16. okt, 2018

Twee jaar en 140 dagen zonder Sunshine

Ik heb mijn ochtend weer eens extreem nuttig doorgebracht. Ja, echt waar hoor! Ik heb namelijk lampjes zitten testen. Ik had bij de Action echt een enorme lading kleine lampjes meegenomen. Die zijn dan wel duurder dan bij de Ali Expres maar ook op normale batterijen. Wat ik nu steeds binnen krijg zijn solarlampjes en ik weet niet goed of je die zo door de ramen op kunt laden in het zonnetje. Dus ik dacht, ik wil ook nog wat 'normale' lampjes. En ik wilde iets speciaals voor in de grote fles. Dus had ik een wagen volgeladen van de week, vol met kleine lampjes. Ik moest ze natuurlijk wel eerst allemaal testen want anders kon ik ze nog terug gaan brengen. Ze doen het zowaar allemaal, echt zo leuk!

Die liggen dus klaar voor de komende projecten die ik ga schilderen. Ik wil nog een aantal flessen, kandelaars en glazen potten en die andere potten maken in winterse of kerst plaatjes. Volop te doen en ik moet ook nog wat andere dingen doen natuurlijk. Ik moet nog 2 x 6 kandelaartjes maken, in opdracht. Een kandelaar met een Ridder en een boom, een grote vaas met bloemen erop in plaats van erin. Wat dat betreft blijft het druk. Ik had het er vorige week nog over met mensen, die zeiden, leuk, ga op braderieën staan of op markten. Maar ja, ik ben geen fabriek, die is handwerk en dat is niet zomaar in tien minuutjes gemaakt. Helaas hoor, want dat zou het wel wat makkelijker maken. Ik wil nou eenmaal netjes werk afleveren waar ik achter kan staan. Zelfs bij dingen, zoals bij sommige opdrachten, die niet mijn smaak zijn.

Dan moet het mooi worden, anders zou ik er niet achter kunnen staan. Natuurlijk, ik ben nog niet beter, misschien zal het dan anders gaan. Nu steek ik er al heel veel tijd in en heb ik het geluk dat het schilderen me enorm ontspant. Daardoor heb ik er ook nog eens baat bij maar snel gaat het nou eenmaal niet. Maar ik vind het heerlijk om te doen en word blij als mensen er blij van worden en het mooi vinden. Ik merk ook dat ik nog steeds beter word erin, logisch natuurlijk. Oefening baart kunst, in dit geval letterlijk. Ik moet wat meer aparte dingen gaan maken, niet de standaard dingen, die je ook als fabrieksdruk kunt kopen. Met dat 'mudden' komt er ook nog een dimensie bij. Dat zie je hier nog helemaal niet, wie weet wat ik daarmee nog kan doen. Altijd veel mooier als het niet zomaar te koop is maar echt uniek is.

Aangezien ik het nog moet leren, weet ik ook niet of het snel gaat of langzaam. Dat moet ik nog ondervinden. En zulke mooie tafereeltjes, al zeg ik het zelf, zoals op de enorme fles, ja, dat levert wel veel belangstelling op. Ik heb de foto's ervan op mijn pagina gezet en ook in twee groepen. Die van Donna Dewberry en de mudding groep van Margot Clark. Nou, daar werden ze helemaal lyrisch en heb ik op allebei honderden likes en veel commentaren. Via de site krijg ik berichtjes of de fles te koop is. Ik heb geantwoord dat hij punt één nog helemaal niet klaar is, het een een werk in wording nog en punt twee is hij eigenlijk niet te koop. Misschien wel bij het juiste bod, maar daar krijg ik nog geen antwoord op. Geeft niet, ik vind het zelf ook erg mooi en ik ben nog lang niet klaar ermee. En ik meen het wel, krijg ik het juiste bod, dan gaat hij misschien wel weg. Tot die tijd, staat de fles hier prachtig!

Al mijn stukken zijn natuurlijk uniek. Ook al schilder ik hetzelfde tafereeltje nog een keer, dan is het toch weer anders en zal het anders uitvallen. Ook wel grappig, de lampjes die ik nu in de grote fles heb zitten, zullen er in moeten blijven. Ik krijg ze er niet meer uit, ik moest er zelf erg om lachen. Ik had zoiets van oké dan, die zullen er wel horen. Het doosje met de batterijen moet ik nog eventjes bekijken hoe ik dat netjes weg kan moffelen. Maar dan wel zo dat je de batterijen gewoon kunt vervangen wanneer dat weer moet. Maar dan moet eerst de fles helemaal af zijn. Dat is dan de finishing touch. En dan moet eerst de rest van de mud producten binnen komen. Deze week zal dat nog niet zijn. Ik heb ook nog de rekening niet ontvangen van die meneer.

Hopelijk heeft hij de spullen al wel opgestuurd. Ik wacht het nog eventjes af, anders krijgt hij gewoon weer een mailtje. Ik zal het toch moeten betalen. Ik zal hem daar dan wel eventjes netje aan herinneren. Wel zo netjes, vind ik. Goh, ik kan gewoon niet wachten om het uit te proberen. Ik heb de foto's ontdekt op die site en het ene is nog mooier dan het andere! Ik weet ook niet hoe lang je met zo'n pot mud doet of zo. Je moet er ook een bepaalde medium bij gebruiken, hoe lang doe je daar mee? Allemaal geen idee en dat zal ik moeten ondervinden. Je hebt ook kleurstof, waarmee je de witte mud kan kleuren. Die wil ik later ook nog eens kopen. Voorlopig ben ik er wel weer heel erg zoet mee.

Krijg ik net een mailtje binnen, de extra dingen die ik wilde hebben, hebben ze zelf niet op voorraad. Of ik dan nog even wil wachten, die krijgen ze binnen een paar dagen binnen en dan kan alles tegelijk op de post. Zo niet, dan sturen ze de ontbrekende dingen direct. Ik heb gestuurd dat ik het prima vind hoor. Ik ben niet zo moeilijk. Ik krijg de zwarte mud gratis en ook geen verzendkosten dit keer. Ik wacht wel even, het is niet alsof ik niets te doen heb. Ik wil het alleen zo graag proberen en ik ken mij, dan doe ik voorlopig even niets anders. Ik heb net zitten kijken op de site van Margot. Zelfs het vullen van de spuitzak, waar de mud in moet, is zo eenvoudig nog niet. Dat wordt nog wat! Nou ja, ik zie er wel naar uit en kan best nog wel een paar daagjes extra wachten, dat maakt het alleen maar nog leuker!