3. dec, 2018

Twee jaar en 188 dagen zonder Sunshine

Ik zoek niet meer zo fanatiek nu. Nee, ik heb het niet over Sunshine, al klopt het daar ook bij, je kan moeilijk jarenlang zo fanatiek blijven zoeken, zoals ik dat die eerste maanden deed. Dat houdt geen mens vol. Maar nu met dat kuipje kip heb ik het toch wel wat eerder opgegeven. Alleen ben ik bang dat het straks een smerig iets wordt wat ik dan op moet gaan ruimen. En omdat ik zo nou eenmaal in elkaar zit, lijkt het bij elk hoekje en gaatje in huis opeens te gaan stinken. Slaat helemaal nergens op natuurlijk maar voor mij lijkt het echt zo. Dus elke keer duik ik nu de vloer weer op en wring mezelf in de raarste bochten en zelfs na al deze moeite, is het kuipje kip gewoon echt niet te vinden. Hoogst irritant.

Hij heeft dat echt niet opgegeten dus het moet er gewoon nog zijn. En ik heb het me niet verbeeld en kan het nog bewijzen ook want ik gebruik alles in twee en ik het een oneven aantal kuipjes over. Niet dat iemand me dat vraagt natuurlijk, ik moest het gewoon voor mezelf zeker weten en heb op zulke dingetjes gelet. Echt hoor, ik snap het gewoon niet, het is geen vitaminepilletje dat je hebt laten vallen op een hoogpolig tapijt. Ook iets dat me regelmatig gebeurt en dan vind ik het niet gek dat ik het niet vind. Maar zo'n heel kuipje? Dat zou je moeten zien. Echt een uitgenaste, die Rainbow. Ik geef het op gewoon!

Zo zie je maar, je moet gewoon loslaten. Wat bij je hoort komt dan weer bij je terug. Ik had het vorige nog niet getypt of ik ging even wat anders doen, lampjes voor het raam doen, en ik moest hiervoor het kastje opzij schuiven. Ik was al blij dat er lekker handig wieltjes onder zaten. Wat ligt er onder dat kastje? Juist, het kuipje kip. Het zal al een beetje aan de vloer vast, jasses. Het rook ook sterker dan normaal maar gelukkig stonk het nog niet. Ik heb flink moeten schrobben om het volledig van de vloer te krijgen maar het had gelukkig nog geen beestjes aangetrokken en ik hoefde er ook nog niet van over mijn nek. Alsof Rainbow wist hoe en wat, zat hij me van een veilig afstandje met grote ogen aan te kijken. Ik moest er om lachen natuurlijk maar ik was toch nog eventjes tegen hem aan het mopperen. Alsof hij daar minder van zal slapen.

En toen ging ik nog eventjes een kerstbal mooier maken. Daar was ik lekker mee bezig en het werd best mooi. Ik had er nog twee van die hele grote koperkleurige liggen en als je daar met dezelfde koperkleur van die mooie bloemetjes op maakt, dan staat dat echt heel mooi. Ik heb drie van die standaarden voor kerstballen. Zo kan dat ding drogen zonder te beschadigen door om te rollen. Ik zat lekker bloemetjes te maken maar dan wel met dat ding in mijn ene hand en opeens floept hij er zo uit en met een boogje komt hij bovenop mijn maag terecht. De bolletjes pyjama die ik aanhad, heeft nu dan ook voortaan een grote koperen vlek op die plek. Ik zal die er niet meer uitkrijgen ben ik bang. Ik heb het op de bal nog een klein beetje kunnen herstellen maar het is niet zo mooi meer als het eerst was. Ik hou 'm wel zelf.

Mijn nicht had me een leuke tip gegeven. Tenminste, ik vind van wel. Ik heb die grote kerstbal met de soort van skyline van Rotterdam gemaakt. Maar een glas of fles met het wapen van Rotterdam erop is ook leuk. Of van Overschie, die heeft ook een wapen. Nou is het wapen van Rotterdam best een gedoe maar het kán erg mooi worden. Daarom dacht ik, laat ik eens gaan zoeken naar hoe het wapen van Overschie en Spangen eruit ziet. Laat ik gelijk Delfshaven ook meenemen, daar ben ik geboren. Als ik hier in de buurt een keertje op een braderie ga staan of zo, dan zijn dat dingen die best wel zullen verkopen. Ik ging dus aan het zoeken.

Het wapen van Rotterdam had ik zo gevonden. Best een gedoe om dat te schilderen in het klein maar wel mooi. De kreet die erbij hoort ook, 'Sterker door Strijd'. Delfshaven heeft ook wel een leuk wapen om te maken. Overschie heeft een makkelijk wapen, dat is handiger schilderen, tenminste, sneller klaar. Maar toen ik intypte 'wapen van Spangen' kreeg ik heel iets anders dan ik verwacht had. Ik moest er wel om lachen. Ook omdat het tegenwoordig eigenlijk meer andersom is. In Overschie gebeurt er de laatste jaren veel meer rottigheid dan in Spangen en dat is wel eens anders geweest. Ik heb de gevonden foto's er hier maar bij gedaan, kunnen jullie mee lachen.

Gisteren wilde ik naar Outlander kijken maar de nieuwe aflevering was er nog niet. Daarom ben ik maar naar La Foret gaan kijken. Ik hou wel van Franse series. Nederlands en Engels kan ik altijd volgen, ook al zit ik ondertussen iets anders te doen maar bij Frans moet ik echt opletten. Ik versta het enorm goed maar dan moet ik daar wel op focussen. Dat heeft dan weer tot gevolg dat ik midden in het verhaal zit. En dit was een heel goed verhaal. Zo goed zelfs dat ik mijn slaap opzij heb gezet en het hele seizoen heb gekeken. Oké, ik voel me vandaag daardoor dan niet helemaal helder maar hee, ik heb een maand vakantie. Ik kan doen wat ik wil nog even.

Maar eigenlijk is het een enorm goed teken! Want dit heb ik heel lang niet gekund. Ik heb het dan ook niet geprobeerd maar ik val meestal rond een uur of tien echt haast omver van de slaap. En nu blijkt dat ik dat wel kan weer. Niet dat ik dat elke avond wil hoor. Ik ben heel erg gehecht geraakt aan de routine die ik het afgelopen jaar heb opgebouwd. Daarom wil ik ook geen baan meer met continue diensten. Maar als ik het echt wil, dan kan het dus wel. Oké, ik ben heel suf wakker geworden en ik heb de cits eten gegeven en ik ben weer gaan slapen. Tot wel tien uur, dus helemaal zoals vroeger, waar ik met drie uurtjes slaap per nacht weken lang toe kon komen, nee, dat zal niet meer gaan. Maar toch, voor mij toch weer een overwinning erbij en die moet je koesteren. Dat komt me straks alleen maar ten goede. Zoals alles waar ik tegenaan ga lopen. Dat komt helemaal goed hier!