25. aug, 2018

Twee jaar en 88 dagen zonder Sunshine

Ik weet nog wel dat de eerste uitzending kwam, van The Voice. Ik vond het een geweldig programma. Alleen kon niets die eerste uitzending meer overtreffen. Hetzelfde gold voor de Kids dus de laatste tijd keek ik niet meer. Eigenlijk alleen naar de audities, dat vind ik altijd wel leuk. Vooral in andere programma's waar je ook de slechte audities ziet, die heb je in the voice dan weer niet want daar zijn ze allemaal eigenlijk wel goed. Anders mogen ze niet eens meedoen. Toen gisteravond weer een nieuw concept zou komen, dacht ik, laat ik eens kijken wat dit is. Nou, ik heb genoten! Wat leuk, die ouwetjes allemaal. En wat zijn er een boel echt goed zeg!

Toen we op de zaak Vervoer op Maat nog deden, wat nu Trevvel heet en door een ander bedrijf wordt gedaan, deed een van onze klanten mee aan Holland got talent. Een blinde meneer met een echt prachtige stem. Hij zingt van die nummers van Sinatra en Dean Martin, in dat genre en dat klinkt echt fantastisch. Toen Wendy aan hem vroeg, of hij dacht dat er stoelen gedraaid waren voor hem, grapte hij, geen idee, het is niet voor niets een blind audition. Geer en Goor zitten er ook als jurykoppel en daar kan ik altijd zo om lachen. Geer beloofde hem te mogen optreden in de toppers maar Goor zei dat hij zich daar maar niet blind op moest staren. Mijn soort humor en gelukkig ook van die meneer. Ik vind dit nu al leuker dan alle andere versies. Een aanrader dus.

Omdat ik vandaag weer thuis moet blijven en wat pakjes moet ontvangen, dacht ik, ik ga me eens even aanmelden voor Picnic. Online boodschappen bestellen en die worden zelfs gratis thuisgebracht. Heel handig dus voor als je toch niet weg kan. Ik die app downloaden, doenlouden zei mijn moeder altijd, we kregen dat er niet goed in, zo grappig! Het ging allemaal vrij vlot maar ik kwam verdorie toch op een wachtlijst! Er waren nog bijna 9.000 voor me! Oké dan. Vandaag dus niet op die manier makkelijk mijn boodschapjes binnen krijgen. Tja, dat viel even tegen. Ik weet nog niet of ik het wel ga halen voor twaalf uur.

Ik hoorde ook van een test in Rotterdam met R Appie, dat is van de AH maar dan sneller dan als je normaal online bestelt. Maar daar viel ik er weer net uit, er stonden heel veel Rotterdamse postcodes maar helaas niet de mijne. Daar kan ik dus ook geen gebruik van maken. Ik hoorde het van iemand en die checkte het even voor me. Ik ben nog vergeten te vragen of het gratis was maar dat zal wel niet. Dat bezorgen vind ik altijd wel een vermogen kosten hoor. Of als je iets goedkoper gaat, moet je wel de hele dag zowat thuisblijven. Toch is het een uitkomst voor als je zelf niet kan of ertoe in staat bent.

Zoals ik toen met mijn been zat, na de operatie, heb ik er echt dankbaar gebruik van gemaakt. Ze brengen het nog boven ook, tot in de keuken zelfs. Heel fijn als je niet mobiel bent om wat voor reden dan ook en geen hulp hebt. Ik ga liever zelf hoor, dan weet je echt zeker dat je alles hebt wat je wilt. Maar als het even niet kan of uitkomt, dan wil ik nog steeds wel eens online bestellen. Voor vandaag heb ik gewoon pech en zal ik of toch moeten haasten straks of gewoon net eventjes die boodschapjes niet in huis hebben tot ik wel kan. Het zal best snel gaan bij Picnic maar 8.896 mensen voor je, geeft nou niet echt het idee dat ik van de week al aan de beurt ben. Maar je weet maar nooit. In elk geval, vandaag gaat het niet meer lukken. Dat is dan zeker.

Mijn dochter voert al een tijdje een kat die sinds die hittegolf in de buurt rondloopt. Het beestje loopt enorm te mauwen steeds. Zo zielig. Gisteren ging ze het beestje ook weer voeren en toen mocht ze van de kat niet meer naar binnen. Die had zich zo op haar schoot genesteld en bleef haar achterna lopen. Na een slapeloze nacht, Kim maakte zich zo ongerust over het beestje, heeft ze haar vandaag in een reismandje gekregen. Er is iemand met een chiplezer langs geweest maar de kat is niet gechipt. Er heeft zich iemand gemeld die wel voor de kat wil zorgen voor zo lang. Maar als het baasje niet op komt dagen, dan mag ze ook blijven daar.

Kim heeft een melding gemaakt op Amivedi zodat het in elk geval te vinden is voor de eigenaar, mocht die hem of haar terug willen. Meer kan ze nu niet doen. Komt het baasje dan is iedereen gelukkig. Is er geen baasje of komt die niet, dan heeft het beestje nu ook een goed tehuis waar het mag blijven. Ik ben trots op mijn kind. Wij mogen ons dan wel eens veel te druk maken om zulke dingen maar toch, dat voelt wel goed als het eenmaal opgelost is. Ze heeft een goede daad gedaan voor het diertje. Geen honger meer voortaan en niet de kou van de winter straks in. Zeker met het oog op Sunshine, fijn dat er zulke mensen zijn. Ik hoop dan ook dat Sunshine ook zoiets is overkomen. Dat hij nu ook fijn en veilig ergens is waar hij het naar zijn zin heeft.

Natuurlijk zou ik hem liever terug krijgen, dat is mijn grootste wens. Maar als blijkt dat hij daar bij die andere mensen, veel gelukkiger is, dan zou ik hem zeker daar laten. Het is het niet weten dat het zo moeilijk maakt. Ik kan daar nu wel mee omgaan maar die bezorgdheid, de paniek, de angst, ik zal het nooit meer vergeten. En omdat wij zo met diertjes om gaan, hoop ik dat dit zich ook terugbetaald in de vorm voor hulp voor Sunshine. Dat hij niet buiten loopt te zwerven en honger heeft, of pijn. Laat ik er maar vanuit gaan dat ook hij hulp krijgt of heeft gekregen toen het nodig was. Daar ben ik al heel dankbaar voor, als vooruitbetaling zeg maar. En ooit hoop ik te mogen weten waar hij is en hoe het met hem gaat. Dat laat ik nooit los.