12. nov, 2018

Twee jaar en 167 dagen zonder Sunshine

Joehoe, stukje vier is geplakt aan mijn gebroken beeld! Jammer dat de andere stukjes een beetje wiebelen maar ik denk dat als het straks helemaal in elkaar zit, de stukjes tezamen elkaar stabiel houden. Eigenlijk net zoals de wereld werkt. Het hoort allemaal in elkaar, los van elkaar is het niks maar met elkaar is het alles. Daar kom je dan zo opeens op in de vroege ochtend. Vandaag zitten werken aan een kerstcadeau, die is af. En ook aan een opdracht en die is half af. Verder kon ik later nog een stukje aan de Boeddha geplakt krijgen. Maar ik zal wat gaten overhouden, dat weet ik wel bijna zeker. Hoe ik dat dan ga oplossen weet ik nog niet, maar oplossen ga ik het wel.

In mijn nieuwe huis, al kan dat nog heel even duren, gaan de meeste boeddha's de tuin in of het grote terras op. Het ligt er maar net aan wat voor huis ik ga krijgen. Alleen deze vind ik mooi genoeg om te blijven. Alleen nu hij zo uit elkaar ligt, is dat een beetje lastig. Wordt hij weer mooi? Ik weet het niet maar daar ga ik wel mijn best voor doen. Die gaten dicht ik wel met iets en dan kan ik het patroon erop mudden, wat ik dan met zwart of zilver af kan maken. Dan de scheuren een beetje bijwerken met zwart en zilver en dan ziet hij er weer geweldig uit. Het heeft even wat werk en tijd nodig.

Ik heb me een aantal weken geleden ingeschreven bij Picnic. Een soort boodschappen bezorg service. Het is gratis bovendien én je hebt een minimum bedrag van maar 25 euro. Dat wilde ik dus wel uitproberen, ook wel lekker handig voor als je geen tijd of zin hebt, of ziek bent of wat dan ook. Alleen toen ik de app had gedownload, waren er bijna 7000 voor me of zoiets. Maar ik kreeg er elke zoveel tijd een wachtverzachter voor, nee geen typfout, het is echt wachtverzachter. Hagelslag, rol oreo en meer van dat soort dingetjes. Op zich ging het nog redelijk snel en van de week, kreeg ik opeens bericht dat ik er gebruik van kon maken. Oké dan, heel fijn maar ik had nou net toevallig alles gehaald. En dan haal ik altijd gelijk voor een hele tijd, want ik ben nou eenmaal geen fan van boodschappen doen.

Alleen moest ik wel binnen twee weken wat gaan bestellen nu, anders ging ik de wachtrij weer opnieuw in. Nu had ik niet zo heel veel nodig nog maar ik heb gisteren toch wat dingetjes besteld. Wel dingen die ik kon gebruiken hoor. Zoals een paar pakken bruiswater en wc eend en dat soort dingen. Gisteren gestuurd en vandaag bezorgd, al kan je kiezen uit een aantal bezorgmomenten als je gaat bestellen. Wat ik alleen niet kon vinden, ook niet bij de veel gestelde vragen, komen ze het ook boven brengen? Maar dan kan je ze een appje sturen en dan krijg je na een tijdje antwoord. Want verder hebben ze een uitgebreide vragen en antwoordlijst in de app staan, maar dit stond er niet bij.

Het antwoord was dat ze het wel boven kwamen brengen maar als het bijvoorbeeld veel zware dingen zijn, dat de bezorger het dan wel fijn zou vinden als je een handje kwam helpen. Oké, snap ik, fijn dat ik dat nu ook weet. Van de AH ben ik gewend dat ze het tot in de keuken brengen maar ja, dat bezorgen kost je dan ook aardig wat en bovendien is het minimumbedrag daar wel 70 euro. En als je in je uppie woont, heb je lang niet altijd voor zoveel geld boodschappen nodig. Soms, als je er niet niet aan komt, dan neem je iets dat je anders niet zou nemen, alleen maar om aan dat bedrag te komen.

Ik vind het daarom wel prettig, fijn als je geen tijd hebt om de deur nog eens extra uit te gaan of als je je niet zo lekker voelt. Kan je toch voor de volgende dag al wat boodschapjes in huis halen. Ze hebben wel lang niet alles hoor, maar je kan ze ook vragen om iets voor je in huis te halen voortaan. Je kan namelijk ook suggesties geven van producten die jij vaak koopt. Hebben ze daar dan meer klanten voor, dan halen ze het voortaan in huis. Ook wel prettig. Het heeft alleen even geduurd maar ja, wat maakt dat uit? Als het er niet was geweest, dan had ik net zo goed zelf boodschappen moeten halen toch?

En dat je dan, eens je er eindelijk bij zit, dan wel binnen twee weken moet bestellen, ach, je zal in twee weken tijd heus wel voor zo'n 25 euro boodschappen nodig hebben. Ik had al een lijstje gemaakt om morgen te gaan halen en dat heb ik daar nu opgezocht en in het digitale karretje gegooid. Als ik met de auto ga, kost het me hetzelfde zo ongeveer, want duur zijn ze niet, ze zoeken namelijk 's nachts online wat de aanbiedingen bij AH en Jumbo zijn en dan verlagen ze de prijzen. Ook hebben ze de goedkopere huismerk producten, dus duur uit hoef je niet te zijn en ik bespaar benzine, als ik dan toch zout op slakken wil leggen. Wil ik eigenlijk helemaal niet want ik gruw van slakken.

Maar goed, ik zal zorgen dat de cits voor half zes hun eten hebben, dan ga ik lekker op de bank zitten wachten op de bel. In de vragenlijst stond ook, je mág ze fooi geven, dat hoeft niet. Ja, wat dat betreft hebben die bezorgers bij mij allemaal pech want ik heb gewoon geen geld in huis. Geen rooie cent. Ik doe meestal alles pinnen en bij Picnic betaal je vooraf via Ideal. Dat is dan ook al geregeld. Als ik ze heel fijn vind, geef ik ze volgende keer wel een kleine kandelaartje of zo. Ruilhandel komt ooit vast weer terug als de banken instorten, laat ik er dan maar gelijk mee gaan beginnen. Wie weet set ik een trend 🤪