25. sep, 2018

Twee jaar en 119 dagen zonder Sunshine

Ik heb dan wel heel stoer de wc gemaakt maar hij doet nu toch weer raar. Dat begon het weekend al, het water sijpelde langzaam door. Ondertussen weet ik dat ook dit aan de vlotter ligt, net als het heel langzaam bijvullen van water in de stortbak. Ik heb die klep er weer afgewurmd, iets dat ook wel wat makkelijker zou mogen kunnen, wat mij betreft. Een tikje tegen het ding zelf en het was weer goed. Totdat ik de klep er weer op had gezet. Ik kan er lang naar kijken maar hoe dat nou echt precies werkt, daar kom ik toch niet helemaal achter. Daarom begrijp ik niet goed waar het nou precies in kan zitten. Lastig dus.

De klep is er nu af, ik woon hier toch alleen en ik weet hoe ik moet doortrekken zonder het gemak die de klep erop kan geven. Alleen nu doet hij het natuurlijk opeens prima. Tot ik de klep er weer opdoe. Maar ik kan niet vinden waar dat nou in moet zitten. Daarnet toch maar eens geprobeerd om de klep er weer op te doen en hij doet het nog steeds zoals het hoort. Tot de volgende keer natuurlijk. Ik heb het vage vermoeden dat er toch een hele nieuwe vlotter in zal moeten een keertje. Dat stel ik natuurlijk het liefst zo lang mogelijk uit. Die kunnen nogal prijzig zijn, al viel het bij de Praxis geloof ik wel mee. Ik word hier nog een keertje goed in ook! Kapotte wc? Ria helpt je ermee! In slogans ben ik ook wel aardig, geloof ik.

Ik ben tussendoor steeds bezig met de kandelaartjes. Morgen ga ik een dagje op stap met Kim en dan ga ik gelijk kijken of ik er ergens nog een stuk of 20 vandaan kan halen. Dat komt vast wel goed. Misschien neem ik er iets meer mee, ook om er nog een paar voor op de site te maken, voor de verkoop. Gisteren vroeg er nog iemand om ook maar ja, ze zijn op, die ik op de site had staan en het zullen nu dan ook andere worden omdat je die nergens kan kopen. Er zit niets anders op. Ik heb het druk met al die opdrachten, die een tijdslimiet hebben om af te zijn. En de rest zal gewoon even moeten wachten. Daarom werk ik daar nu ook alleen maar aan. Als af is wat af moet, kan ik weer aan mijn eigen dingen werken.

Ik wil ook nog zoveel maken! Ook aan schilderijen en dat soort dingen. Dat is niet het enige maar ik wil zelf ook een paar leuke flessen, met lichtjes erin, voor de kerst hier. Alleen ben je dan zelf een kind van de rekening want voor jezelf, ga je niet zo zitten pushen. En ik wil ook nog steeds zo graag dat kastje uit de gang opknappen. En ook de krantenbak die naast de bank staat. Die moeten dan hetzelfde ontwerp krijgen, zodat ze bij elkaar passen. Ik ben daar nog over aan het dubben, want dan komen er wel meer meubels bij die ik dan in diezelfde stijl ga aanpakken. Als ik daar tenminste een keertje de tijd voor ga krijgen. Eerst maar eens even een goed ontwerp voor gaan maken en dan zien hoe ik die tijd kan maken.

Dat zal zeker niet voor volgend jaar gaan zijn, ben ik bang. Juist omdat ik me iets beter ga voelen, merk ik dat ik wel erg op moet gaan letten dat ik niet over grenzen ga, waar ik dat niet moet doen. Zoals gisteren dat ene uurtje je dan weer op je plek zet en je eventjes met je neus op de feiten drukt. Ja, het gaat wat beter, nee, je bent er nog lang niet. Dus opletten geblazen. Ik merk het wel snel hoor, daar niet voor. Daar zorgt mijn strenge lijf wel voor. Maar zoals nu, met veel opdrachten met een deadline, moet ik erg opletten dat ik er niet van ga stressen. Maar toch wil ik het proberen voor elkaar te krijgen. Ik hou me gewoon kalm en doe wat ik moet doen. Dat het uurtje langer me zo zwaar viel, dat is veel vervelender. Daar moet ik zeker op letten want ik wil echt geen grote terugval meer krijgen.

Vandaag in de ochtend de boel gedaan. Nou ja de boel, dat is wel weer wat overdreven. Gewoon een beetje gestoft en gestofzuigd en het toilet. Bijna dagelijkse kost, al ben ik flink gaan minderen in het stofzuigen sinds ik ziek ben geworden. Daarna ben ik aan de kandelaartjes begonnen die ik hier al heb. Ik heb er nu een paar af. Morgen dus zoeken naar de rest, zodat ik er minstens 30 kan maken. Ik ben nog wel even bezig. Mijn nek doet nu zeer dus ik ben er klaar mee voor vandaag. Even rust, even schrijven en dan is het alweer bijna tijd om de katjes te gaan voeren. En dan ben ik zelf ook aan de beurt. Als je zo bezig bent, dan vliegen die dagen gewoon echt veel te snel voorbij hoor. Morgen met Kim op stap en dan komt er ook niks van.

En ik moet ook echt en dan bedoel ik ook echt, gaan zorgen dat ik mijn zomergoed ga omwisselen met het wintergoed. Het wordt echt kouder straks. Ik moet echt nog vinden wat ik er nou precies mee gedaan heb begin van dit jaar. Ik wist toen echt niet dat ik zo heel erg warrig was, daar kom je vanzelf wel achter natuurlijk. Dat is alleen helaas als je alles al kwijt bent wat je dacht netjes op te ruimen. Maar ik kom er wel uit. Ik heb het nu ook weer erg koud maar de deur staat dan ook al heel de dag open. Dat vinden ze toch een stuk fijner dan dat hij dicht is, de cits dan. Voor mij is het nu weer met blauwe kouwe vingertjes typen. Die gaat zo echt wel dicht hoor. En dan lekker onder een plaid weer warm zien te worden. Ik krijg opeens trek in soep! Misschien morgen maar spullen voor halen?