10. dec, 2018

Twee jaar en 195 dagen zonder Sunshine

Het zijn weer behoorlijke kattenblogs de laatste dagen. Dat is helemaal niet erg en helemaal niet gek als je leven zo'n beetje om je katten draait. Eergisteren viel ik van verbazing bijna van de bank. Nadat Aurora haar snoepjes op had, sprong ze zo op tafel om ze van Moonlight te pikken. Dat doet ze anders nooit hoor! Nou is Moonlight echt de sloomste van het stel, wat de snoepjes betreft. Of sloomste is het juiste woord niet, het is meer dat hij er niet zo op gefocust is als de anderen. Bij de jongste kattenkopjes moet ik met gevaar voor eigen huid een bakje met snoepjes neer zetten, want die duiken daar vol overgave en zonder nadenken in. Het wordt bijna naar binnen gezogen en binnen een paar seconden is zo'n bakje leeg.

Aurora wil het niet in een bakje, die wil gewoon een handje op de grond. Die eet ze beschaafd op en de rest durft haar daar niet bij te storen. Die wachten tot ze weg is van haar plekje om dan kruimels te komen zoeken. Maar Moonlight, die komt net zo enthousiast als de anderen op me af als de wekker gaat voor de snoepjes. Maar meer omdat dat leuk is om te doen, dan om de snoepjes die ze krijgen. Hij heeft hele perioden ertussen zitten, dat hij de snoepjes niet eens moet. Zo'n kieskeurig type is het. Dan krijgt hij een stokkie, dat vindt hij ook leuk en die wil hij dan opeens wel. Soms komt hij dan terug voor zijn snoepjes maar als ik die al niet zelf heb weggehaald, dan zijn ze allang opgepeuzeld door Skylar meestal. Die is het snelst klaar van allemaal, al zou ik hem dubbel zoveel geven.

Zo erg gulzig is hij met die snoepjes met als goede tweede Rainbow. Aurora krijg haar handje dus op de grond en Moonlight op de tafel. Want omdat Moonlight zo langzaam zijn snoepjes op staat te eten, wil Skylar nogal eens opeens hem wegjagen en zijn snoepjes stelen. Hij weet dat dat niet mag maar hij kan zich gewoon niet beheersen. Daarom geef ik Moonlight op tafel, dan heb ik wat meer overzicht en als ik dan 'eh eh' zeg tegen Sky, dan wil hij wel eens een beetje terug schrikken. Niet altijd maar soms wel. Want als Moonlight gestoord wordt, dan wil hij zijn snoepjes gewoon niet meer. Maar die Aurora zeg, met haar 'Skylar neigingen' zo opeens. Skylar lag al te loeren naar Moonlight maar die had ook niet verwacht dat zij op tafel zou springen!

Nou, ik ook niet. Moonlight had nog een paar snoepjes en is dan weer zo'n sul, dat hij die niet verdedigt. Geloof mij maar, van Rainbow en Skylar krijg je ze echt niet gepikt zonder gehavend uit de strijd te komen. Hij deelde de snoepjes met Aurora maar er waren er nog maar een paar. Het viel me nog mee dat hij er niet vandoor ging. Doet ze het gisteravond toch gewoon weer! En nu was Moontje niet zo snel geweest als de avond ervoor en lagen er nog meer snoepjes. Hij laat weer gewoon toe dat zij er ook van eet. Het was heel wat dat hij ook gewoon nog doorging met eten ervan. Normaal slaat hij dus gewoon op de vlucht, nu bleef hij toch van zijn snoep eten. Te lekker misschien.

Skylar stond met hele grote ogen te kijken naar dit gebeuren. Want ja, zo zijn er straks helemaal geen kruimeltjes meer voor hem zo. En dat is foute boel natuurlijk. Hij werpt een blik op mij en ik kijk terug. Hij besluit me te negeren, moppert en springt ook op tafel. Moonlight zit op het hoekje en hengelt af en toe met zijn pootje een snoepje naar zich toe. Aurora vindt het niet prettig dat Sky nu ook op de tafel zit maar wil haar ingepikte snoep toch ook niet kwijt. Zo zaten ze met zijn drietjes opeens op tafel, nog nooit gebeurd zo zonder vechten. Rainbow zit op de grond te hopen dat er wat zal vallen. Goh, bijzonder hoor, had ik niet verwacht zo. Als er geen kruimel snoep meer ligt, gaan ze alle drie van tafel. Rainbow gooit er nog een laatste inspectie overheen en dan keert de rust weer. Tot het ontbijt heb ik hopelijk geen last van ze.

Wel grappig, op de foto's zie je dat ik naar Empire zit te kijken. Ik had nog steeds seizoen vier niet afgekeken en ondertussen is seizoen vijf ook al zowat halverwege. Het kwam goed uit dat de tv het niet deed want wat ik had opgenomen, kon ik wel kijken. Raar maar goed, ik was al lang blij. Al heb ik ook Netflix en Videoland om te kijken. Dat scheelt. Ik vind empire een geweldige serie, maar soms heb ik even een pauze nodig. Te veel gedoe vind ik het dan, maar ik wil toch weten hoe het afloopt. Erg hè, dan kijk ik gewoon een tijd niet en na een tijd kijk ik dan weer een paar afleveringen. Ik heb nu weer lekker ruimte op de schijf.

Ik heb de hele zondag verder Youtube weer opgehad. Alleen die reclames steeds! Irritant zeg! Op de pc heb ik die uitgeschakeld. Maar op mijn tv zou ik niet weten hoe. Daarom krijg ik ze er nog steeds tussendoor. Vaak zijn ze ook stukken harder dan de muziek die ik op het staan en dan schrik je je een ongeluk. Tegen de avond reageerde Ziggo dan eindelijk, ik had ze 's morgens al een bericht gestuurd. Ik had goed signaal, ze snapten het ook niet. Ik heb die hele box maar gereset en het leek daarna of het helemaal niet meer goed zou komen. En toen opeens had ik weer tv. Maar echt opgelost is het niet. Ik kan niet naar 'terug kijken' en met regelmatige tussenpozen valt hij toch weer even weg. Raar toch? Het is al vanaf vorige week zo, ik had een mail dat ze in de nacht met het netwerk aan de gang zouden gaan en daar zit volgens mij nu iets niet goed meer. 

Maar ja, als ze niets kunnen vinden, dan schiet het ook niet op. Ja, het zijn nieuwe kabels zelfs en die zitten goed vast. Het werkt gewoon niet optimaal. Wat wel optimaal werkt nu, is mijn tank bij het dampen. Toen ik hem kocht, zaten gewoon die blijkbaar zeer nodige O ringetjes niet op hun plek en degene die hem voor me had gevuld, heeft daar niet naar gekeken, denk ik toch. Want nu die dingen wel op de juiste plek zitten, lekt er geen druppeltje meer en hoef ik dat mondstukje niet zo erg vast te draaien. Logisch natuurlijk dat die dolgedraaid werd zo snel, ik moest hem echt heel goed vast draaien om lekken te voorkomen maar die dingen zaten er dan ook niet tussen. Ik ben helemaal tevreden nu, kan ik weer lekker door dampen. Dat deed ik al hoor maar nu zonder lekken, dat is veel fijner. Nicotine zit er ook niet meer in, heb ik nou echt al die jaren gedacht dat ik daar zo verslaafd aan was? Hoe bestaat het!