27. okt, 2018

Twee jaar en 151 dagen zonder Sunshine

Die PostNL nept gewoon de boel zeg! Ik zou gisterenmiddag de steunzolen binnen krijgen. Tussen een bepaalde tijd maar ja, ik was sowieso thuis en zou ook zeker niet weg gaan of zo. Tussen 13u15 en 14u45 zouden ze komen. Ik lag op de bank en dacht op een gegeven moment, is die post er nu nog niet? Even in de mail kijken. Zag ik een mailtje van Zooplus, dat de Feliway morgen komt, ook weer tussen 13u15 en 15u45. Vlak daarna een mailtje van het bedrijf waar ik de halve zolen vandaan heb, dat ze me gemist hebben om 13u55. Nou echt niet! Er is hier absoluut niet aangebeld, want de bel is gemaakt en ik lag niet zo diep in coma en zeker niet rond die tijd.

Ik kon niet eens in slaap vallen, al heb ik het wel heel erg geprobeerd. Alsof ik er te moe voor ben of zo. Dus nee meneer de bezorger, je bent niet eens geweest, echt niet. Zouden ze bericht hebben gekregen of zo. Zo van, morgen weer een pakje daar, dan rij ik vandaag gewoon ff door, dat scheelt vandaag tijd en morgen moet ik er toch weer heen. Ik heb zo'n flauw vermoeden dat dát is wat er gebeurd! Het klopt gewoon niet en ik wéét het dan ook effectief omdat ik gewoon thuis ben. Ik vind me dit toch irritant! Nou ga ik niet naar buiten, dat die zolen er morgen pas zijn, dat is niet zo heel erg hoor. Het is gewoon de manier waarop, die klopt niet en ik kan er niet tegen, de boel in de maling nemen.

Vandaag ben ik ook gewoon thuis hoor, ik ben nog te moe om ook maar een boodschap te gaan halen. Maar voor hetzelfde geld was ik er niet en waren de zolen voor mij heel belangrijk en miste ik die vandaag dan gewoon wéér! Nou ja, ik laat het los, ik kan zo in Frozen, zo vaak doe ik dat. Minpuntje weer en het ging nou juist net zo goed van de week! Nu is het net bezorgd en mijn vaste bezorger bood zijn verontschuldiging aan. Gisteren was hij alweer terug en toen kwam hij erachter dat hij mijn pakje, dat vrij klein was, was vergeten. Hij had vandaag willen komen maar nu had hij er toch nog een pakketje bij. Was zijn schuld, zei hij.

Oké, het is hem vergeven! Dat hij het zo zegt, haalt mijn irritatie over het gebeurde helemaal weg. Hij is ook hartstikke aardig en ik snap dat je het naar eigen inzicht wilt doen, zo efficiënt mogelijk misschien zelfs wel. Alleen, dat kan je niet zien als er dan wordt gemeld dat ze je gemist hebben. Je moet er toch voor thuis blijven zo. In elk geval, in één van de pakjes zat de Feliway Friends en die zitten nu in de stopcontacten. Eentje boven en eentje in de keuken, die ik liever bij de tv erin had willen doen. Alleen dat lukte niet, dan zal ik eerst een verlengsnoertje of zo moeten zoeken en daar heb ik nu geen zin in. Komt goed, het zit er in elk geval in. Ik hoop dat ik geen last ervan krijg. De normale Feliway vind ik stinken als een beerput.

Ze kunnen dan wel zeggen dat mensen het niet ruiken maar, zelfs toen ik nog rookte, kon ik het wel degelijk ruiken. Dat zal nu wel helemaal zo zijn, aangezien dat behoorlijk verbeterd is, dat ruiken van mij. Maar goed, voor een beetje vrede in huis heb ik een beetje raar luchtje wel over. Ik vind het dan helemaal prima. Als er visite komt, dan leg ik het gewoon uit, als je iets ruikt, dan kan dat kloppen, Feliway voor mijn vriendjes zodat ze vriendjes zullen worden. Dan vinden ze dat vast niet erg.

Ondertussen ben ik een aantal kunstwerkjes aan het bakken in de oven. Dan kan het allemaal op mijn site gezet worden als ik er een foto van heb gemaakt. Dan moet ik weer wat kleine opdrachtjes doen tussendoor. Kandelaartjes vooral ook en een karaf met citrusvruchten, een grote vaas met bloemen en een kandelaar met een ridder. De laatste drie hebben niet zo'n haast, de rest in elk geval zo snel mogelijk. Rustig aan dus. Tussendoor gewoon verder gaan met leuke dingetjes, zeker voor de kerst. Mijn dochter heb ik ook helemaal blij gemaakt met een winterse kandelaar. Ik ben goed bezig.

Om die vreselijk gemene pijn in mijn hielen minder te krijgen, moest ik van PeeT, steunzolen kopen en ondertussen erop gaan letten en oefenen, dat ik op de buitenkant van mijn voeten en hielen ga lopen. De pijn is wel door iets verergerd maar gaat ook niet weg omdat ik blijkbaar erg naar binnen loop. PeeT staat trouwens voor Paranormaal Therapeut en ze heet toevalling ook nog eens Petra, dus dat is zo een mooie combinatie. Dit voor de mensen die dit nog niet wisten. Aangezien er toch steeds lezers bij lijken te komen, kan ik het af en toe best nog wel een keertje uitleggen. Zodra ik thuis kwam van de afspraak bij haar, ben ik daar donderdag gelijk mee begonnen.

Het hielp verdorie al direct! Het verlichtte direct de pijn, zeker als ik 's nachts naar het toilet ga, dan is het zo gemeen omdat je het met je duffe hoofd vergeten bent en vol op je voeten stapt. Je krimpt wel direct in elkaar van de pijn en loopt dan voorzichtiger maar nu, ik ga direct en al automatisch op die buitenkant van mijn voeten lopen en dat verlicht zo enorm merkbaar de pijn, dat ik er helemaal opgelucht van ben! En vandaag zijn dan ook de steunzolen binnen gekomen. Helaas, ze pasten niet in de laarzen die ik het liefste draag maar in andere laarzen passen ze wel en die heb ik nu dan aan. Het is wel een raar gevoel, zo'n bobbel onder je, platte, voeten maar ik voel dan ook echt, dat daar precies de kneep zit omdat het gelijk zorgt voor een veel minder pijnlijke hiel. Heerlijk!

Tussendoor ook nog even masseren, dat wordt nog wel wat met mij. Kan ik straks zelfs zonder pijn lopen. Zou dat even lekker zijn zeg! Nou ja, moest ik toch net even Moonlight en Rainbow uit elkaar halen! Nee, Moonlight begon dit keer, de stouterd. Echt hoor, Rainbow trok zich al terug, geen zin in gedoe. Gaat hij er zo achteraan en valt hem aan. Rainbow ging echt even tekeer en ik ook maar nu tegen Moonlight. Dat mag ook niet hoor. Zou die Feliway bij hem averechts werken of zo? Hij is normaal eigenlijk veel te lief voor deze wereld en nu doet hij zo terwijl dat spul in het stopcontact zit. Shoot me but leak! Zal wel een dingetje zijn geweest tussen hen, hoop ik toch. Hoe het met de anderen zal gaan, moet ik nog even afwachten. Vier op elkaar verliefde katten, dat wil ik graag zien!