19. dec, 2018

Twee jaar en 204 dagen zonder Sunshine

Ik ben weer eens van alles kwijt. Op zich valt het wel mee maar het is meer dat het eigenlijk niet kan. Dat heb ik regelmatig en ik heb altijd het gevoel dat een 'astrale' me pest met dat soort dingetjes. Nu is het weer de afstandbediening van een stel kaarsen die ik in een kandelaar heb staan. Die afstandbediening ligt altijd op hetzelfde plekje, op de doos in het kastje er vlak onder. Ik ben praktisch en ik moet niet moeilijk doen bij bepaalde dingen, anders doe ik het niet eens. Dus dat ding ligt vlakbij, kaarsjes aan, kaarsjes uit, zonder de kandelaar er voor open te moeten doen. Ander kleurtje voor de kaarsjes af en toe, ook leuk.

Wat ik er ook mee doe, de afstandbediening wordt direct terug gelegd. Daarom kan hij eigenlijk ook niet weg zijn. Alleen ligt hij er niet meer. Nu kunnen ze wel handmatig aan maar niet van kleur wisselen. Daarom wil ik hem toch graag terug hebben. Ik heb alles al van zijn plek gehaald maar het ding is van de aardbodem verdwenen. Daar kan ik me zo enorm aan irriteren. Ik heb ook wel eens dat ik loop te mopperen op iets soortgelijks en dan zie ik even later of weet ik even later dat ik het zelf heb veroorzaakt. Het gebeurt veel vaker dat ik het echt niet kan begrijpen. Zoals nu dus. Ik moet het maar loslaten, ik vind dat nu toch niet meer. Net als de kerstboomhaakjes bijvoorbeeld. Alleen weet ik daar wel van dat ik ze netjes had weggelegd, ik vind ze alleen niet meer omdat ik ook niet meer weet waar ik ze gelegd had. Om helemaal gek van te worden, af en toe. Oké, ik laat het gaan. Ik zet er wel een echte brandende kaars in. Dan gaan die andere in de kast tot ik dat ding weer heb. Anders komen ze gewoon de kast niet meer uit.

Vanmiddag krijg ik de nieuwe kabel van Ziggo. Wat een verschil eigenlijk, wie je helpt daar. Vrijdag had ik ze ook een bericht gestuurd, dat heb ik hier ook verteld. Dat er een monteur kon komen maar als het bij mij lag, dan mocht ik die wel mooi betalen. Nooit echt goedkoop zulke dingen en op die manier vind ik dat dan erg zonde van mijn centjes. Ik had gezegd dat ik door mijn logeetje maandag wel weer zou kijken hoe of wat. Ik moest namelijk alle kabels losmaken en weer vast. De tv kwam ondertussen helemaal vast te zitten en de box gaf zelfs aan offlline te zijn, toen Karina hier nog was. Ook mijn opnames gaven een foutcode omdat de box steeds wegvalt.

Tijd om toch maar weer een berichtje te gaan sturen. De medewerker die nu voor me aan de slag ging, ging de boel nameten. Iets wat ik vrijdag ook wel verwacht had maar die meneer of mevrouw deed niet zoveel moeite. Ik vind het ook jammer dat ze hun naam niet geven trouwens, zo kan je nooit echt iets met een klacht of zo. Maar die van maandag, die deed wel moeite. Hij/zij merkte dat de modem netjes online was, maar vond een storing vanaf de splitter uit de muur. De splitter deed het ook goed maar de storing kon, zo te zien, in de kabel liggen, zie je dan had ik die monteur nog moeten betalen ook, maar ook in de box zelf. Hij kon maar één ding tegelijk opsturen, de kabel of de box, wat ik wilde was zijn vraag daarop.

Eh, even nadenken. Krijg ik een nieuwe box, maar ligt het aan de kabel, dan heb ik ook niets aan die nieuwe box. Bovendien moet ik dan als een gek naar twee seizoenen Wil & Grace kijken én naar anderhalf seizoen Empire want dat ben ik anders kwijt met een nieuwe box. De kabel dan maar. Die komt vandaag binnen, ik heb al bericht van PostNL gehad. Mocht het toch niet in de kabel zitten, dan moet ik direct een seintje geven en dan wordt alsnog de nieuwe box opgestuurd. Kijk, zo ben ik echt geholpen! Waarom kon die persoon van vrijdag het niet ook zo doen? We kunnen een monteur sturen, maar misschien moet u die dan zelf betalen. Wat heb ik daaraan als je het vanaf daar ook gewoon even had kunnen meten? En als je het na had gemeten dan had je het zelf kunnen zien, of kabel, of box. Als dat maandag kan, dan kon dat vrijdag toch ook?

Echt hoor, dat zijn van die dingen, als je dat werk nou doet, of je het nu leuk vindt of niet, probeer dan gewoon je best te doen en de mensen zo goed mogelijk te helpen. Als je dit niet weet, dan zit er ergens iets niet goed. Kan aan Ziggo en de opleiding liggen of aan de persoon zelf, die gewoon zo min mogelijk moeite wil doen. Dat antwoord kan ik niet geven. Wel dat er enorm verschil in zit, in wie je helpt. Dat is overal zo, waar mensen naartoe bellen om geholpen te worden. Dat weet ik uit ervaring. Gelukkig had ik maandag een ouwe rot in het vak, die plezier heeft in zijn werk goed doen. Die moet je ook hebben! En die had ik dan ook gelukkig.

Wachten op het nieuwe kabeltje en hopen dat het dan verholpen is. Ik moet niet per sé een nieuwe box als het niet nodig is. Als dat gedoe maar verholpen is. Toen ik de tv vanmorgen aan deed, was er ook weer geen signaal en dat bleef zo. Na een uurtje op mijn gemak wat andere dingen te zijn gaan doen, heb ik de hele box een reset gegeven en daarna had ik weer tv. Ik heb daarom een klein beetje een vaag vermoeden dat het aan de box zal liggen. En dan heb ik vandaag ook pech, want dan zal de kabel niet helpen. Dan weer bericht sturen, wachten op antwoord, wachten tot de box aankomt. Het is kerst, druk bij de post, zelf druk.

Ach, ik pak wel een boek hoor en ik heb Netflix en Videoland in nood, want dat doet het wel. Ik kom de kerst wel door. Omdat wij het kerstavond vieren, ben ik lekker in mijn uppie. Ik vind dat helemaal niet erg, ik kan daar van genieten. Gek genoeg zijn zulk soort dagen, van die weinige dat ik me dan niet schuldig voel dat ik helemaal niets doe. En dan kan ik daar lekker van genieten. Ik lijk wel mijn eigen dictator te zijn en eigenlijk ben ik dat ook. Ik moet altijd van alles van mezelf. En als ik dan een dagje luier, dan voel ik me daar niet prettig bij. Idioot, ik weet het maar dat zit in je. Alleen met de kerst, dan mag het. Eten en luieren is dan geoorloofd. Heb ik geen tv, dan heb ik een huis vol schilder spullen, boeken en katten, de ideale combinatie om je nooit of te nimmer te moeten vervelen. Dat is me dan ook nog nooit gelukt!