7. nov, 2018

Twee jaar en 162 dagen zonder Sunshine

Vandaag blijf ik ook nog maar even binnen. Gisteren had ik de pest erover in dat het zulk mooi weer was en ik niet naar buiten kon. Dat is vandaag wel even anders. Het is nog niet echt koud maar toch, mooi is anders. Een beetje mistig vind ik het, alsof er rook in de lucht hangt. Dan ka ik maar beter binnen blijven, lijkt mij. Het lijkt heel fris in elk geval en ik heb het koud, brrr. Ik loop in mijn pyjama en dat blijft vandaag ook zo. Misschien, als ik me straks ietsje beter voel, stap ik lekker onder een hete douche. Dat kan heel lekker zijn en meestal knap ik daar iets van op. Dat lijkt me wel een goed idee.

Het zijn weer van die rare dagen opeens. Van die dagen dat ze zo voorbij zijn en je helemaal niets gedaan hebt juist omdat hij opeens voorbij is. Zo had ik vorig jaar maanden en weken en ik vind dat niet prettig. Waarom dat nu opeens weer zo is, geen idee. Het zal wel, ik kan er niets mee, ik constateer het alleen. Misschien ook wel omdat het bij het wakker worden nog donker is en in de vroege middag ook al. Gisteren vond ik dat zo raar ook, vooral omdat het zulk prachtig weer was. Dan heb je volgens mij heel erg in je systeem, dat het dan ook lang licht blijft. Zo werkt het alleen niet in november.

Terwijl ik hier zo zit te typen, ligt Rainbow op mijn arm. Hij zat eerst naast me, weer zo koddig te doen met zijn schuine koppies naar me springen en op mijn schouder hangen. Ook een gewoonte van hem, als ik typ. Maar daar heb ik al foto's genoeg van laten zien. Ik vind het toch zo'n heerlijkheid hè. Hij is meestal waar ik ben en het liefst tegen me aan. Op de bank naast me, want als hij op mijn benen ligt en ik beweeg een seconde, vliegt hij weg alsof ik hem al eens zo van de bank af heb geschopt. Bij hem is dit niet het geval, al zijn er wel eens katten van de bank geflikkerd omdat ik opeens opsprong van de kramp of zo. Misschien wil hij dat gewoon voor zijn, zo'n slimmerd is het wel.

Toen Rainbow net zijn koppies aan het geven was, ging hij me zo verliefd aan zitten staren, dat mijn kattenmoederhartje helemaal smolt. Toen is hij met zijn pootjes mijn arm gaan liggen en heeft mijn pyjamajasje wat uit elkaar getrokken om het zo lekker mogelijk te schikken en met een diepe zucht ging hij op mijn armen liggen. Lieverdje toch, wil je zo graag lekker bij me liggen? Ik typte door en hij bewoog op het ritme van mijn over de toetsen vliegende vingers mee op en neer. Ik vroeg 'blijf je zomaar lekker liggen ventje?' en hij keek me zo vol liefde aan dat ik voorzichtig mijn gsm hebt gepakt en weer met mijn rechterhand in de lucht heb zitten foto's maken.

Mijn vinger probeert dan ongezien het plekje aan te raken waar de touch knop zit om foto's te maken. Ik doe dat achter elkaar en beweeg van boven naar beneden en van links naar rechts. Er zitten dan een hoop onzin foto's tussen, waar je precies niet ziet wat je wel moet zien maar uiteindelijk toch ook een aantal voltreffers. Ik plaats ze bij deze blog. Is dat lief of is dat lief? Als een levend wezen zo naar je kijkt, dan moet je je wel geliefd voelen toch? Ik had dat in elk geval wel. Hij is toch zo lief hè, wat een rijkdom is dat toch. Wat kan je van je diertjes houden! Dat sommige mensen in staat zijn om dieren kwaad te doen, is bijna onbegrijpelijk. Als ik iemand hoor zeggen dat ze niet van dieren houden, dan neem ik dan ook direct afstand van zo'n persoon. Dat kan nooit goed zijn, wat mij betreft.

Ik heb wel pech dat ik niet naar buiten kan deze week. Vorige keer ben ik namelijk met Kim bij RotterdamP geweest. Zoals de naam al doet vermoeden, daar kan je van alles kopen op damp-gebied. Dat is weer eens wat anders dan rampgebied. Je mag daar ook van alles proeven en dat hebben we ons niet twee maal laten zeggen. Op een gegeven moment ben je dan wel kotsmisselijk van al die smaakjes maar goed. Zo kwamen we achter wel een heel stel lekker smaakjes zeg! We hebben daar een aantal van gekocht en natuurlijk, die dingen hebben weer eens een kindersluiting.

Aangezien er hier geen kinderen zijn, krijg ik één van die flesjes ook weer niet open. En het ligt dit keer echt niet aan mij hoor. Kim kreeg dat ding ook niet open en bovendien, ging zij gisteren pas één van die smaakjes open maken. Krijg ik een berichtje; ik krijg dat verdraaide flesje ook al niet open. Ik schoot ervan in de lach, zo zie je maar, ligt echt niet aan mij! Het verschil is alleen, bij haar komt Daan thuis en die kan het dan meestal wel open krijgen. Ik heb nog verschillende pogingen ondernomen maar niks hoor, het blijft potdicht en ik heb een zere hand. Dus had ik maandag even langs willen gaan, of dan zijn ze dicht geloof ik. Dinsdag ook goed, maar ja, dan word je ziek en dan heeft dat even geen prioriteit meer.

Toch wil ik gewoon dat smaakje proeven! Het staat klaar om weggebracht te worden. Ik zal ze wel vragen bij binnenkomst, zeg, zijn hier ook kindertjes? Als ze vragen waarom zal ik ze uitleggen dat ik die niet meer heb, ja ook groot ondertussen, en het flesje heeft nou eenmaal een kindersluiting die ik in elk geval met de grootste wil van de wereld niet open krijg. Fijn hoor! Ik had nog wel andere flesjes ook hoor. Maar volgens mij zijn die gewoon echt te lekker! Vooral die ene met ananas vind ik zalig! Volgende keer koop ik de komkommer! Die was ook zo geweldig. Kim had van dat merk ook de Aloë Vera en die is zelfs nog lekkerder.

Je kan ze moeilijk allemaal nemen, dat zou teveel gaan kosten maar ze zijn echt heel erg lekker allemaal. Niet allemaal, er zaten er ook een paar tussen waar je spontaan van gaat kokhalzen maar goed, dat komt omdat smaken verschillen. Zeker wat het dampen betreft. Ze hebben wel een merk speciaal voor mij gemaakt. Ik rookte altijd heftig menthol en dit merk is me toch heftig. Dat is niet echt menthol maar iced noemen ze dat. Als je je amandelen nog hebt dan ben je die na één zo'n trekje wel kwijt hoor! Woehoe! Zelfs binnen mijn oren voelde het koud! Daar hou ik wel van, dus daar heb ik ook een smaakje van genomen. Volgende keer het andere smaakje ervan ook meenemen. Lekker hoor, dampen tot de krampen, helemaal geweldig. Daar heb je geen nicotine in nodig! Hopelijk kan ik het weekend even om hulp gaan vragen, neem ik misschien wel weer een smaakje mee!