29. aug, 2018

Twee jaar en 92 dagen zonder Sunshine

Al mijn E rook spullen zijn binnen, of eigenlijk is het niet eens roken maar dampen. Er is nog een hoop te leren op dat gebied. En wat is er enorm veel in te vinden, niet alleen qua informatie maar ook in smaken en wel of geen nicotine. Zo ja hoeveel dan. Mijn hemel, je zou er gewoon bijna een studie van kunnen maken. Het is wat! Het tweede E sigaretje die ik nu binnen heb, kan je wat meer in stellen. Meer of minder volt en meer of minder lucht. Ik merk wel dat ik het toch echt van die menthol moet hebben. Dat voelt namelijk voor mij het meest als roken zoals ik normaal deed. Ik had bijvoorbeeld bosbessentaart gekocht, en dat is best lekker maar dan lijkt het niet op roken voor mij.

Dus daar heb ik dan maar snel weer wat menthol doorheen gegooid. Dat vind ik een stuk prettiger dampen. Ik zag Aurora ook raar opkijken. Normaal als ze naast me ligt en ik rook, als de rook dan richting haar komt, vliegt ze wel eens de bank af want daar moet ze niets van hebben. Maar nu vervliegt het voor het bij haar is en ze lag er gisteren hoogst geïnteresseerd naar te kijken. De anderen hebben er ook al naar zitten kijken, het schijnt er voor hen toch anders uit te zien. Nou ja, mij maakt het niet uit. Ik ben al blij met een rookvrij huis want ik heb eigenlijk geen sigaret meer aangeraakt.

Het blijft dan ook allemaal vrij van de laag nicotine die normaal overal op komt, dus dat scheelt uiteindelijk ook weer poetsen. En wat ik de grootste verademing vind, ik mors niet steeds overal as. Vooral tussen mijn toetsenbord scheelt het een hoop gedoe want op de een of andere manier, mikte ik het daar steeds tussen de toetsjes. Daar heb ik nu geen last meer van. Ik heb nog wel een boel shag, pas nog gehaald. Daar kan ik nu wel een jaar mee toekomen of het blijft zelfs gewoon over of zo. Misschien moet ik voor buitenshuis maar even wat sigaretten meenemen of zo? Of ik laat het zo, ik weet het nog niet, ik kijk nog wel even. De asbakken die er staan die ga ik binnenkort in een flink sopje zetten want ik denk niet dat ik die nog veel zal gebruiken. Ik vind het zelf best bizar eigenlijk.

Verder had ik nog wat dingetjes die ik af wilde maken om mee te nemen naar België zaterdag. Ik weet niet of ik het allemaal ga redden maar ik ben in elk geval heel de dag al bezig geweest. Nu zit ik als een gek te typen, iets wat Rainbow altijd weer reuze interessant vindt, want ik ga straks bij mijn broer eten. Ik was dat al bijna vergeten met mijn blonde hoofd. Dus ik moet me nog aankleden ook. Ik ben alleen maar aan het schilderen geweest en dan heb ik nog niet alles af. Het duurt ook altijd langer dan ik zelf zou inschatten en ik pak dan ook altijd veel en veel te veel verf. Zo zonde en nu heb ik geen tijd meer om het nog even ergens anders op te smeren. Jammer joh.

Na het weekend moet ik aan de bak met mijn opdrachten. Voor 2 oktober moet ik 5 Sinterklaaspotten en 5 Kerstpotten af hebben. Dat scheelt dan veel verzendkosten want ik neem ze mee voor diegene waarvoor ze zijn. Maar dan moeten ze wel voor die tijd af zijn natuurlijk. Door werken met die kwast dan maar. Ik heb nu nog een vijftal hartschilderijen gemaakt, met tekst uit de Rulof boeken. Ik had ze al gedeeltelijk gedaan hoor, maar ze moesten nog afgewerkt worden. Morgen allemaal ene beschermlaagje en dan kunnen ze zaterdag mee. Misschien kan ik morgen nog wat kleine dingetjes afmaken, die dan ook mee kunnen. We gaan het zien.

Ik heb op deze site er nu ook een webshop bijgemaakt maar toen ik ermee bezig was, viel het toch even tegen. Wel heel handig en mooi maar je kan maar vijf producten erop zetten. Wil je er onbeperkt dingen op zetten, dan moet je per drie maanden wel even 45 euro betalen. Nou sorry, maar dat moet ik er dan ook weer uit gaan halen. Dat vind ik echt teveel. Ik kan er nu net mijn verf mee terugkopen als ik iets verkoop en dat vind ik dan voor nu wel oké. Ik hoef er niet van te leven. Maar stel dat ik dat wel zou moeten doen, dan zal je daar toch ook andere prijzen voor moeten gaan rekenen. Dan zijn dit soort dingen toch echt wel overbodige kosten dus nee, ik laat er dan maar 5 producten op komen. De rest zet ik wel op Facebook dan.

Dan die printer, ik vind hem wel bijzonder hoor. Gisteren wilde ik iets printen, werd er gezegd, hier op de pc, de printer is offline. Eh... Oké, hoe kan dat? Ik druk op de vraagteken en gaat ie uitprinten wat ik eraan kan doen. En dat werkte inderdaad. Maar toen was de inkt al bijna op want ik heb heel veel in kleur uitgeprint. Krijg ik opeens een mailtje dat de printer inkt had besteld voor me en dat het onderweg was. Nou ja, wat aardig! Zo zou alles in huis moeten werken, de ijskast ook bijvoorbeeld. Wat handig zeg!

Waar ik toch ook even bij stil wil staan, gisteren was het drie jaar geleden dat Sammy, mijn lieve zwartje, is ingeslapen. Jeetje zeg, drie jaar geleden pas?! Wat is er erna toch ontzettend veel gebeurd. Toen zei ik het nog, ik neem geen huisdieren meer. Oh nou, daar ging het toch eventjes helemaal fout want er lopen er nu vier rond en er horen er zelfs vijf rond te lopen. Sammy, die maar zijn suiker niet bijgesteld kreeg en me het teken gaf waar ik om gevraagd had, als hij het niet meer zag zitten. Wat een verdriet heb ik gehad en ik mis hem nog steeds. Uit het oog maar zeker niet uit het hart, daar heeft hij, net als Casper, Dizzy, Micky en Arnold en al mijn hondjes, zijn eigen welverdiende plek!