24. aug, 2018

Twee jaar en 87 dagen zonder Sunshine

Nou zeg, de fles, de rechtse, die ik gisteren hier plaatste is al weg. Die heeft niet eens de kans gekregen om op de webshop te komen. En dat niet alleen, er waren er meer die hem wilden hebben. Maar Sonja was de eerste, die heeft hem dus nu. Grappig is dat toch. Terwijl ik er nog bloesems op wilde maken, wat de bedoeling ook nog was, vonden ze toch dat dit niet nodig was. Wat ik al zei, wat ik mooi en leuk vind, dat geldt gewoon niet. Alleen kan je ook niet weten wat anderen dan wel mooi vinden want ook die smaken lopen natuurlijk 100% uiteen. Nou ja, er zal altijd wel iets tussen zitten dat iemand aanspreekt.

Dan ga ik er nog maar meer in zo'n stijl maken, dan krijgen de anderen ook een kans. Ik blijf toch wel bezig, dat alleen al vind ik leuk. Maar het is ook leuk om te merken dat er mensen zijn die jouw werkjes in huis willen halen. Ik ga ook muurschilderingen maken. Straks uiteraard als ik zelf een nieuw huis heb, bij mezelf. Maar ook mijn broer gaat op zeker verhuizen en die heeft ook al gezegd, dat hij dan wil dat ik wat ga doen op muren. Dat kan van alles zijn. Gewoon een mooie border door de hele kamer. Of een stuk muur waar je pilaren vol bloemen en klimop op maakt met een soort doorkijk naar buiten of zo. Ik heb er zelfs een boek over nu. Daar staan ook weer allemaal leuke dingen in en handige tips. Dat is wel weer even heel iets anders dan zitten priegelen op glazen en flessen. Leuk!

Minder leuk was de halve hartaanval die ik gisteren kreeg. Mensen lief zeg! Die katten slopen wat af! Eerst, toen ik mijn glas ging bakken in de oven, gooide Skylar ze bijna door de keuken want hij zat een vliegje achterna. Ik haal dan de glasplaat uit de oven want anders passen de glazen en kandelaars er niet in. Nou, die had ik toch echt ergens anders op moeten bergen. Er was namelijk een nachtvlindertje binnen gekomen en daar werd intensief jacht op gemaakt. En wel zo, dat ze de spullen allemaal van de aanrecht af hebben gesprongen. Zelfs die zware, dikke glasplaat. En die viel met een enorme knal op de grond en brak in duizenden stukken.

Rainbow had zelf natuurlijk ook een klein beetje een hartaanvalletje. De rest maakte zich ook met een noodgang uit de voeten. Ik had een beetje een deja vu omdat ik weer in een chaos stond in de keuken. Dit keer was het alleen glas gelukkig en niet honderden boodschappen en zaadjes. Ik heb net al gevonden dat ik die los kan aanschaffen, die glasplaat, maar goedkoop is het niet. Wel goedkoper dan een hele nieuwe oven want anders had ik dat gedaan. En dan wel groter zodat ook de flessen rechtop konden.

Nu ga ik die glasplaat maar bestellen. Dat scheelt weer centjes. Ik zal hem voortaan ergens weg leggen, waar ze hem niet stuk kunnen gooien. En ook de kunstwerkjes niet meer op de aanrecht zetten voor ik de oven aan doe. Te gevaarlijk hier, zolang er vliegjes vliegen en vlinders vlinderen. Zelfs in de winter zien ze ze soms nog vliegen dus, voorzichtigheid blijft geboden. Ik zoeken naar de het boekje van de magnetron. Alles heb ik natuurlijk weer, zelfs handleidingen van dingen die ik niet eens meer wist in mijn bezit te hebben, behalve dat ene boekje nou juist. De glasplaat die ik nu besteld heb, is op de gok. Op de magnetron zelf staat nergens welk type het is. Fingers crossed dan maar weer eens. Hij is al besteld.

Een nieuwe printer is ook onderweg. Het is een wifi printer en ik hoop maar dat ik daar uit zal komen. Daarom heb ik hem nu besteld. Morgen komt hij dan binnen, kan ik even zelf kijken maar als dat niet lukt, ze komen allemaal bij mij eten en dan heb ik gelijk meer mensen die even kunnen kijken hoe of wat. Geen snoertjes meer nodig maar hoe het dan werkt als ik vanaf mijn pc wil printen, daar moet ik nog achter komen. En daar ben ik nou nooit zo goed in, ik raak dan snel gefrustreerd en krijg ik 'gooi de printer uit het raam' neigingen. En dat is zonde van zo'n nieuwe printer.

Ook voor de inkt is er een prachtige oplossing. Een printer is zo duur niet maar is je inkt op dan kost dat je meestal meer dan een nieuwe printer. Maar daar hebben ze nu wat op gevonden. Een abonnement, via de wifi. Je kan daar gratis gebruik van maken en print je tien printjes per maand gratis, is je inkt op dan geeft je printer een seintje naar de 'fabriek' zeg maar en krijg je nieuwe inkt opgestuurd zodat je nooit zonder komt te zitten. Voor drie euro per maand kan je dan 50 printjes maken. Nou, daar kan je je geen bult aan vallen. Voor 80 euro opeens weer inkt moeten kopen, is veel erger. Maak je meer printjes dan de afspraak, nog geen man over boord, dan is het ook nog goedkoop. Dat ga ik gelijk laten inschakelen.

Ik heb geen ladingen printjes nodig maar het is wel fijn om dat zelf te kunnen doen. En zo af en toe heb ik wel iets nodig. En zoals het nu gaat, voor die drie euro per maand, dat moet er wel af kunnen nog. Nu nog wel tenminste. En je kan het altijd opzeggen ook als het niet zou kunnen. Dan blijft dat gratis abonnement voor die tien printjes per maand nog altijd van kracht. En dat vind ik een hele goede deal. Die zat bij de printer en ik vind dat wel prettig.

Het afvallen gaat nu even wat langzaam. De laatste twee weken ben ik weer slecht bezig en eet ik weer veel te weinig en dat werkt bij mij niet goed. Ik moet er echt weer op gaan letten dat ik die drie maaltijden per dag binnen krijg. Maar dat komt wel weer hoor. Komende twee weken let ik nog gewoon even nergens op. Ik hoor mensen wel eens zeggen, je moet bewust eten. Ja, duh, denk ik dan altijd. Je kan toch zeker niet eten als je bewusteloos bent? Dan krijg je helemaal niks binnen. Dus je kan van mij wel zeggen dat ik echt bewust eet hoor. Alleen niet vaak genoeg. Als ik niet oplet. Dit is bijna net zo'n lullig grapje als vragen aan een imker of hij bijgelovig is. Maar toch, het klopt wel.