ik ben niet bang om ze te gebruiken maar op wie? Dat blijft een probleem en ik zou nog steeds graag katten zien lopen met een post-it waarop staat, 'ik ben aan de dunne' of zoiets. Zo lijkt het alleen niet te werken. Dus óf het gaat over vanzelf, óf ik zal diegene weer op heterdaad moeten betrappen. Ga er maar aanstaan. Ik hoop dat het vanzelf over zal gaan, dat is wel duidelijk.

Lang leve 4G zodat ik toch nog een beetje bereikbaar ben!!! Al vanaf vanmorgen ligt mijn internet, tv én telefoon eruit. Ik vond een melding dat de storing begon op de 16e en waarschijnlijk vanavond verholpen is. Eh. Nou zo lang is het nou ook weer niet. Ik heb via de gsm en Facebook, contact opgenomen met de klantenservice. Ja er hoorde gewoon de 21e te staan maar inderdaad, ze zijn hard aan het werk en hopen het vanavond opgelost te hebben. Ja dat hoop ik ook, liefst eerder als het enigszins kan. Kost me ik weet niet hoeveel MB's zo via 4G de hele dag. Maar het is toch nog een lijntje met de buitenwereld.

Stuurt mijn broer net wat via de app. Hij werd door zijn coördinator gecondoleerd gisteren: Hee pik, hoorde dat je vader is overleden, klote zeg, gecontroleerd. Mijn broer reageerde met ja, heb het zelfs gedubbelcheckt. Kijk, dat is nou eenmaal onze vreselijke humor. Ik lag dubbel natuurlijk toen hij dat stuurde net. Gelukkig viel er zo nog te lachen. Ondertussen heb zit ik lekker te klodderen op 2 flessen, mijn knip en een pot. Ik trap er alleen steeds is als ik muziek op wil zetten via Youtube, omdat het zo erg stil is, dat het niet lukt. Ik blijf wel blonT natuurlijk. Maar dat zeg ik niet tegen Ziggo. Na een hele dag zonder wat dan ook, ben ik al zo blij dat alles weer werkt nu. Het duurt even maar dan heb je ook wat!