29. okt, 2018

Twee jaar en 153 dagen zonder Sunshine

Oh oh oh, wat heb ik weer een avond gehad zeg. Ik had het wel verwacht een beetje, katten hebben een innerlijke klok en die laten zich geen zomer en/of wintertijd voorschrijven. Maar ja, wat moet je dan? Als ik daar aan toe geef, en ze een uur eerder hun snoepjes geef, dan zit ik daar weer minstens maanden aan vast. Daarom dacht ik gisteravond, nu maar even door de zure appel heen bijten. Niet wetend dat ik een grote zak goudreinetten voor mijn neus zou krijgen, happen joh! Hoe leer je dieren klok kijken? De cits komen soms nog steeds redelijk van te voren klaar zitten voor hun snoepjes. Deze avond was daarop geen uitzondering. Maar nu zaten ze er al om half acht, wat eigenlijk natuurlijk voor hun gevoel half negen is.

Om half tien krijgen ze de snoepjes, dus nu zat ik dan ook twee uur lang met de jongens voor mijn neus en geloof me, dan ga je je toch op een gegeven moment ongemakkelijk voelen. Ik zat ook nog eens een hele spannende serie te kijken, the Haunting of Hill house, erg creepy en spannend maar met een heel mooi verhaal eigenlijk. Aanbevolen door Mr. Stephen King himself, dus ja, dan kijk ik wel. Het was het laatste stukje maar daar kon ik nou niet echt van genieten. Zie de foto’s met hoe ze voor mijn neus zaten. En maar staren en zielig kijken. Moonlight vond het op een gegeven moment echt te lang duren.

Hij begon dan ook elke keer keihard te mauwen en dit te onderstrepen door met zijn poot naar me te hengelen. Ik heb het geprobeerd te filmen maar dan zwijgt hij gewoon. Alsof hij me er geen bewijs voor wilde leveren. Om negen uur had ik het wel een beetje gehad. Ik heb een heel gesprek met ze gevoerd, dat het, ongeacht wat ze ervan vinden, gewoon nog een half uur gaat duren. Als ze klachten hebben, kunnen ze een brief schrijven naar de regering of het Europese parlement. Het is gewoon niet anders. Ik heb dit gesprek ook gefilmd, mijn camera kunsten werden tot drie keer toe verstoord door Rainbow, die twee keer zijn zusje mepte en één keer de camera zo’n hard koppie gaf, dat ik die maar net vast kon houden. Of ze het hebben begrepen weet ik niet maar ik zit met de gebakken peren, de regering niet.

En die beslissen dat toch! Laat ze er dan ook de gevolgen van dragen a.u.b. En om dan nog maar even door te gaan, nu het toch weer eens een complete kattenblog wordt, die Feliway, werkt dat nou wel of werkt dat nou niet? Kim stuurde me er een heel artikel over, waarin staat dat het niet echt helpt maar de illusie wekt dat het helpt. Omdat je vaak, als je een probleem hebt, al dingen onderneemt en dan ook dat spul bestelt. Door die combinatie lijkt het dan alsof het werkt terwijl dit waarschijnlijk eerder ligt aan de dingen die je ook al hebt ondernomen. Nou, is dat even lekker dan! Het is nou niet echt goedkoop te noemen. Ik had er trouwens twee en dan had ik alleen maar de vullingen nodig. Ware het niet dat ik er maar eentje terug vond. Dus moest ik er toch nog een hele bij, er moet er eentje boven en ook beneden. Mijn huis is er eigenlijk dan toch nog te groot voor maar ze zijn vaak boven en dat moet kunnen. Maar ja, als het dan niet eens werkt. Wat moet je nou geloven?

In eerste instantie, dat spul zat nog geen tien minuten in het stopcontact, werd Moonlight heel anders opeens. Nu viel hij Aurora aan en moest ik echt opstaan en hem terecht wijzen want hij hield er niet zomaar mee op. Even later gooide hij mijn spullen van de tafel en zat te kijken hoe ik zou reageren en later pikte hij iets waar een plakkertje op zat, omdat hij zo gek is op het luchtje van iets dat kan plakken. Ook zo’n Moonlight afwijking is dat. Ook in de avond was hij behoorlijk aanwezig en heb ik hem een paar keer een standje moeten geven. Dat is gewoon helemaal niks voor Moonlight. Raar dit! Vandaar dat Kim dat artikel stuurde, want daar stond dit ook in, dat sommige katten dan juist vervelend worden. Hm, nou, schiet lekker op dan. Zaterdagavond kwam Skylar zowaar bij mij op de bank liggen. Iets wat hij altijd heel graag wil maar op de een of andere manier nooit doet. Dus werkt het nou wel of niet? 

Natuurlijk ligt mijn witte diva negen van de tien keer al bij me, dat zal wel schelen. Zelfs als zij er niet ligt, zie ik hem kijken. Dan roep ik hem ook, tik naast me op de bank maar hij komt nooit. Soms ligt hij in de middag op mijn plek, waar dan precies de zon staat. Dan ga ik er wel eens bij zitten en dan spint hij als een Harley. Raar dat hij toch nooit uit zichzelf komt. Tot zaterdag dan, dus heb ik hem ook steeds lekker zitten kriebelen. Hij lag ervan te genieten. Rare snuiters heb ik toch, dan snap je toch niet dat hij nooit komt als hij het zo fijn vindt? Gekkies hier. Net zo gek als het vrouwtje.

Dan om nog even terug te komen op die verlate snoepietijd. Moonlight is altijd al behoorlijk verbaal, die mauwt wat af in de week. Al helemaal gisteren, tijdens de twee uur marteling die ze me gaven omdat de klok verzet is. Maaaaauuuuwww! Ja joh, hou alsjeblieft op! Half tien, geen minuut eerder. Hij mauwde nog een keer om aan te geven dat hij het er gewoon echt niet mee eens was. Hij kan zo klagelijk mauwen, dat je denkt dat hij stervende is, met veel pijn minstens of zo. Nee, hij heeft gewoon door dat dit behoorlijk de aandacht trekt. Heel fijn, van die slimmerds 

Wat een verlossing, zowel voor mij als de cits, toen die wekker ging. Ik werd ook volledig onder de poot gelopen. Pas toen ik ze tot rust maande, kon ik de snoepjespot pakken. Rainbow stikte er bijna in van opwinding, ik kon nog net mijn flesje drinken redden, oh oh wat een feest is dat toch. Voor hun. Eindelijk kreeg ik rust toen ze zaten te smikkelen. Ik zat alleen te stikken van de slaap. Het was natuurlijk al bijna elf uur en ik ben nou eenmaal behoorlijk getraind door Stefan in mijn slaapritme. Ja, zo fijn, die zomer- en wintertijd. Niet. Ik zal zo blij zijn als ze beslissen het nooit meer te doen. Zo achterlijk ook, slecht voor je bioritme, ik voel me er echt slecht door. Koeien met melken, ook altijd ellende, katten en snoepjes, vreselijk!

Dat zal echt niet het enige zijn wat er door van slag raakt. Je knipt een stuk van je deken af, bovenaan, omdat je koude voetjes hebt en dan naai je dat stuk aan de onderkant erbij. Dan heb je geen koude voetjes meer. Klinkt dit heel erg achterlijk? Ja, precies, heel achterlijk maar ze doen het wel met de klok eigenlijk precies zo. Doe me een lol Europees Parlement, kap hier mee! Dan maak je vele mensen maar zeker ook nog veel meer dieren zeer gelukkig! Kom anders lekker zelf de katten hier uitleggen dat de klok verzet is en het nog geen snoepietijd is als het wel snoepietijd is! Blijf met je tengels van de natuur! Want daarin probeer je zo in te grijpen en ik en vele anderen, die hebben daar last van. Wees nou eens een keer zowel lief als verstandig? Zou toch echt een keertje tijd worden, als het maar geen zomer- of wintertijd is!