26. aug, 2018

Twee jaar en 89 dagen zonder Sunshine

Het was gezellig gisteren. Ben en San waren hier met Alan, waar ze op moesten passen. En Daan en Kim waren er ook met hun oppaskind Mike, oh nee, die hoort gewoon bij hun meubilair en ze nemen hem altijd gewoon mee. Agnieszka had al een afspraak dus die had pech. Dan moet ze maar niet afspreken. Gezellig zitten babbelen en het was best druk zo. Moonlight en Aurora bleven dan ook link boven. Rainbow en Skylar die vinden dat juist gezellig en komen overal kijken en lopen overal tussendoor. Dat is weer eens wat anders voor ze.

Van mijn broer en schoonzus heb ik een E sigaret gehad. Zij roken dat ook sinds kort en hebben als een stel experts onderzoek gedaan. Zo slecht als het beweerd wordt is het dus ook weer niet maar je krijgt wel bergen minder teer binnen. Er wordt wel gezegd, ja we kennen het effect op lange termijn nog niet. Nee, maar van roken wel en dat is nog altijd vele malen slechter want je krijgt daar nog veel meer schadelijke stoffen mee binnen. Mijn broer is best een zware roker, net als ik, en hij rookt nu nog maar een paar sigaretjes per dag. Dat zou ik nooit van hem verwacht hebben want blijf van zijn peukies af!

Voor mij had hij menthol spul gekocht, en ik moet zeggen, het bevalt me wel, al vind ik hun smaakjes lekkerder. Ik rook er al inderdaad een stuk minder door maar ik ben nog aan het wennen. Ik bombardeer ze al de hele dag met allerlei vragen erover. Zit ik dat ding gisteren uit elkaar te halen, ik denk ja ik moet het toch weten. Had ik beter even kunnen zeggen want de inhoud, een soort olie, liep compleet over me heen. Ja, tut, zei mijn broer, je moet hem dan wel andersom houden. Ja, weet ik veel! Maar zo leer je het wel gelijk niet meer te vergeten. Dat scheelt dan weer. Ik moet nog even wennen hoor maar op zich, het bevalt me wel. Dat had ik ook niet echt verwacht.

Zeker als ik aan het schilderen ben, liggen de peukjes nogal eens voor niets op te roken. Of ze vallen van de asbak en als ik niet snel genoeg ben, heb ik een brandgaatje. Ook vlak voor ik ga slapen, rook ik nog een sigaretje. Opletten dat je niet in slaap valt, gedoe met as en de asbak, dat soort dingen. Nu neem ik een haaltje van dat ding en dat is veel handiger. Ik heb dat vandaag ook wel gemerkt hoor, echt wel handig als je niet echt eventjes gaat zitten om te roken, neem je tussendoor gewoon een haaltje en je legt hem zo op de tafel. Geen gedoe met brandgaatjes of wat dan ook. Ik denk dat ik hier wel aan kan wennen. Je moet het ook niet zien als vervanging van de sigaret maar wel veranderen van gewoonte en zo minder schadelijke stoffen binnen krijgen. En dat lijkt me wel wat.

Daarna heb ik voor een weeshuis Chinees gehaald, de buurman had weer lekker gekookt. Ben en San gingen na het eten weg met Alan en Kim, Daan en Mike bleven nog een tijdje. We hebben gezellig gebabbeld en gelachen en naar Dance dance dance gekeken. Pas nadat zij weg waren, kwam Aurora want die wilde natuurlijk haar plekje opeisen. Maar dat wilde Moonlight ook. Die is een beetje aan het veranderen en eiste eergisteren al zijn plekje op door haar van de bank te werken, dat was ook voor het eerst. En gisteren deed hij het weer. Alleen nu had ze zelf haast niet naast me gelegen en ze wilde hem dan ook even bijten.

Dat mocht natuurlijk niet en ze ging een beetje beledigd van de bank af. Toen later Moonlight wel vond dat hij genoeg geaaid was, ging hij weer wat anders doen en kwam zij als een gek aan gehuppeld om weer naast me te komen. Een diepe zucht gaf aan dat ze daar wel erg blij om was. Gekke meid. De snoepjes kregen ze al gelijk zodra de anderen de deur uit waren. Veel later dan ze nu gewend waren. Oh wat moest ik lachen want tot ze weggingen heeft Rainbow maar aan lopen geven dat hij nu toch echt wel snoepies wilde. En elke keer kwam hij even een blik op de visite werpen, zo van, moeten jullie nog niet weg of zo? Zo grappig!

Ik heb al een paar dagen niet geschilderd en ik wil juist nog wat dingen afmaken. Vandaag kwam het er ook niet van. Ik moest de printer natuurlijk nog installeren en die is volledig draadloos. En ik heb al eens gezegd hier, dat zijn dingen waar ik altijd ontzettend tegenop zie. Ik zie geen beren op de weg, ik zie het hele circus gewoon. Eerst moest er plaats gemaakt worden. En dat is niet zo makkelijk als het klinkt want ik heb alles voor mijn schilder gebeuren hier verzameld staan. Daar heb ik eerst naar zitten staren, hoe doe ik dat en wat doe ik waar. Uiteindelijk is er een beetje drastisch gereorganiseerd. Ik wilde de printer eerst naast de desktop op het bureau en had daar al plaats voor gemaakt.

Maar je moet enorm uitkijken met water en ik heb natuurlijk water nodig. Ik heb gelukkig nu een Dewberry basin maar toch nog een potje met water en dreft om de kwasten echt schoon te krijgen. Stel dat het omvalt? Dan toch maar de printer op de plank boven het bureau gezet. Het boekje doorgelezen en dan raak ik al bijna in totale paniek. Gewoon doen dan maar, we zien het wel. Oh en dat viel me toch weer reuze mee! Het ging zowat vanzelf al moest ik wel wat dingen doen. Mijn printer heeft zelfs een eigen emailadres! Ja, bizar hè? Dan kan ik vanaf overal een printje sturen, gewoon naar dat email adres sturen en dan print hij het hier thuis uit.

Ook vanaf mijn gsm of tablet kan ik printjes sturen en ik heb gelijk een abonnement op Instant ink. Ik hoef nooit meer inkt te kopen, dat geeft de printer door aan HP en die stuurt me dan voor ze op zijn weer nieuwe cartridges. De eerste drie maanden mag ik nog gratis 300 printjes per maand maken ook. Daarna kost het niks als je tot vijftien printjes maakt per maand, of drie euro voor 50 printjes en zo kan je nog hoger ook. Ik vond die 3=drie euro wel prima. Zoveel print ik niet eigenlijk alleen heb je soms opeens wel eens iets dat geprint moet worden. Ga je erover heen, dan kost het je per vijftien printjes een euro. Nou dat is ook nog te doen. Daar kom ik wel mee uit, lijkt mij. Ik vind mij gewoon heel erg knap voor een blonTje! Dat heb ik toch maar mooi even gedaan!