6. sep, 2018

Twee jaar en 100 dagen zonder Sunshine

Kennen jullie die reclame, ja heb je d'r weer met haar reclames, van een slechthorende douchecreme? Dat ze zeggen, als jouw huid een label zou hebben, wat zou daar dan opstaan? Dan zijn er van die dames, die daar een antwoord op geven. Zegt de ene, 100% sproetjes en een ander zegt, 90% stralend. En dan heb je mij. Ik heb dat al een paar keer zo ergens in de verte voorbij horen komen maar gisteren zat ik er nou eens met een soort van plotseling veranderde belangstelling naar te kijken. Ik moet wel zeggen, ik had al een jolige bui, niet door Geer maar door Goor. Het nieuwe programma, waar ik toevallig net inviel, vond ik hilarisch! Misschien kwam het daar door. Geen idee. Maar goed, ik had het over die reclame.

Mezelf eens even kritisch bekijkend, dacht ik, nou meid, wat voor label hangt er aan jouw huid? Een lichte grijns begon al over mijn gezicht te trekken. Ik kan er wel meerdere labels aan hangen hoor. Wat dacht je van, enorm rekbaar, rekt na veel jaren helaas niet meer terug. Of een andere, na langdurig gebruik enorm kreukelig. En, na een aantal jaren, wordt vocht niet meer opgenomen, insmeren met vettigheid is een vereiste. Eh, krimpt niet maar lubbert wel uit bij verkeerd gebruik. Ik kan zo nog wel even doorgaan en ik zat dan ook te hikken van de lach na een tijdje. Lang nadat de reclame al voorbij was, zat ik nog na te grinniken. Ik ben dol op zelfspot en dit was echt een juweeltje. Ik kan daar zelf altijd enorm om lachen, ik vind mij dan soms best grappig. Gordon spant alleen de kroon, ik moest zo om dat programma lachen ook. Ik vind Gordon echt een heel leuk mens, dat scheelt want niet iedereen kan hem hebben. Maar ja, dat heb ik zo ook maar niet uitvergroot door de media, dat scheelt. Die humor heb ik zelf zo ook, wat dat betreft past hij in deze familie, en dat vindt echt niet iedereen leuk. Ik zelf wel, eerlijk gezegd. 

Mijn Poolse zusje zou gisteren komen maar dat ging niet door, kleine Alan was niet zo lekker. Jammer hoor, ik hoop dat hij snel weer op zal knappen. En toen kwamen opeens Dré en Angel langs. Ik heb namelijk iets totaal idioots gedaan, iets wat ik zelf twee weken geleden nog niet eens geloofd zou hebben. Ik heb al mijn spullen, die met roken te maken hadden, weggedaan! Ik vind het zelf nog steeds bizar! Ik had natuurlijk echt een heleboel shag ingeslagen net. Dozen filters ook nog eens. Daar zat ik dan opeens, dat ik het roken niet meer lekker vond. Echt bizar hoor, ik snap het eigenlijk nog steeds niet echt. Maar ik vond het wel zonde van die shag en die filters. Het had ook nog eens een boel geld gekost zo bij elkaar. Omdat het Dré en Angel waren, heb ik het voor een heel zacht prijsje aan hen verkocht. Dan kunnen ze voorlopig even vooruit. Zij blij, ik blij. 

Ze hebben pas een nieuw huisje en Angel mocht van mij iets uitzoeken voor in hun nieuwe huis als cadeautje. Ze koos voor de dromenvanger maar later bleek, dat ze de kandelaars met katten toch ook wel erg leuk vond. Dan neem je die er maar bij hoor, voor de gezelligheid in huis zijn zulke kandelaars altijd leuk. En ze zijn allebei kattengekken dus dan zijn ze mooi terecht gekomen wat mij betreft. We hebben gezellig zitten kletsen over van alles en nog wat. Dré kon zijn ogen niet geloven hoe groot de cits geworden zijn. Rainbow was echt toen zo'n ieniemienie en Skylar is nu zelfs de grootste van alle vier. Dré zijn mond viel bijna open, ik moest er wel om lachen. Ja ja, kleine kittens worden groot en in Skylar zijn geval zelfs heel groot! Maar goed dat ik daar politieagentje bij gespeeld heb toen hij nog alles van de anderen opvrat. Anders was hij ook nog eens in de breedte gegroeid.

Dan al dat gedoe rond die Armeense kinderen steeds op het nieuws, die het land uit moeten, daar zat ik toch ook wel met opgetrokken wenkbrauwen naar te kijken. Ik vind het echt afschuwelijk hoe zulke dingen gaan. Kijk, zijn ze er nu net, dan is het nog een ander verhaal maar dan nog hè, wie zijn wij om te bepalen hoe moeilijk ze het daar hebben? Denk je nou echt dat zo'n moeder voor haar plezier haar hele hebben en houwen oppakt om naar een ver land te vertrekken in een totaal ander deel van de wereld? Ja, er zullen vast profiteurs tussen zitten hoor, tussen de vluchtelingen, die denken dat het hier Walhalla is. Maar moeten daar de anderen onder lijden? 

Maar wat eigenlijk nog eens een keertje veel belangrijker is om te beseffen, denk je dat moeder Aarde grenzen heeft gemaakt? Ik dacht het niet. Dat hebben mensen gedaan, die doen wel meer dingen die helemaal nergens op slaan, dat weten we allemaal wel. Maar toch, deze aarde is van ons allemaal. Er zijn voor moeder Aarde helemaal geen nationaliteiten, of rassen, we zijn allemaal hetzelfde voor haar. Er is maar één ras en dat is het menselijke ras en er is maar 1 plek waar we allemaal op thuis horen en dat is op deze aardbol. En het maakt dan eigenlijk geen ruk uit waar je wilt leven. Ik begrijp echt wel dat je niet zomaar een half ander land opeens in je land kunt laten hoor, dat daar dingen voor geregeld moeten worden.

Maar eigenlijk komt dat ook weer omdat de boel niet eerlijk verdeeld wordt. Want er is zoveel overvloed, er hoeft geen mens ter wereld hongerig te zijn. Toch zijn miljoenen dat wel en dat komt omdat de rijken alleen maar rijker worden en de armen arm blijven. Als er geen mens honger zou lijden omdat we elkaar allemaal helpen, dan zou de wereld er al heel anders uit gaan zien. En die tijd gaat nog wel een keer komen, dat mag van mij liever vandaag nog dan morgen. Al die oorlogen ook om religie! Weet je wat ik daar zo raar aan vind? Alle religies propageren vrede, waarom komt er dan constant oorlog door? Bizar toch eigenlijk?

Dat heeft niets met God te maken maar met van die egootjes die belangrijk willen zijn en macht willen hebben. Dat is toch zeker geen religie dan? Daarom ben ik zo tegen kerken en dat soort dingen, er klopt geen bal van en het gaat alleen maar om de macht. Als God alles geschapen heeft, wat elke religie zegt, hoe ze God ook noemen, denk je dan echt dat hij zomaar een hele groep zou willen laten vermoorden omdat ze hem anders noemen of anders eren? Nee, dat dacht ik ook niet! Ik noem God ook geen God, ik noem de Albron Wayti, wat eigenlijk betekent alles dat leeft. We zijn er dus allemaal een deeltje van, zegt dat niet genoeg?