13. okt, 2018

Twee jaar en 137 dagen zonder Sunshine

Gisteren heb ik geprobeerd de enorme letters van die fles weggewerkt te krijgen maar ze blijven maar door het wit schijnen. Het is ook nog eens echt een loeizware fles hoor, niet te doen! Best lastig omdat je hem steeds moet draaien ook, als je bij alle plekjes wilt komen. Kijk maar op de foto wat een bakbeest het is, met een normale wijnfles ernaast omdat je het anders haast niet kan zien. Ik wil erg graag een mooie kerstafbeelding op maken of zoiets. Dan zit er een enorme dop met een enorme kurk op. Daar kan je mooi de lichtjes op vast pinnen en die zijn dan zowat onzichtbaar weggewerkt ook. De dop zilver maken of zo en net onder de hals een mooie ring met wit met zilveren bloemen. Oh, dat mudding zou daar fantastisch voor zijn, bedenk ik me opeens! En ik wilde ook al die zwarte mud bestellen, die dan combineren en iets zwart, wit met zilver daarboven bij de hals en glitter! Leukie!

Dat dat spul niet in een sopje kan is niet zo erg dan. Deze fles krijg je met geen mogelijkheid in een sopje. Ja, als je een ligbad hebt of zo. Ik had dat namelijk gevraagd aan die Margot, over die mud, maar je kan het wel afdichten met een sealer of bijvoorbeeld die multisurface Folkart verf van Plaid die ik gebruik. Maar als je dan een kwart milimeter mist, heb je kans dat het eraf brokkelt als je het nat maakt. Oké, weet ik dat ook. Het is dan ook echt decoratief bedoeld. Dat is bij de verf ook wel zo maar die kan je toch voorzichtig met nat schoonmaken. Ik zou iets met acrylverf niet lang in een heet sopje laten liggen. Dan heb je kans dat die acryl zacht wordt en dan kan je het er zo afduwen. Niet handig als je het mooi wilt houden.

Omdat ik vandaag aan die fles wilde beginnen, er is eigenlijk zoveel waar ik aan wil beginnen, was ik helemaal blij verheugd toen de postbode aanbelde. Ik voel me nog niet helemaal honderd, procent dan hè, maar wel stukken beter dan gisteren. Mooi dacht ik, ik ga die doos pas open doen, als ik alles gedaan heb wat ik hier wilde doen. Ik ken mijzelf, anders komt er nergens meer wat van en ben ik de hele dag aan het 'mudden' oftewel modderen. Maar dan anders dan normaal modderen. Ik hoop in elk geval, dat ik met het modderen niet zal modderen. Dat het gewoon lekker soepel gaat. Ik heb wat filmpjes gevonden erover. Die dingen zijn echt bijna niet te vinden hoor. Het ziet er heel makkelijk uit maar ik weet wel bijna zeker, dat dat een instinkertje is.

Zij doet dat zo eventjes maar ik denk dat je er heel snel de mist mee kan ingaan, als je niet weet hoe het moet. Toen ik eindelijk klaar was met wat ik van mezelf moest doen, stond ik bijna te springen om die doos uit Engeland open te maken. De schaar moest eraan te pas komen, het zat in elk geval goed ingepakt! Hè hè, het duurt even maar dan heb je ook wat. Of niet. Ik kijk het nog eens goed na en open de pc om ook bij hun online nog even te kijken, voor ik me vergist heb. Ik moet van alles hebben maar de instructies, die erbij horen te zitten, en twee essentiële dingen, die ik er echt voor nodig heb, ontbreken. Mijn enthousiasme zakt tot onder het nulpunt. Nou ja, wat is dit toch?

Ik heb nog wel met de directeur zelf zitten mailen, die zou ervoor zorgen dat het allemaal goed zou komen. Het was juist zo fijn dat ik gewoon ook met PayPal kon betalen en het heeft maar 5 dagen gekost om hier te komen. Dat viel me nogal mee zeg, best snel eigenlijk. Maar ja, dan moet je pakketje wel compleet zijn. Als de instructies er nou alleen niet bijgezeten zouden hebben, dan had ik er heus wel uitgekomen. Al is zoiets om te beginnen wel makkelijk. Ik dacht, ik mail gelijk die directeur even, kunnen ze maandag gelijk aan de slag. Ook zei ik dat ik de zwarte versie er ook bij wilde hebben maar dat ik nu niet zeker weet of ik dat wel moet bestellen. Want dan heb ik die twee ontbrekende onderdelen ook nog een keertje nodig.

Tot mijn grote verbazing had ik binnen de kortste keren een mailtje terug. Verontschuldigingen natuurlijk en als ik de bestelling voor de zwarte mud gelijk wilde doen, dan zou het allemaal op hun kosten verzonden worden. Nou, dat wil ik wel, scheelt toch een tientje of zo, ongeveer. Maar ik mailde wel terug, hoe ik dat moest doen dan. Want als ik via de site bestel, betaal ik via PayPal direct ook de verzendkosten. Ik vertelde wat ik er dan nog precies bij wilde hebben en of hij deze mail dan als de order kon zien en mij gewoon een rekening via PayPal kon sturen, dat is wel zo handig. Al direct kreeg ik antwoord, hij moest morgen toch naar het kantoor en zou het dan zelf allemaal regelen. Nou, dat is nog eens service zeg! Hopelijk zit alles er volgende week gewoon bij, anders krijgt hij mooi weer een mail. Toch heel netjes geholpen zo, vind ik toch.

Terwijl ik mijn tekening op de fles zit te schetsen, hoor ik mezelf zingen, op een liedje uit de jaren zestig of zeventig, No milk today, lekker nummertje. Vooral met deze eigen tekst: No MUD today, my coupler's gone astray - Container stands forlorn a symbol of this day No MUD today, it is such a sad sight - and I am passing by, don't know the reason why - How could they know, just wat this missing means - the end of my hopes, the end of all my dreams.... Ja, overdrijven kan ik wel maar ik vond deze tekst wel erg goed gevonden en ik lag er zelf helemaal dubbel om. Creepy maar zo ben ik nou eenmaal. Ik kan er ook niks aan doen! Modderen moet nog maar even een weekje wachten. Dan is mijn schilderij op de fles ook vast klaar, precies goed zo eigenlijk! Maar die wordt wel heel erg mooi, die hou ik zelf een keertje. Bieden onder de 300 euro kijk ik niet eens naar!