27. sep, 2018

Twee jaar en 121 dagen zonder Sunshine

Ik moest gisteren ook nog zo om Kim lachen, ze heeft een nieuwe hobby opeens. Wat zij nog niet wist, al is ze ondertussen ook een fervent damper en ex-roker, is dat de damp een soort van zwaarder is dan lucht. Rook gaat omhoog maar damp gaat omlaag. Dus als je een vaasje vol blaast met damp, dan zakt het een beetje naar de bodem na een tijdje. Dat ziet er heel grappig uit, alsof je met vloeibare stikstof aan het werken bent. Al is dat uiteraard iets totaal anders. Maar die rondhangende damp is leuk om te zien. Dat had ik haar laten zien en toen ging ze helemaal los hier.

Nou kon dat ook, het staat hier vol met potten, flessen en noem het maar op. Binnen de kortste keren zat alles vol met damp. Ze vond het helemaal geweldig en ik lag echt dubbel. Gek kind heb ik toch! Maar ze leerde mij ook iets nieuws over de damp, wat ik nog niet wist. Zij wist het al en zei tegen me, blaas het eens allemaal uit door je neus ma. Oké, ik luister natuurlijk naar wat ze zegt en doe dat. Gatverdarrie zeg! Dan wordt de binnenkant van je neus gewoon kleddernat! Ja, het is damp hè. Aan zulke dingen denk je toch helemaal niet? Nu was het haar beurt om dubbel te liggen. En ik bleef nog even het gevoel houden dat ik een soort van snotneus had. Jasses! In elk geval, nooit te oud om te leren, dat merkte ik gisteren wel.

Ik had gisteren nog zo'n soort ervaring als met dat ene bizar vieze smaakje dat Kim en ik samen hadden geproefd. Ook de vanille, iets wat ik normaal toch echt heerlijk vind, van dat merk was niet te pruimen zeg. Er zit iets in, net zoals in dat andere gore smaakje, waar ik kokhalsneigingen van krijg. Ik kan het alleen niet thuis brengen. Later schoot het me te binnen. Er is namelijk een mannenluchtje en daar ga ik dus echt van over mijn nek. Niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. Eind jaren 90 was dat luchtje nogal populair, tot mijn grote misselijke verdriet. Fahrenheit, ik geloof dat het van Dior is. Oh wat vond ik dat vreselijk en echt misselijk makend. Ik weet niet wat er nou precies in zat, of zit want het is nog steeds te koop helaas. Het is in elk geval iets waar ik echt beroerd van word.

Gek is dat toch hè? Dat smaken verschillen, dat snap ik heus wel. Maar ik word van dat spul gewoon echt lichamelijk beroerd. En wat er in deze smaakjes zit van het merk Basics, heeft net zo'n effect op me. Iets dat me echt lichamelijk raakt maar niet op een goeie manier. Ik vraag me wel af wat het precies kan zijn maar ja, daar zal ik zo wel niet achter komen. In elk geval, dat mannenluchtje en die smaken van Basics ga ik gewoon vermijden. Er zat ook nog een menthol bij en een cold rush maar volgens mij kan je daar weinig aan verkloten. Ik ga ook niet meer van die proefpakketten bestellen hoor, zonde van mijn geld als je ze allemaal vies blijkt te vinden. Ik ga binnenkort wel een keertje naar Rotterdamp. Daar mag je van alles uitproberen en dat is wel zo handig. Dan weet je het gelijk en hoef je het niet eerst te kopen om er dan niets meer aan te hebben.

Met de kandelaartjes ben ik nog volop bezig. Ik ben nog niet eens op de helft ermee. Ja, ik kan ook wel wat anders gaan doen maar stel dat ik er dan opeens erg lang over ga doen en ik krijg ze niet op tijd af. Nee, dan maar liever eerst afmaken wat ik af moet maken. Ik moet ook nog twee potten doen maar dat gaat nog wel lukken. Ik denk dat ik daar steeds tussendoor even een klein stukje aan ga werken. Ik heb nog wat meer dingen in opdracht maar daar staat nu even geen deadline voor. Hoewel, die eerste november komt snel dichterbij zo natuurlijk. De dagen vliegen weer alsof ze geen uren hebben maar minuten.

De cits zijn gelukkig weer iets rustiger. Kim zei dat het kon komen van de volle maan van de afgelopen week. Niet gek gedacht natuurlijk want ook op mensen heeft dat een effect. Maar ja, als je eb en vloed kan veroorzaken, puur door aantrekkingskracht, dan heb je vast nog wel meer in je mars. Ik weet ook nog wel wat Moeder Maan nog meer heeft gedaan dus mijn respect voor haar is groot. Ik ben gek op de Maan maar als de cits volgende maand weer zo vervelend zijn, dan sluit ik ze een weekje op hoor. Ah nee hoor, dat zou ik niet doen maar toch, ze moeten wel normaal doen tegen elkaar. Daar gaat het nog wel eens scheef bij ze. Ik weet niet precies hoe lang katten in de puberteit zitten maar ik hoop niet al te lang meer.

Er is gewoon een soort van machtstrijdje aan de gang en die mag van mij snel over zijn. Ik vind dat Moonlight de grootste rechten heeft, dan Aurora en dan pas die twee bengels. Ik kan alleen zo van ze genieten, als ze niet zo vervelend zijn. Los van het puberen zijn ze allemaal stuk voor stuk heel lief. Al hoor ik nu weer gegil en geblaas en gil ik hard "Skylar!" Dat helpt meestal wel direct. Behalve dan die enkele keer dat het Rainbow blijkt te zijn.

Ik kreeg vanmiddag nog een hilarisch filmpje van Kim binnen. Die heeft ook twee van die rare gevallen met snorharen in huis. Timo was geschrokken en was tijdens het wegspringen, zo in de kom yoghurt van Kim terecht gekomen. Haar gezicht, bril en heel de boel zat onder de yoghurt. Ik lag natuurlijk in een deuk en dat vond ze niet zo aardig van me. Maar ja, ze kon er later zelf ook wel om lachen. Omdat ik het zo herken stuurde ik haar; leuk hè, katten?! Ik kreeg alleen maar terug; Uhuh... We weten het allebei, nooit een saai moment als je met je katten bent. Leuke slogan ook weer 🤪