15. sep, 2018

Twee jaar en 109 dagen zonder Sunshine

Ik heb de laatste tijd zo'n lol om Rainbow, zoals wel vaker natuurlijk! Hij vangt tegenwoordig zijn lekkers. Nee, geen brokjes, al brengt me dat nu opeens op een idee. Nee, hij vangt wel lekker dingen, als ik die zit te eten en ik heb veel voor hem over maar nee, ik ga geen brokjes eten. Maar als ik iets eet, zeg even een stukje kaas of zo, dan bedelt hij natuurlijk en dan gooi ik een stukje naar hem toe en hij springt het zo uit de lucht. Ik zou het eens moeten filmen maar ja, dat gaat lastig zo in je uppie. Misschien doet hij het ook als Kim er eens een keer is, dat moet ik nog uitproberen. Het is zo koddig om te zien.

Het ligt er maar net aan hoe ik het gooi of hoe het stukje eraan komt maar hij vangt het wel, negen van de tien keer. Of hij maait het met zijn pootje naar hem toe, of hij vangt het zo in zijn bekkie. Maar hij vangt het praktisch altijd. Soms vangt hij het zelfs ín zijn pootje, dan lijkt het net alsof hij iets 'in zijn hand' heeft. Dan hopt hij op drie pootjes naar een veilig plekje en eet hij het daar op. Hij is er vrij goed in. Beter dan ik ben met gooien. Ik vind het zelfs zo grappig dat ik van alles naar hem toe gooi. En hij wordt er steeds beter in. Hij vangt ook echt van alles.

Als ze een plakje kip krijgen, dan gooi ik dat altijd en zo is het begonnen. Skylar denkt er niet eens over om dat te doen. Dat vergeet ik wel eens en gooi ik het boven op zijn koppie en dat vindt hij helemaal niet leuk. Daar kwam ik al snel achter. Dan moppert hij gelijk. Maar Rainbow vist de stukjes van een plakje kip zo de lucht uit en soms, met het gevangen stuk kip in zijn mondje, rent hij ook nog eens achter het stukje aan dat ik naar Skylar gooide. Hij vindt het vangen in elk geval helemaal geweldig. En ik heb er echt lol van, zoals hij dan doet is echt zo schattig om te zien. Al is het soms niet echt handig om met van alles te gooien, maar goed, ik maak het zelf schoon, dus het mag van mij.

Vandaag ben ik op visite geweest bij Agnieszka, onze Poolse zus, want die was donderdag jarig geweest. Haar cadeautje had ik al lang klaar staan. Ze wilde graag een vaas beschilderd hebben maar wist toen niet goed wat ze wilde. Of met een pioenroos of met een orchidee. Daarom heb ik die maar een allebei gemaakt, zodat ze kon kiezen. Ze koos voor de orchidee en die andere is ondertussen al verkocht. Ik had er ook nog een glas bijgemaakt met haar naam erop. Zo had ik toch nog een beetje een verrassing want die vaas, dat wist ze natuurlijk al. Het is altijd gezellig en ik zag mijn broer en schoonzus ook weer even. We hebben lekker zitten kletsen en gelachen, best even leuk zo.

Ik had met mijn broer mee kunnen rijden maar ik ben zo'n kluns altijd in de weg vinden, dat ik mezelf verplicht om dat toch gewoon te doen. Bovendien, als ik weg wil, omdat ik opeens moe word of wat dan ook, dan kan ik gewoon gaan. Dat vind ik altijd fijner, in elk geval zeker sinds ik ziek ben geworden. Als degene waar je mee meerijdt zelf geen aanstalten maakt als jij zelf weg wilt, dan is dat altijd zo lullig en dan zeg ik niks. Dus zit ik daar ook liever niet aan vast. Ik bepaal dat liever zelf, al vind ik meerijden dan ook eigenlijk weer gezelliger. Maar het is het ene of het andere in dit geval. Dan maar zelf rijden. Het was prachtig weer dus dan is zo'n ritje ook helemaal niet erg.

Ik ging uiteraard ook eerder weg dan San en Ben dus ik had goed gekozen voor mezelf. Ik was dit keer goed gereden op de heenweg maar ik nam op de terugweg weer eens bij een rotonde een verkeerde afslag. Ik heb dat altijd slecht door bij Google maps en eerlijk is eerlijk, soms zegt ze het ook verkeerd. Bij de volgende rotonde zei ze ook duidelijk 'neem de eerste afslag' terwijl ik zag dat het de tweede moest zijn. Dus eh, Truus van Google maps, daar ben ik mooi niet ingetrapt. Die tweede keer dan, die eerste keer wel. Maar goed, stukje om en dan kom je weer goed.

Mijn broer heeft een schilderij dat hij voor de ene helft mooi vindt en de achtergrond vindt hij spuuglelijk. Of ik dat kan veranderen voor hem. Nou geen idee, dat gaan we dan maar eens bekijken. Hij grapte dat hij zijn eigen cadeau al had meegenomen dan. Is die oelewapper het schilderij gewoon vergeten. Nou ja, dat komt dan nog wel. Hij wil de achtergrond een beetje gangsta bling met weed of zo. Eh, wat? Ja, gangsta bling, ik had het goed verstaan. Hij moet maar even precies uitleggen wat hij daarmee bedoelt hoor, anders doe ik vast wat anders dan hij in zijn hoofd heeft. Of me wat plaatjes sturen van wat hij zou willen. Want ik ben niet zo thuis in de gangsta bling. Maar wel leuk om zoiets uit te gaan proberen. Dat kán heel leuk worden, of helemaal niet.

Net als met het maken van dingen, wat ik mooi vind, of denk dat een ander leuk gaat vinden, dat kan totaal anders zijn dan hoe het echt zit. Dat maakt het heel moeilijk vind ik, om dingen goed in te schatten. Want zoals ik het leuk vind, wil niet zeggen dat iemand anders het leuk vindt. Daar zit hem nou net de kneep. Ik zie ook wel eens dingen voorbij komen waar ik geen zak aan vindt en nog niet eens gratis in huis zou willen halen, waar anderen dan enorm de loftrompet over aan het spelen zijn, alsof ze Dizzy Gilespie zelf zijn. Het is overduidelijk, smaken verschillen en dat is maar goed ook!