15. nov, 2018

Twee jaar en 170 dagen zonder Sunshine

Ik moet duidelijk iets minder gaan dampen, het stond echt helemaal blauw hier gisteren. Heb vannacht zelfs een beetje last van mijn keel gehad maar ja, dat is ook niet gek. Ik mag het lekker vinden maar ik moet niet gaan overdrijven natuurlijk. Wat wel grappig is, ik heb er een touchscreen op en een heel menu. Eén van de mogelijkheden is een maximaal aantal halen invoeren. Dan stel ik die in op, bijvoorbeeld, 100 haaltjes en daarna kapt hij ermee. Ja, dat kan ik wel weer aanzetten natuurlijk maar op zich, geen verkeerd idee. Het is echt stukken lekkerder met zo'n grote mod en grote coil met lagere weerstand. Er zullen genoeg mensen zijn nu, die denken, waar heeft ze het in hemelsnaam over.

Een paar weken geleden zou ik daar ook bij gehoord hebben. Ondertussen word ik een ervaren damper en dat gaat behoorlijk snel allemaal. Dat gaat vanzelf. In elk geval vind ik dit apparaart honderden malen fijner, direct long, groter tankje en de hele smaakbeleving is compleet anders. Ze noemen die Freezy tricks ook brainfreeze en ik wist eerst niet waarom. Sinds gisteren, na het in gebruik nemen van mijn nieuwe dampert, weet ik dat wel. Dat was wel duidelijk. Je gehemelte wordt er echt koud van en opeens heb je dan een brainfreeze als je niet uitkijkt. Daar moest ik alleen zelf even achter komen. Au. Dat weet ik dan ook weer, voorzichtig dampen met de Freezy tricks!

Het is prachtig weer vandaag en af en toe laat ik de cits even op het balkon. Gisteren was dat ook het geval. Op een gegeven moment zijn er twee, Rainbow en Skylar, heel geïnteresseerd gebogen over iets dat op de grond lag. Ik zie dat ze ermee gaan spelen. Wat kan dat nou toch zijn? Ik loop er naartoe en zie dat ze een botje hebben! Een soort van karbonade botje, helemaal kaal en schoon, alsof hij door archeologen is opgegraven na duizenden jaren. Nou ja, dat is ook gek. Waar komt zo'n botje dan toch vandaan? Het is niet zo dat er, zonder dat ik het gemerkt heb, een varken aan het ontbinden is geweest of zo.

In elk geval, ze zijn er gek mee. Vooral Skylar. Hij gooit het door het hele huis heen en gaat helemaal uit zijn dak. Zou dat komen omdat hij het ziet als een soort prooi van zichzelf of zo? Ik heb geen idee maar ik moet er wel om lachen. Ze kunnen er, voor zover ik kan zien of bedenken, geen kwaad mee. Ze proberen het niet op te eten of zo, alleen maar ruiken, spelen en gooien ermee. Vermaken jullie je maar hoor, ik vind het best. Ik snap alleen niet waar het ding vandaan komt. Misschien door een rare buur door het gaas heen gestoken of zo? Ik zal het nooit weten en wie slaapt daar dan minder door? Ikke niet! Alleen een rare vondst zo op een afgesloten balkonnetje.

Ik kreeg gisteren nog even twee opdrachten, leuk is dat! Weer iemand die weet, hee, zij maakt van alles in opdracht, laat ik het eens gaan vragen! Ik moet een kandelaar maken met een beetje Hollands tafereeltje, om cadeau te geven in Noorwegen. Leuk, ik word beroemd ver over de grenzen! Ik doe er mijn kaartje natuurlijk bij en ook mijn Facebook pagina is internationaal. Dat komt helemaal goed! En ook moet ik weer sint en pieten maken op een windlicht. Ook zo leuk om te doen. Leuk om te doen altijd, opdrachten die wat van je creatieve brein vragen. Zo van oké, een Hollandse kandelaar, hoe ga ik dat invullen? Leuk!

Die Sint en Piet dingen zijn ook altijd zo leuk om te maken. Ik vermaak me wel weer de komende tijd.

En dan heb ik nog een vriendin die ook elke keer weer opeens bedenkt, oh, wacht, kan je dat ook even maken? En dat, en zus en zo. Heel leuk en grappig en vaak dingen waarvan ik denk, oh hemel, hoe ga ik dat in een goed vat gieten? Maar dat maakt het juist ook weer zo leuk om te doen. En er moet ook een doos vol met kerstdingen met lichtjes en snoep naar het Sophia kinderziekenhuis te brengen. Kerst, ik heb het er maar druk mee. Kon ik maar veel meer maken op een dag. Want alles wat hier nog blijft, dat kan volgend jaar mee de kerstmarkt op. Als ik niet sneller word hierin, en dat lijkt me niet echt want het is allemaal gepriegel en precisie werk, dan moet ik toch ruim eerder beginnen met kerstspulletjes maken.

Nou ja, wie weet waar ik volgend jaar ben en wat ik dan aan het doen ben? Ik niet en dat is best spannend allemaal! Als je toch eens een maand pakt, maakt niet uit welke, en je gaat een jaar terug kijken en dan weer een jaar en weer een jaar, dan schrik je je een ongeluk met hoeveel er al niet gebeurt in een jaar. Tenminste, bij mij wel hoor, zo enorm veel dat ik me erover verbaas dat het mogelijk is zelfs! Niet te doen. Daarom, wat heeft komend jaar allemaal voor me in petto? Daar ben ik wel heel erg benieuwd naar. We gaan het zien en beleven en volgend jaar kan ik me dan weer verwonderen over wat er allemaal wel niet gebeurd is in een jaar. Zo hou je wat om naar uit te kijken.

Ik ben lekker bezig geweest aan mijn Hollandse landschapje en van het weekend ga ik het Sint en Pieten gebeuren maken. En ondertussen heb ik nog wat opdrachten te doen. Ik wil ook heel graag hier de boel weer eens even reorganiseren. Ik wil er nog vier van die fruitkistjes bij bestellen, eigenlijk acht maar eerst die vier dan maar. Dan heb ik weer iets meer bergruimte en ik kan dat hier makkelijk kwijt. Dan de dingen aan de muur hier even anders hangen gelijk, en alles weer efficiënter inruimen en opruimen. Dat zit in mijn hoofd en dat gaat ook gebeuren. Je moet eerst chaos maken voor je orde kan creëren. Zo werkt dat met alles. Alleen vandaag niet meer, dat vind ik wel prima zo. De dag is al bijna om. Eten en banken, meer ga ik niet doen in elk geval.