23. nov, 2018

Twee jaar en 178 dagen zonder Sunshine

Jeetje zeg, je wordt echt doodgegooid met dat Black Friday. Het grappige is dat de meeste kortingen niet eens kortingen zijn. Maar het jaagt de mensen op tot koopgedrag. Ja oké, ik heb ook tot vandaag gewacht om die andere kistjes te bestellen bij de kistenkoning. Dan kreeg ik namelijk 15% korting en dan is het dom als je op donderdag zou bestellen en het zo misloopt. Maar ik zou niets gekocht hebben wat ik toch al niet van plan was te kopen. En dat is nou juist waar ze wel op rekenen. Oh nee, ik heb helemaal geen televisie nodig maar ja, die is nu wel erg goedkoop door die korting. En daar verdienen zij dan veel geld mee en zijn mensen die daarin trappen veel geld kwijt. Mij niet gezien, als ik iets niet nodig heb, dan koop ik het niet. De kistjes wilde ik woensdag al bestellen maar toen kwam er net een mail binnen met een kortingscode voor vrijdag, ja dan wacht ik wel even!

Niet dat ik er ongevoelig voor ben hoor. Action is zo'n winkel waar je voor één dingetje naartoe gaat en met twintig dingen terug komt. Dus ik trap er wel in, alleen niet op black Friday. Maar ja, vooral voor mijn kunstwerkjes hebben ze daar van die leuke glazen dingen, of die lampjes allemaal, die vind ik ook altijd zo leuk. En voor de cits hebben ze er lekkers, noem maar op. Ik moet vandaag ook eigenlijk maar nu heb ik wel een flink lijstje. Printpapier is op, tissues moet ik hebben, daar maak ik altijd glaswerk mee schoon met alcohol. Gedenatureerde alcohol dan wel, geen fles whiskey. En meer van dat soort dingetjes en oh ja, inpakpapier waar je gewoon plakband op kunt doen. Nou ja, als ik daar vandaag nog kan komen dan.

Want ik kreeg om 13u49 een mailtje van DHL. Tussen 14.00 en 18.00 komen ze pakketjes brengen. Alle drie de pakketten van Zooplus komen er aan. Of ik dan even thuis wil zijn. Dat is toch geen doen? Van PostNL kan je veel zeggen maar die sturen je dat in elk geval toch even wat ruimer van te voren. Ik wilde echt net de deur uitgaan. Degene die zou komen om de agenda op te halen is ziek geworden, dat is naar volgende week geschoven. Mooi, dacht ik, dan ga ik even naar de Action en de Praxis. Maar ja, als ze dan 17u55 komen, weet ik niet of ik daar nog wel zin in heb. We zullen het moeten afwachten maar weer eens.

Vannacht was ik heel erg trots op Aurora. Ze begint toch wel wat dingen te leren. Het kan ook tegen de ochtend geweest zijn hoor, ik heb niet echt op mijn klok gekeken. Ik werd een beetje wakker en was aan het verliggen. Zij merkte dat en sprong bij me maar tegelijkertijd merkte Rainbow dat ook en ook hij had behoefte aan een kroel. Zij werd er eerst even onrustig van en liep snel heen en weer langs me. Ik begroette ze allebei en toen vond ze het volgens mij wel best. Ze ging zo liggen, eigenlijk een soort van ondersteboven, zodat Rainbow er ook bij kon komen liggen. Nou ja! Wat lief van haar! Dat is voor het eerst dat ik haar zoiets heb zien doen. Door hoe zij ging liggen, durfde Rainbow er ook bij! Zo schattig was dat. 

Bij Moonlight laat ze meer toe, al is ze daar ook niet altijd even lief tegen. Maar die kan een potje bij haar breken. De rest doet ze meestal al uit voorzorg lelijk tegen. Niet gek natuurlijk, zo vaak ze haar plagen maar ook als het niet nodig is, kan ze zo doen. En dan nu het onbaatzuchtige anders gaan liggen, ik was zo trots op haar! Ze gaat nog steeds vooruit en dat is fijn. Ook het vechten is weer minder. Al hebben ze zo nog af en toe hun kuren. Ik ben ook wel vaker met ze gaan spelen. Dat maakt ze ook wat rustiger en hebben ze weer een andere afleiding door. Dat wist ik ook al wel hoor maar ja, het laatste jaar was ik daar nou niet echt mee bezig.

De laatste tijd zit ik, terwijl ik naar de tv aan het kijken ben, met een hengel met een bontje eraan te zwaaien en dan zijn de drie jongens helemaal gebiologeerd en vangen ze om de beurt het bontje. Met de zo geliefde hengel van Moonlight kan ik echt niet spelen. Zowel Rainbow als Skylar vinden het leuk om dat soort vissersgaren draadjes door te bijten. Ik heb nu twee hengels, eentje met een lint stof en die ander met een dikker touwtje en het bontje. Ik ben vanmiddag al wel op zoek gegaan naar een ander touwtje dat ik daaraan ga maken. Het touwtje is namelijk al op bepaalde stukken bijna door.

Ja, heel fijn zulke rakkers, zeker met vliegengordijnen en dat soort dingen is het niet te doen. Vorige keer zag ik bij mijn nicht een hele mooie, die moet ik dan maar gaan halen. Die zullen ze niet doorbijten. Volgens mij moest ik daar ook voor bij Praxis of Gamma zijn. Ik zal het haar nog wel vragen. Het zou een keer fijn zijn als ze dat soort dingen heel zouden laten maar dat vinden ze zo'n sport, dat ik niet denk dat dit binnen redelijke tijd over zal zijn. Dat zal iets zijn dat ze zullen blijven doen. Ik ben al blij dat ze niet de elektriciteitsdraden doorbijten zoals de ene kat van Kimberley doet. Dat is nog veel vervelender en zouden ze hier niet overleven volgens mij!

Gelukkig doen ze dat niet. Skylar heeft wel erg veel belangstelling voor wat ik aan het doen ben. Het blijkt niet alleen bij het schilderen te zijn. Gisteren toen ik aan het organiseren was met die kastjes, lag hij heel geïnteresseerd te kijken. Vandaag ook weer, als ik iets doe dan zit hij met zo'n schuin koppie te kijken naar me. Zo grappig. Ik heb geen idee waar zulke belangstelling opeens vandaan komt hoor. Het is best lief van hem en ook heel koddig om te zien. Wat zou hij dan toch denken? Ik zou het niet weten. Ook niet hoe laat die bezorger gaat komen, dan kan ik misschien toch nog mijn boodschapjes halen vandaag. Dat zou wel fijn zijn. Kan ik verder met inpakken van cadeaus. De stapel op mijn kast groeit gestaag. Leuk! Ik hou er zo van, cadeautjes geven!