25. okt, 2018

Twee jaar en 149 dagen zonder Sunshine

Gisteren heb ik zowaar 3 pakjes binnen gekregen, zonder problemen. Van Zooplus weer eentje, ik bestel in etappes tegenwoordig, en twee met schilderspullen. Ik heb een grote Stay wet Palette besteld, met vellen papier en sponzen. Dat het wel een hele grote is, ben ik nu wel achter. Volgens mij had ik beter het kleinere maatje kunnen bestellen. Wat ik niet wist is dat je de vellen papier, die je gebruikt als palet, kunt blijven hergebruiken, tot er gaten in gaan vallen. Dus ben ik nu voorzien voor een aantal jaar. Er gaat een soort spons in, je doorweekt het vel papier waar je op gaat werken met heet water en je kan er dagen en dagen lang je verf op goed houden. Maar dit is wel een A3 formaat zowat.

Best een flinke jongen, dit. Nou ja, die kleinere bestel ik ook nog wel een keer, kan je afwisselen naar mate je veel of minder veel werk hebt. Lijkt me ook niet verkeerd. Ik heb echt een aparte kamer nodig eigenlijk, zo ondertussen. Ik groei uit mijn art hoekje qua spulletjes. Er zat ook reliëf verf bij, vooral zwart en wit maar ook de kleuren die erin te verkrijgen waren. Daar kan ik dan mijn geschilderde glas mee opleuken en verfraaien. Wel weer extra kosten maar goed, dan heb je wel iets unieks. Ja, dat had ik al wel maar dan nog uniekerderder. In elk geval, zodra ik er weer tijd en puf voor heb, gaan we dat maar eens even uitproberen. Er zijn wel eens mensen die zeggen, ja maar je verdient er toch aan? Nou, nog niet dus, het wordt allemaal weer geïnvesteerd in spullen die mijn schilderen makkelijker en mooier maken.

Ik had gisteren een zware dag, vond ik zelf. Ik was natuurlijk gewend de woensdag als uitrustdag te gebruiken en nu zat ik dan op de zaak. De drie uurtjes kropen echt voorbij, niet te doen zeg. Wat er ook niet aan meewerkte was dat er een opleiding was, die zaten allemaal aan de tafels waar ik normaal in het rustige hoekje kruip. Dus moest ik aan de andere kant zitten en die zit vlak bij het grote Callcenter. Het geroezemoes was dus niet van de lucht en dat is iets waar ik nog steeds erg slecht tegen kan. Ik krijg het er gewoon benauwd van. Ik had hoofdpijn en kon niet goed denken zo. Gebeld heb ik dus niet, dat kon ik er niet bij hebben blijkbaar. Ik heb dan maar wat klanten erbij zitten zoeken, wat met concentratie problemen ook niet al te vlot ging.

Gelukkig werd het, zoals altijd, vanzelf weer tijd om te vertrekken. Dit keer met een grote zucht van opluchting. Snel een boodschapje doen en dan nog sneller naar huis. Daar heb ik de rest van de middag op de bank doorgebracht. Maar in de late avond kreeg ik weer genoeg adrenaline om me te laten flippen zowat. Zoals bekend, is Skylar altijd erg vervelend tegen Aurora. Normaal luistert hij wel naar me en haalt hij het niet in zijn hoofd om haar iets te doen met mij in de buurt. Nu lag ze heerlijk in mijn armen en begon een beetje te grauwen. Een teken dat Skylar in de buurt is. Ja, hij lag vlak onder de bank, dus ik zeg tegen haar dat hij toch zeker nog niets doet en dat ze zich niet zo moet aanstellen.

Ik aai hem zelfs nog en zeg tegen hem dat hij lief voor haar moet zijn. Ze waren juist allemaal zo lief de laatste tijd, niet vervelend gaan doen nu! Hij lijkt te gaan liggen of zo. Maar dat was allemaal maar schijn want vanuit het niets mept hij me toch naar haar. Helaas zat mijn hand er wel tussen en ligt mijn pink nu open maar dat vond ik nog het ergste niet. Het feit dat hij dit flikt als ze in mijn armen ligt was waar ik echt boos om werd. Is hij nou helemaal van de pot gepleurd?! Dat is toch zeker niet normaal?! Dat is, buiten het lelijk doen tegen Aurora om niets, nog eens helemaal maling aan mij hebben. En dat kan gewoon niet. Doordat ik zo tegen hem uitviel, waren alle katten verdwenen. Maar ietsje later hoor ik Aurora gillen boven en hoor ik katten vechten.

Ik vlieg de trap op en Aurora is onder het bedje gevlucht en Skylar zit met hele grote ogen boven op de krabpaal daar. Ik ga tegen hem te keer en jaag hem naar beneden. Hij vliegt weg natuurlijk. Je zou denken dat hij zijn portie wel gehad heeft nu. Godsamme wat was ik woest zeg, je zo misdragen, dat kan gewoon echt niet. Het duurt lang voordat ik rustig ben, ik ben echt heel erg boos.

Dan had Ziggo ook nog eens storing, geen tv, niet erg dan kijk ik Netflix maar iets wat ik aan het opnemen was, is halverwege ook afgebroken. Heel irritant allemaal ook nog eens. Wat een pestdag zeg, echt van begin tot einde! En als rotte kers op de grote shit taart valt Skylar Aurora in de hele vroege ochtend nogmaals aan, als ze in mijn armen ligt te slapen. Hij haalt nu mijn arm open daardoor en echt, dát vind ik niet erg. Ik heb wel diepere krabbels te pakken gehad. Maar dat hij dit gewoon weer flikt terwijl ze niets doet en in mijn armen ligt, echt, ik flip nu gewoon! Hij vlucht voor me weg en hij schiet de zijkamer in. Ik ook en doe de deur achter me dicht, ik heb hem te pakken en scheldt hem voor alles en nog wat uit. Dat hij maar naar het stikhok moet, dat ik een ander baasje ga zoeken voor hem nu en dat ik klaar met hem ben nu. Ondertussen staat hij me met grote angstogen aan te kijken en zoekt een weg uit de kamer die er niet is, nu de deur dicht is.

Tot ik denk, wat sta ik hier nu te doen eigenlijk? Dit heeft toch geen zin zo? Slaan zal ik hem nooit maar ik zat echt op het woedende randje en dat vind ik zo erg. Daar heb ik zo'n hekel aan zelf. Dat wil ik zo niet voelen zo. Bah jakkes, wat naar. Ik weet alleen even niet zo gauw wat ik met Skylar aan moet zo. Waarom doet hij zo en waarom gaat hij zo echt overduidelijk tegen mij in en heeft hij maling aan het feit dat ik erbij ben zelfs? Hier moet wat gaan gebeuren, alleen wat? Het ging juist zo lekker vond ik nog. Stilte voor de storm lijkt het nu wel. Blij dat ik naar PeeT ga vandaag. Misschien kan ik aan haar wat vragen hierover. Zijn er kattenmensen, die een tip voor me hebben, GRAAG!