26. sep, 2018

Twee jaar en 120 dagen zonder Sunshine

Wat een gedoe weer met die pakketten. Het lijkt wel alsof het me opzoekt! Ik had vorige vrijdag al bij Zooplus besteld weer en ook voor mijn E liquids een bestelling gedaan. Die laatste is er altijd al binnen 24 uur en vroeger was Zooplus er ook binnen ene dag. Dat gaat de laatste maanden toch wel anders. Nu kwamen ze allebei niet binnen op zaterdag. Omdat ik nu, als het goed is tenminste, van de post berichtjes krijg van zelfs het lulligste kaartje, wist ik, dacht ik, dat ik gisteren ook niet in de brievenbus hoefde te kijken. De app gaf aan dat er niets onderweg was. Nou zeg, wat is dat nou weer? Ik zat al bijna zonder liquid en dat is hetzelfde als zonder sigaretten zitten. Vanmorgen vroeg dus een mail naar Zwoofs waar ik zowat direct antwoord op kreeg.

Er kan wel eens vertraging zijn bij de post want zij hadden het afgelopen vrijdag al voor half zes aan de post afgegeven. Oké dan. Als het er binnen vijf werkdagen niet zou zijn, dan moest ik ze even een mailtje sturen. Heel handig, dan straks maar langs de winkel ervoor. Ik had ondertussen bericht gekregen van Zooplus dat het uit Duitsland moest komen en met DPD bezorgd zou worden. Als ik op de track & trace link klikte, kon ik dus zien dat het nog in Duitsland moest zijn. Vandaag zou het dus ook niet worden. Dit was allemaal rond een uurtje of half acht vanmorgen. Ik stuurde ook maar een mail naar Zooplus, dat ik dit niet handig vind.

Ik bestel altijd op de dag dat ik mijn salaris krijg, en dan is alles hier in huis bijna op. Nou kan ik nog voor hun eten wel naar de winkel hoor. Maar voor hun, eigenlijk veel te veel, geliefde snoepjes, kan ik nergens terecht. Die kan ik alleen online kopen. Eergisteren was ik al zuinig geweest met het handje snoepjes. Dat was meer een klein kinderhandje geworden. Gisteravond kregen ze al bijna helemaal niets omdat ik nu voor vanavond grotendeels nog gruis en wat kleine stukjes over had. Als mijn pakket er morgen nog niet is, dan is het echt drama want wat ik ook voor ze koop, ze willen het niet en blijven dan drammen om iets wat ik gewoon niet heb. Eigenlijk is dat hele snoepjes ritueel zo prettig niet, als je het zo bekijkt.

Dat kan dan wel zo zijn, ik zit er ondertussen maar mee. Sonja speelde vandaag weer eens voor reddende engel, toen ik het haar vertelde en ze had zo'n klein buisje liggen nog en die heeft ze op de post gedaan, zodat ik dan in elk geval voor morgenavond snoepjes zou hebben. Daar hoefde ik in elk geval niet meer over te stressen maar toch, heel vervelend als het zo gaat.

Daarna ben ik Kim gaan ophalen en die moest een gordijnroede hebben en die had ze gezien bij Ikea. We vinden het altijd leuk om door al die kamertjes te lopen die ze daar gemaakt hebben. Sommigen vinden we totaal geweldig en anderen zien er weer niet uit. Alleen was die hele Ikea voor mij toch wat veel. Dat merkte ik wel aan mijn hielen. Dat wordt wat dan, die zevende oktober. Als ik dat maar ga redden maar goed, dan zullen we dan wel zien. Het zijn alleen die hielen die zo'n zeer gaan doen. Voor mij was er ook een walhalla aan leuke glazen dingen die ik kan beschilderen maar ik moet echt eerst afmaken wat ik hier nog heb staan. En als dat dan verkocht wordt, mag ik van mezelf als beloning naar de Ikea. Leuke dingen kopen.

Staan we in een enorme rij voor de kassa, sta ik zo uit verveling door mijn mail te bladeren, zie ik dat er om tien uur een mailtje is gekomen van die DPD, dat ze tussen 10u30 en 11u30 mijn pakket komen bezorgen. Nou dag dagje, dan rijden we maar als een gek naar huis, hopend dat ze laat zullen zijn. Er lag niets in de brievenbus, terwijl die tijd al verstreken was. Maar goed, we waren in elk geval nog op tijd. Wie weet hoe lang het anders weer duurt voordat je het hebt. Maar we hadden ook nog eigenlijk wat leuks willen doen en we moesten ook nog naar de winkel. Hij had er al moeten zijn dus wie weet, staat hij zo meteen voor de deur.

Dat was leuk geweest maar hij kwam verdorie pas om 15u10. Ondertussen hebben wij wel hartstikke lol gehad hoor. De envelop van Zwoofs lag namelijk wel in de bus. Blijkbaar kan je op die app van de post dus ook niet bouwen. Heel fijn. Ik had bij Zwoofs ook een soort proefpakketje bij gekocht met diverse smaken Er zat er eentje tussen, Dark Love, die rook wat vreemd. Die wilden we proeven, want dat kan dan wel eens anders zijn. Kokhalzend liepen we allebei door de kamer. Helemaal dubbel lagen we daar dan weer om natuurlijk. Zouden er echt mensen bestaan die deze smaak lekker vinden? Wij konden het ons niet voorstellen. Maar goed, weer een dag in de soep door pakketjes, gelukkig maken wij het zelf altijd toch wel leuk. Maar dat smaakje, dat wil ik echt nooit en nooit meer proeven. Gatsiedarrie!

DPD was ook nog zo asociaal om het niet eens boven te brengen. Kim had het helemaal alleen naar boven gedragen en het was echt loeizwaar. Als ik dat had geweten dan had ik wel even komen helpen zeg! Bizar gewoon. Nee, dat doen ze niet, zei hij tegen haar beneden op de gang. Nou ja zeg, dan is PostNL wel anders, al loopt hij dan ook te mopperen, hij doet het tenminste wel! Genoeg geërgerd voor vandaag, ik ben Kim met haar levensgevaarlijke, in haar handen dan, gordijnroede. En daarna ben ik rechtstreeks naar huis gegaan. Geen puf meer om in welk winkel dan ook te staan. Morgen naar de zaak, veel te doen aan schilderwerk, druk druk druk. Hopelijk geen kramp vannacht, anders ben ik morgen weer halfdood. Fingers crossed! Met vandaag ben ik gewoon wel klaar en ik heb het toch leuk gehad! Lekker puh!