25. nov, 2018

Twee jaar en 180 dagen zonder Sunshine

De Sint is al in het land. Wel met veel gedonder maar goed, hij is er. Hopelijk wordt het geen witte kerst want dan krijg je gelijk wéér van die demonstraties. De kerstman mag wel gewaarschuwd worden, die weet vast niet waar hij in terecht komt. Ik zag zoiets voorbij komen ergens op Facebook en ik dacht, precies, dat zijn toch wel dingen die hij moet weten en ik wist er nog wel een paar. Daarom dacht ik, het kan nooit kwaad om dat dan ook naar de Kerstman te sturen. Dan weet hij in elk geval waar hij rekening mee moet houden, zodat niet ook hij wordt verjaagd uit dit land. Straks mogen er alleen nog maar feesten worden gevierd die niet echt Hollands zijn en wie weet wat we daar dan weer verkeerd bij zullen doen.

Ik bedoel, ik heb nog geen racistisch botje in mijn lijf hoor, vandaar dat ik bij sommige dingen niet eens nadenk. Maar als je dat wel bent, dan kan je alles als racistisch beschouwen en het zelf nog erger zijn terwijl je denkt dat niet te zijn. Dat het (betaalde!) hulpje van de Sint niet eens zijn eigen huidkleur mag laten zien, is daar toch wel het grootste voorbeeld van. Dus ja, laat de kerstman dan in hemelsnaam maar overal rekening mee houden, want je weet het maar nooit. Samen met een deel van een onbekende auteur heb ik het volgende zitten schrijven naar de Kerstman.

Beste Kerstman, hier in Nederland willen wij u niet kwijt. Om te voorkomen dat ook bij uw komst gezeur en demonstraties komen, wilt u alstublieft rekening houden met het volgende: 1. Wilt u de rendieren niet meenemen? De partij van de dieren wordt daar gek van en dan moeten wij weer naar die Marianne Thieme kijken op tv. 2. Geen jassen met bontkragen ook natuurlijk, om dezelfde reden. Tenzij je ontzettend goed kunt zien dat die nep zijn. 3. Door het thuislaten van de rendieren zal de slee uiteraard op een andere manier worden voortgedreven maar ook daar zitten wat haken en ogen aan. Neem in elk geval alle certificaten mee, testdocumentatie van de remmen en ga er ook niet mee scheuren. Voor je het weet wordt hij van de straat gehaald en dan gaat u het nooit redden met al die cadeaus.

4. Let er goed op, dat u niet al te aardig doet. Gewoon normaal beleefd is wel genoeg. Anders gaat iedereen vast weer op zoek naar bijbedoelingen en in diezelfde context is het misschien ook wel beter als u niet de kindertjes op schoot neemt. Gewoon naast u laten staan kan veel ellende voorkomen. Vooral niet aanraken, alleen een hand geven en geen geknuffel! 5. Wilt u ook steeds benadrukken dat u maar voor heel eventjes in het land bent. Dat u alleen maar dingen komt brengen en niet van plan bent dingen mee te nemen en zeker ook geen asielaanvraag in zult dienen. Dat zal ook weer veel gedoe voorkomen. 6. Graag ook de baard een beetje trimmen, zodat hij niet totaal gezichtbedekkend is, want boerka's zijn ook niet de bedoeling en het komt anders wel een beetje hetzelfde over, als alleen uw ogen te zien zijn. Dan zeggen ze straks weer dat we blanken die hun gezicht volledig bedekken voortrekken of zo.

7. Zeg vooral niets over uw elfen, om elke schijn van slavernij te omzeilen. Met Sinterklaas gaat dat ook al mis, terwijl de Pieten ook niks met slavernij te maken hebben. Sterker nog, die waren juist door de Sint vrij gekocht. Ook al zijn de elfen vrijwillig bij u aan de slag, dat geloven ze hier toch niet. 8. Leuk hoor, al die lichtjes maar probeert u het in elk geval een beetje te dimmen daarmee. Denk aan de energietransitie en de klimaatdoelen van Parijs. Anders krijgen we dat weer. 9. Maak ook geen opmerkingen over kabouters of elfen, omdat dit kwetsend kan zijn voor de kleine mensen. Mijn dochter is ook net één slag groter en vindt het ook niet leuk om daar steeds mee geconfronteerd te worden. En het gaat hier zo snel mis, dat je het maar beter kunt voorkomen.

10. Die zwarte glimmende laarzen, kunt u daar iets anders voor vinden? Hier wonen nog steeds veel mensen die de tweede wereldoorlog hebben meegemaakt en die zouden daar wel eens moeite mee kunnen hebben. Slippers zijn prima hoor, maar alleen voor mij, geen crocs alstublieft! 11. Als u lekkers gaat uitdelen zijn er ook een aantal beperkingen. Vooral geen jodenkoeken (zie punt 10) geen negerzoenen, geen zigeunersaus, geen trekdrop (om seksuele intimidatie geen issue te laten worden), manneke Pis drop (anders worden de Belgen nog boos ook), blanke vla, wit brood, bruin brood, afijn, u kunt er zelf ook nog vast wel wat bedenken waar hier in Nederland opeens mensen van op hol slaan. Mijn broer vraagt ook al maanden of ik zwarte kip wil maken maar ik durf gewoon niet meer.

12. Als er al geschminkt gaat worden, dan graag alleen in kleurtjes zodat het niet zwart maar ook niet wit lijkt. Voorkom dan ook vooral de volgorde van de regenboog zodat de homo/lesbische gemeenschap niet kan denken dat u de gek met hen steekt of zo. 13. Ga niet zoeken naar een kerstmarkt, die zijn er niet meer. Dat zijn nu wintermarkten, zodat anders gelovigen zich niet buiten gesloten voelen of er aanstoot aan nemen. Beter nog, heb het niet over iets dat met Jezus of kerst te maken heeft. U komt gewoon cadeautjes brengen. Punt. Omdat u dat leuk vindt. Meer moet dat niet worden, dat is gewoon beter.

Volgens mij heb ik zo de boel wel een beetje gedekt. Als u zich aan deze dertien punten kunt houden, dan houden we zo de kerst in elk geval in Nederland. Wat ik verder alleen nog wilde zeggen, velen kijken al naar u uit om u te verwelkomen in ons gastvrije en tolerante Nederland. Het land waar alles kan en alles mag, als het maar geen Nederlandse tradities zijn. Stiekem komt Santaclaus wel van Sinterklaas en is uw feest dus toch een beetje Nederlands van afkomst, maar dat zullen we dan maar niet zeggen, dat lijkt me ook beter. Wees vooral uw zelf, dat kan hier gewoon, als je hier niet vandaan komt! Een hele fijne tijd gewenst in ons land! En graag niet meer verwarren voortaan, zoals u steeds lijkt te doen, ik wil een SLANKE lijn en een VETTE bankrekening. Dan zitten wij ook weer snor!