6. dec, 2018

Twee jaar en 191 dagen zonder Sunshine

Gisteren moest ik met spoed naar RotterdamP. Wat er gebeurd was weet ik echt niet maar toen ik dinsdagavond mijn damper bij zat te vullen, kreeg ik het mondstukje er niet meer op. Nou ja, wat is dit nu weer? Ik heb van alles nog geprobeerd maar het leek wel dolgedraaid. Nou heb ik niet van die oer-krachtige handjes dus hoe ontstaat dan zoiets opeens? Dat is toch gek, zo van het ene op het andere moment? Daar zit je dan opeens. Ik dacht aan de Q16's die ik nog had liggen, dan pak ik die wel even tijdelijk. Om twaalf uur is de winkel open morgen, dan ga ik er direct heen.

Alleen kreeg ik daar geen normaal pufje meer uit. Ik ben zo 'verwend' of 'gewend' ondertussen aan het direct lung dampen en een sub ohm tankje, dat ik er echt niet meer mee uit de voeten kan. Ik kon me niet eens voorstellen het ooit fijn gevonden te hebben zo. Wat raar!!! De vloeistof smaakt ook heel anders, een soort van dof op de achtergrond of zoiets. Geen idee hoe ik dat uit zou moeten leggen. En ik kreeg het idee aan een rietje te zitten zuigen dat ergens door verstopt is. Echt vreemd! Je kon niet zeggen dat ik er iets aan had. Dan maar niet dampen, al bleef ik het, alsof het miraculeus zou veranderen, proberen af en toe.

De woensdagochtend kwam ik maar niet op gang. Wat is dat nou weer vervelend. Het zal wel aan die donkerste dagen liggen want ik ben ook steeds hartstikke laat wakker, zelfs al zet ik de wekker. Acht uur in de ochtend begin ik pas wakker te worden, de laatste tijd. Dat is echt veel te laat voor mij hoor maar ik hoor de wekker niet eens. Ja die eerste keer, dan denk ik oh ja, eruit. En dan is het opeens acht uur. Ik moest opruimen, stofzuigen en dat soort dingen. Het leek wel alsof ik niet uit de bank te branden was. Uiteindelijk heb ik het toch allemaal gedaan maar wel met het gevoel alsof er overal zakken beton aan hingen. Pas laat ging ik naar RotterdamP.

Vorige week donderdag had ik teveel afgerekend maar omdat ik zo aan het haasten was door de afspraak met Stefan, besefte ik me dat thuis pas. Dat heb ik ook gelijk gezegd en natuurlijk liet ik mijn rare mondstukje zien. Zij pakte zo'n soortgelijk tankje en bij dat mondstukje was dat niet zo. Nou ja, bij mijn eigen mondstukje ook niet, tot gisteravond maar ik heb al wel vanaf het begin last dat hij af en toe lekt. Door te vergelijken met dat andere tankje kwam ik erachter, dat ik gewoon twee, ja zelfs twee, rubbertjes miste. Eentje heel erg klein en de andere lag precies zo, dat je hem eigenlijk niet eens zag. Maar die ontbraken bij mij wel.

Ik kreeg het nieuwe mondstukje gratis, door de verkeerde prijs van vorige week, ook al kon ik dat niet eens bewijzen. Betaal je voor het eerst een keertje cash, heb je zoiets haha. Het meisje grapte nog, het lijkt me niet dat u zoiets verzint. Maar ja, die leest de boeken van Jozef Rulof ook niet. Ik leg haar uit, kijk als ik iets zou stelen, gaat een ander het weer van mij stelen. Oorzaak en gevolg, wat veel mensen karma noemen. Er staat in de boeken ook, eens wordt iedereen zijn eigen politieagent. Toen ik ze pas las, snapte ik dat niet zo. Ik snap het nu volledig, als je steelt, steel je eigenlijk van jezelf. Doe je iemand pijn, dan doe je dat eigenlijk aan jezelf. Want ooit krijg je het terug. Als je je van deze kosmische wet bewust bent, dan ga je echt je uiterste best doen om nooit meer iets verkeerd te doen.

Het zal je niet altijd gelijk lukken, slechte eigenschappen ben je echt niet zomaar in ene keer kwijt. Ergens in de boeken staat ook dat je je nare trekjes moeilijk kwijt raakt, over eentje doe je al zo'n zeven levens voor het helemaal uit je systeem is. Kan je nagaan. Maar als je er bewust op let, dan zal het vast iets sneller gaan. In principe is het heel makkelijk, wat jij niet wil dat er bij jou gebeurt, moet je ook niet doen bij een ander. Zo simpel is het. De jongedame hoefde zich daarom geen zorgen te maken maar ja, dat kan ze ook niet weten dat ik echt zo ben. Daarom vond ik het echt hele goeie service van haar en dus ook RotterdamP. Zo hou je wel je klanten natuurlijk. Volgende week kom ik daar weer wat vloeistof halen, dat staat wel vast.

Omdat ik toch al over slechte eigenschappen bezig ben, kan ik er nog wel eentje vertellen. Een tijdje terug kwam ik ergens, via Facebook, een artikel tegen, waarboven stond "14 tekenen dat je ziel uitgeput is en sterft". Nou kán je ziel niet eens sterven, dus alleen al daarom vond ik het een erg stom artikel. Maar bovenal zouden mensen die dit niet weten, door dat artikel erg bang kunnen worden. Waar sloeg dat nou toch op?! Daar maak je mensen toch niet beter van, door zulke onzin te verkondigen? Ik reageer meestal nooit maar dit vond ik wel heel erg stom. En dat heb ik er dan ook ondergezet, wat een ontzettend dom stuk!

Er reageerde een week geleden iemand, met; waarom dom? Hier tobben veel mensen mee en verdient aandacht. Tja, alleen moet je mensen die al zulke klachten hebben, zoiets niet op die manier brengen. Mijn opmerking stond er al een maand of twee, lekker snel ook. Maar dan krijg ik vandaag ook weer een melding dat iemand er iets op gezegd heeft. Ene Vlaamse Sandra, die merkt, vanuit het niets op; Is dat over jezelf dat je bezig bent Ria, verzeker wel he, zo zie je er ook uit. Oké. Wat aardig van die Sandra! Vroeger had ik daar bovenop gesprongen. Ik moet er nu alleen om lachen. Eigenlijk moet je zo'n iemand geen antwoord waardig vinden maar ik vond dat ze er dan op zijn minst iets van mocht leren en ik heb geantwoord dat wat zij daar zegt, zoveel meer zegt over haar dan over mij. Ja, zo is dat toch?

Mij raakt ze er niet mee hoor, ik moest er juist om lachen. Ze denkt door afstand en anonimiteit zoiets te kunnen of mogen zeggen? Ze kent mijn Vlaamse vrienden nog niet, die pakken haar wel 😉. Al wonen die ook niet echt bij Brugge in de buurt. Ze heeft misschien niet eens in de gaten, dat je daar zo op haar naam kunt klikken, net als bij mij, en je ziet wie het is met alle verdere informatie bovendien. Ik denk dan ook dat dit het geval is. En dat doen mensen tegenwoordig, grof zijn omdat het online is. Het raakt dan ook kant noch wal. Je kan veel van me zeggen, over hoe ik eruit zie en ik zal er bij tijd en wijle vast ook wel eens dom uitzien. Dat heeft dan meer met verbazing dan met mijn intelligentie te maken.

Ik voel me niets beter dan een ander maar met alle zelfvertrouwen durf ik te zeggen dat ik dan wel blonT ben, maar dat is maar schijn. Hier zit een intelligente, zelfverzekerde vrouw met een diep gevoel voor humor. En zo'n domme opmerking, die kant nog wal raakt, nee, daar kan ik niet mee zitten. Daar ga ik van grijnzen. Een blik op haar profiel en ik heb er gelijk medelijden mee, oprechte medelijden hoor, geen sarcastische. Deze dame heeft nog veel te leren. Hopelijk heb ik haar een beginnetje mogen geven. Ik ben alleen bang dat ze er niet veel aan gaat hebben maar ja, dat is dan ook niet mijn probleem. Zeven levens dame, dan heb je het er wel uit én je krijgt het allemaal terug, wat je geeft hoor, dus let wat beter op! Ik zou maar wat liever worden en ik wens je nog veel wijze lessen in de tussentijd.