4. sep, 2018

Twee jaar en 98 dagen zonder Sunshine

Gisteren wilde ik wat in huis doen om daarna te kunnen werken aan mijn schilder opdrachten. Ik vind dat heerlijk en het ontspant mijn spieren ook nog eens, wat wil je nog meer. Nou, een goed werkende wc is bijvoorbeeld ook weer geen overbodige luxe. En de mijne loopt al weken tergend langzaam vol als hij is doorgetrokken. Mijn praktisch op nihil staande kennis hierover zei al vlot dat het wel om de vlotter zou gaan. Dat wist ik dan weer wel, geen idee hoe eigenlijk maar toch wist ik het. Zo'n vlotter had ik nog nooit gezien, zo vlot was ik nou ook weer niet. Ik gooide het in de familie app maar daar kreeg ik een link van een filmpje erover op Youtube. Een subtiele hint kan je het niet noemen natuurlijk, dus ik ging zelf wel even kijken.

Gisteren had ik namelijk Woonstad Rotterdam gebeld, voor wat dingetjes op het trappenhuis die stuk zijn en zo. Ik dacht, ik gooi gelijk de vlotter erin, vlotter kan het niet. Ja, die willen ze wel komen maken maar voor dit soort dingen moet je een serviceabonnement hebben, zo'n zeven euro in de maand kost dat en dat moest ik dan direct afsluiten en dan zouden ze wel komen hiervoor. En dan word ik eigenwijs. Ik ben echt geen krent hoor maar ze rekenen me al genoeg aan en ik bel ze never nooit. Ik doe al altijd alles zelf oplossen hier, ik ben eigenlijk wel een ideale huurder en dat zou best beloond mogen worden. Dus nee, schrijf dat maar op je buik Woonstad. Ik doe ut zelluf wel. Dat zeg ik al van voordat ik één jaar oud was en ik zeg het nu nog steeds.

Zo'n hele nieuwe vlotter is ook niet echt spotgoedkoop maar het kan dus zijn dat het membraan ervan kapot is of lekt. En dat dingetje kan je ook vervangen. Ik weer Googelen en ja hoor, ook filmpjes en foto's van. Ik dus even kijken op de wc of ik ook zo'n doppie heb, ik draai die ene knop los en trek gelijk het hele ding eraf dat met twee pootjes om een stokje zit. Nu moest ik als een gek de hoofdkraan dichtdraaien want het spoot eruit allemaal. Kan je het nog een beetje volgen? Nee? Kon ik ook niet, dus daar heb ik geen medelijden mee hoor. Enniewee, ik heb dus ook zo'n membraan, duh, en die was echt stuk. Dat mag ook wel na bijna 13 jaar trouwe dienst. Dat toilet is toen nieuw geplaatst en er is nog nooit wat mee geweest. Als hij al eens verstopt was, dan vond ik hem weer. Nog nooit hulp ingeroepen daarvoor of wat dan ook. Ik zei het al, ideale huurder ben ik.

Ik naar de Praxis dan maar, dat ding mee in mijn zak. Wat een ontzettend gore boel is dat in zo'n bak zeg. Gatverdarrie! Alles is zwart en erg vies, je durft het bijna niet aan te raken. Gewoon 13 jaar viezigheid opgehoopt in een natte omgeving. Ook het kapotte membraan bleef maar zwart afgeven, ik leek wel een kolenwerker zodra ik het had aangeraakt. Maar goed, ik had een voorbeeld nodig en was voor het gemak het feit dat je een foto kan maken met de gsm, totaal vergeten. Kan gebeuren, ik blijf natuurlijk BlonT. Gelijk maar een nieuwe wc bril meegenomen, die andere zit al jaren los. De deksel was er al af. De keren dat ik heb geprobeerd die voor de lol op scherp te zetten om de visite te laten schrikken, ben ik er zelf ingetrapt dus dat deed ik ook al lang niet meer. Een gewone witte vond ik wel genoeg.

Als ik straks opeens zin krijg, dan beschilder ik de klep en het reservoir ook gelijk even. Dat kan best wel eens leuk staan. Als het klaar is, maak ik wel een foto ervan. Al weet ik natuurlijk ook nog niet wanneer ik daar een keer de tijd voor kan nemen. Maar goed, het gaat vlotter met dit verhaal als ik even verder vertel over de vlotter. Nog even gekeken naar het filmpje en dan maar zelf aan de slag. Om een lang verhaal niet nog langer te maken, de wc is weer perfect in orde en mijn stortbak is nu niet meer zo smerig aan de binnenkant ook. De nieuwe bril zit er ook al op. Dat heb ik toch maar mooi even zelluf gedaan! GirlPowerrrrrrr! Daar hou ik wel van, iets waar je de ballen verstand van hebt toch gewoon zelf even opknappen. Heerlijk, ik heb mijzelf even een flinke schouderklop gegeven!

Ik heb bij Praxis gelijk even gekeken naar stenen. Ik wil graag van die grote keien om op te dotten of te schilderen. Als ik een tuintje of terras krijg, dan wil ik dat ook zelf graag hebben liggen. Niet dat ik vandaag met van die stenen wilde sjouwen hoor maar ze hadden ze niet eens. Ik moet dan denk ik toch wel een keertje naar een echt tuincentrum of zo. Nou, dat heeft geen haast, ik barst nog van de glazen, karaffen, flessen en noem het maar op. Laat ik die maar eerst vol gaan kladderen. Ik zal alvast met kerstdingen gaan beginnen als mijn opdrachten af zijn. Daar wil ik voor mezelf ook nog iets voor maken.

Ik heb een doos vol mooie glazen dingen gehad van Karina, prachtige voorraadpotten met glazen stolpen en dat soort dingen. Oh wat zijn die mooi! Ik zou het wel allemaal zelf willen houden maar ja, dat gaat niet. En een hele grote pot met een kleintje van Chris en mooie flessen van Nicky. Ik denk toch dat ik één zo'n pot met stolp en ook die mooie flessen van Nicky voor mezelf hou. Daar gaat dan zo'n kurk op waar lichtjes aanzitten en heb ik twee mooie kerstkandelaars. Jammer dat ze bij Ali expres niet zo vlot zijn want dan zou ik ze bestellen bij de flessen die ik verkoop en ze er voor de kostprijs erbij kunnen doen. Maar ja, je weet nooit hoe lang het duurt voor je er eentje verkoopt en ik kan me nu nog geen voorraden van dit soort dingen veroorloven. Jammer genoeg hoor want ik zag in de winkels ook weer van die leuke dingen die je kan beschilderen maar als ik het niet verkoop, dan zit ik er zelf mee. Ik kan echt niet alles zelf neerzetten, al vind ik het zelf toch ook wel heel erg leuk.

Ook spannend vandaag want die vier sets met glazen die ik in opdracht heb gemaakt, daarvan gaat er één stel vandaag als cadeau naar klanten van de opdrachtgever. Ik ben erg benieuwd wat ze er van zullen gaan zeggen. Hij gaf zijn klanten hiervoor altijd een totaal ander soort cadeau, relatiegeschenk kan je wel zeggen. Dus dit is een nieuw begin met mijn kunstwerkjes op glazen. Hij zou het me nog laten weten. Krijg ik ook net van iemand een berichtje dat ze één van mijn kunstwerkjes als cadeau aan iemand had gegeven en dat die er zo ontzettend blij mee is ook. Het is direct opgehangen op een speciale plaats. Dat is toch zo leuk om te horen. Ik word blij van het maken hoor, dat ook, maar toch, zulke dingen, daar word ik dan echt helemaal vrolijk van. Dat is ook eigenlijk wat je ermee wilt bereiken, dat mensen er blij van worden als ze er naar kijken. Goh, wat leuk toch allemaal!