11. sep, 2018

Twee jaar en 105 dagen zonder Sunshine

Gisteren was het even spannend, zou het Zooplus pakketje nog op tijd zijn? Vorige week had ik al iets besteld. De, verrekt dure, snoepjes waren bijna op. Dat kan absoluut niet gebeuren want ik zou niet weten wat ik met ze moet doen als die er niet zijn. Ze reageren ondertussen erg goed op de wekker elke avond om half tien. Al zitten ze nog steeds ruim een kwartier, soms langer, van te voren mijn beeld voor de tv te verknallen. Soms, als ik dan opsta bijvoorbeeld, om iets te drinken te pakken en weer rustig ga zitten, gaan ze even weg maar ze blijven alert. Kleine Rainbow wordt helemaal gek zodra de wekker gaat. Hij vliegt van waar hij ook is met een noodgang de bank op. SNOEPIETIJD!

Dus toen ik het laatste grote blik Cosma snacks in hun pot had gedaan, heb ik direct nieuwe besteld. Ik dacht dat makkelijk te kunnen halen. Vrijdagochtend had ik ze besteld en normaal heb ik ze dan al op zaterdag binnen. Dit keer kreeg ik op zaterdag alleen een mailtje dat het zo druk was, dat mijn bestelling vertraging op zou lopen. Oh, oké, niet zo fijn. Maar ik had nog een paar dagen. Ja, voor de snoepjes misschien wel maar ook was Rainbow's lunch op deze zondag. Nu had ik nog wel wat andere zakjes liggen maar die moest hij mooi niet. Uit de zaak had ik gisteren toch maar even een zakje Sheba gehaald. Zondag kreeg ik gelukkig een mailtje dat mijn pakket maandag zou worden geleverd maar ja, dat kon wel tot vier uur duren die middag. En dat is veel te laat om te lunchen voor Rainbow.

Net nadat hij zijn lunch had verorberd, kwam het pakketje aan. Dat ene doosje Sheba was toch niet voor niets geweest. Alleen met uitpakken van de doos net, zag ik dat ik de verkeerde Sheba heb besteld. Dit zit in zakjes en zondag deed meneer daar ook al moeilijk over en heb ik hem later nog maar een bakje mousse gegeven. Skylar had veel mazzel die dag en zal behoorlijk vol hebben gezeten. Vreetzakje! Vandaag dus maar even afwachten wat Rainbow met zijn lunch zal doen. Nou was het zondag wel een ander merk, dat kan het ook geweest zijn maar toch, wat zijn ze toch lastig hier. Jeetje zeg, het is al bijna een ramp als je de snoepjes niet op tijd binnen hebt. Ik weet wel wat ik in huis heb gehaald met al die sujetten met allemaal hun eigen echte eigenaardigheden.

De afgelopen paar dagen vond ik het dampen wel iets minder worden. Op de een of andere manier was het meer een gedoe. Toch wilde ik geen sigaret meer, ook wel weer raar, dat zou ik nog geen 3 weken geleden toch echt niet geloofd hebben. Gisteren zat ik weer te klooien en toen dacht ik even terug. Dat begon eigenlijk nadat ik die coil had vervangen. Dat is een onderdeel waarin dat spul verdampt wordt en dat moet je regelmatig vervangen. Zou ik daar iets niet goed hebben gedaan dan? Of is precies deze coil niet in orde, kan ook natuurlijk. Het is allemaal nog nieuw voor mij en daar moet je dan toch ook ervaring in krijgen. Het leek in elk geval een stuk minder te dampen en dat vind ik er nou juist prettig aan.

Oké, ik ging er maar even voor zitten en dacht, ik doe er gewoon een nieuwe in. Daarna was het nog erger, want het leek wel alsof er geen lucht meer bij kon of zo. De hele boel dan maar goed schoongemaakt met een doekje en weer geprobeerd. Zo dan, dat was even een enorm verschil toen ik het daarna weer probeerde. Dat was het dus geweest, die coil klopte iets niet mee want de vloeistof werd ook direct donker steeds, dat is nu niet meer en iets bij die luchttoevoer klopte niet. Je moet het maar weten! Ik weet het in elk geval voor de volgende keer. Ik merk dat het ook behoorlijk scheelt in hoe snel de batterij leeg is, dat had er dan ook nog mee te maken. Ik ben weer een tevreden damper en ik ben ook weer een stuk wijzer. Al doende leert men, dat geldt echt voor alles.

Vandaag doe ik niks, tenminste, niks wat ik niet leuk vind. Ik ga vandaag proberen die vijf potten af te maken, ik vind ze nu al erg leuk zelf. Dus dat afwerken, de details erop aanbrengen, dat is nog dubbel leuk ook. En ik doe morgen pas weer de dingen als stofzuigen en meer van dat soort vervelende klusjes. Het zou nu ook wel mogen hoor maar ik wil gewoon, zeker tijdens het re-integreren, een dag van ontspanning hebben omdat dat nog zoveel van me vraagt. Ik probeer weer routines te vormen op de een of andere manier. Als ik dan straks meer uren moet gaan maken, dat ik daar dan houvast aan heb of zo. Al kan je nooit echt alles van te voren plannen. Daar ben ik echt al lang achter.

Bij mij gaat er altijd net iets anders of compleet anders zodat je hele planning weer in de war ligt. Toch blijf ik daaraan vasthouden, het geeft me structuur en ik merk er ook aan hoe ik me voel. Als je van die dagen hebt dat niks lukt of je bent overal te moe voor, dat merk je dan ook sneller en dan kan ik daar op inspringen. Want ik vergeet nog regelmatig om voor mezelf op te komen. Dat zit gewoon nog niet echt in me. Of dat ooit gaat komen weet ik niet maar ik hoop het wel. Ik heb nog wat jaartjes te gaan en dat gaat voor geen meter als je jezelf constant overbelast. Geen overbodige luxe om dat dan echt af te gaan leren. Alleen hoe, dat is nog de vraag. Dus een beetje structuur geeft me daar ook meer zicht op. Moet ik er natuurlijk wel op letten en dat vergeet ik ook nog wel eens. Maar ik kom er wel hoor! Let maar op!

Ontdek ik net weer iets nieuws. Ik dacht dat Rainbow die 'nieuwe' Sheba niet zou lusten. Ik doe het in een bakje want het zit nu in zakjes jammer genoeg want dat andere gaf ik zo in het bakje aan hem. Lekker makkelijk, geen afwas. Hij springt op de aanrecht en ruikt eraan. Skylar er ook weer bij natuurlijk, die duw ik van de aanrecht af maar Rainbow wil het niet eten. Nou ja, ik denk, laat maar dan. Maar hij huppelt enthousiast achter me aan. Ik weer terug om het bakje te pakken. Wil meneer het juist heel graag eten maar dan wel hier vlak achter me. Veilig voor stelende broers en als een soort speciale behandeling. Dat is het ook wel een beetje maar ja, dat komt omdat hij geen brokjes eet, het is niet extra verwennen. Oké, dat weet ik dan ook weer. Rainbow wil vlak achter mij zijn lunch verorberen. Prima hoor, je moet het maar even weten alleen. Voortaan gewoon de lunch hier naartoe brengen. Skylar ligt verongelijkt naar me te kijken een stukje verderop. Ja, leg dat maar eens even uit.