16. nov, 2018

Twee jaar en 171 dagen zonder Sunshine

Zou die Feliway dan toch helpen? Ik weet het niet hoor maar gisteren gebeurden er allemaal dingen die normaal niet gebeuren. Eerst in de middag, ik ben bezig achter mijn bureautje, maar ik moet even wat pakken bij de bank. Ik stop met piepende banden, als ik die gehad had, want daar lagen Rainbow en Aurora naast elkaar op de bank. Oké, de laatste paar weken gebeurt dit wel eens, als ik ernaast zit. Maar ze hebben nog nooit op deze manier, spontaan bij elkaar gelegen, waar dan ook. Ik vind het geweldig natuurlijk, al liggen ze niet in elkaars pootjes maar toch, beter dit dan vechten.

Ik sluip terug, om mijn gsm te halen. Als het lukt dan maak ik er een foto van! En het lukte, dat is ook niet altijd gezegd. Ze hebben echt allemaal hetzelfde talent om op het moment dat je de foto bijna hebt gemaakt, opeens op te staan of iets anders te gaan doen. Tot mijn grote frustratie is dat ook. Ik heb zo al pareltjes van foto's misgelopen hoor. Zelfs zo dat ze, als ik de gsm weg heb gelegd, weer precies zo gaan liggen of doen en als ik hem dan weer gepakt heb, stappen ze weer op. Je kan mij nog meer vertellen, ze doen het erom! Ik weet het wel zeker.

Gisteravond is het me ook weer gelukt om foto's te nemen van twee gekke situaties. Omdat het blijkbaar kouder werd dan mijn thermostaat aan gaf, was de ketel aan gesprongen en stonden de verwarmingen lekker warm te worden. Ik moet zeggen, ik had het dan ook best wel koud! En wat gebeurt er? Moonlight gaat weer zo raar op de kachel liggen! Wat een maffert is dat toch! Vorig jaar was ik nog zo ongerust hierdoor. Ik dacht dat hij wel ziek moest zijn, als hij zoiets deed. Tot die peperdure check up liet zien dat hij kern gezond is. Daar trap ik deze winter niet meer in natuurlijk! Toch blijft het een hele rare gewoonte van hem.

Wel schattig was dat Skylar boven hem kwam liggen, op het kozijn. En vandaar zette ook hij een pootje op de warme kachel. Het leek net alsof hij Moonlight zo lekker lag vast te houden. Rare gozers hoor, die katten van mij. Op eentje na dan maar dat is een rare meid. Maar daar had ik het niet over. Ook van die twee koukleumen heb ik zowaar waar foto's kunnen maken. Ze waren me goed gezind, voor de verandering. Alleen Skylar zijn ogen zijn net van die zaklampen. Je kan niet alles hebben, ik heb een foto ervan. Dat is al heel wat, dat ze bleven liggen tot ik die gemaakt had.

Dan was er nog een rare situatie een klein stukje later. Skylar en Aurora, dat is water en vuur. Dat weet iedereen die hier meeleest al lang. Skylar zat lekker naar buiten te kijken in het raamkozijn en zij zat op de grond naar hem te kijken. Af en toe maakte zij een geluidje en dan mopperde hij terug. Ik weet dat zij daar ook graag zit om naar buiten te kijken. Het gaat zo nog even door met elkaar van die geluidjes geven en op een gegeven moment denkt Aurora blijkbaar, zo maling aan, ik spring er ook op. Met ingehouden adem zit ik het tafereeltje te bekijken.

Ik had al minstens uitgekrabbelde ogen en bloedende oortjes verwacht en meer van dat soort nare dingen maar niets is minder waar. Net als vanmiddag met Rainbow, ze zullen niet in elkaars armen gaan liggen maar samen op het kozijn? Ik vind het een enorme overwinning. Misschien moet ik toch nog maar even navullingen Feliway kopen? Of het daar nu wel of niet aan ligt? Zou ik het risico willen lopen dat ze elkaar weer in de kattenharen vliegen, als ik het niet doe? Dat bedoel ik! Als het zo blijft, dan kan ik na een paar navullingen wel een keertje kijken hoe het gaat zonder. Maar zoals het nu gaat is het fijn, dan kan je ook nog eens hopen dat het ooit een beetje zal gaan groeien. Moet niet hoor, niet vechten ben ik al blij mee maar een mens moet kunnen hopen. Als ze continue zo vechten weet je dat je daar niet op hoeft te rekenen. Fijn dat het zo'n stuk beter gaat opeens.

Nog een kattendingetje, Rainbow die zo grappig doet. Hij zit altijd al hier bij me en dan zit hij met die schuine kopjes aandacht te vragen. Maar waar ik nog niet zo lang achter ben, hij is dol op fluisteren! Zo grappig! Als ik dan fluister tegen hem, dat hij zo lief is en weet ik veel wat, dan gaat hij zich in allerlei bochten wringen en tegen me aan wrijven. Helemaal dol wordt hij ervan! Oh wat heb ik zitten lachen vanmiddag zeg! Hij viel bijna van het bureautje af, zo gek ging hij doen omdat ik fluisterde tegen hem. Hilarisch! Toen pikte hij ook nog eens even bliksemsnel mijn kleine plumeau, die hij echt heeft afgemaakt! Alsof het zijn prooi was, zo ging hij te keer. Ik mocht het niet afpakken en hij is ermee weggelopen en gaan verstoppen. Dat was zijn prooi, daar moest ik afblijven! Gekkie!

Om dan ook maar met dierendingen af te sluiten, de papegaai van mijn broer en schoonzus, Loki, wordt nog beroemd ook! Gisteren was er brand tegenover hen en daar kwamen vele brandweerwagens en politie bij te pas. Sandra was met Loki op haar schouder naar buiten gegaan en die kan me toch tekeer gaan! Af en toe hoor je dan zo'n hoge pieptoon als teken dat je trommelvlies overbelast is. Kan je nagaan. Ze ging door die herrie allemaal ook zo tekeer om er bovenuit te komen. En dat heeft de politie eventjes gemeld op Facebook. Als Loki het maar niet te hoog in haar bol krijgt, het is al zo'n diva! Daar is Aurora niks bij! De foto ervan spreekt voor zich. Wel grappig, zo'n beroemde vogel, dat is weer eens wat anders dan een schijtlijster!